Groep 1C

Welkom op de pagina van groep 1C.

 

We gaan er samen een gezellig jaar van maken en dat willen wij graag via deze site met jullie delen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Marissa aanwezig, op woendag juf Saskia.

Op maandag is juf Susma er ook, zij volgt een opleiding tot onderwijsassistent en helpt juf Marissa.

Op maandag gymmen wij met juf Angelina en om de week hebben we op vrijdag muziekles. 

 

 

BERICHTEN

13 okt 2017 - Groep 1C: de afgelopen weken.
Wat een gekke drukke weken hebben we weer achter de rug. Meester Wilbert is met ons op de locatie van DAK  naar een voorstelling over Tuba Tom geweest. Dat was leuk! We hebben in de klas veel gewerkt over de zee. We hebben het een en ander verbouwd en veranderd. Er is in het kader van de kinderboekenweek een schrijfster langs gekomen. Zij heeft ons meegenomen in het verhaal van uil die enge dingen tegen kwam in zijn slaap. De kinderen hebben geleerd hoe ze dat kunnen wegjagen. Wat een entousiasme! 

 

We hebben weer mogen genieten van leuke muzieklessen. De kinderen genieten hier echt van. Zingen, bewegen en muziek maken met bijzondere instrumenten. Wist u dat wij regen kunnen maken?

 

Vorige week was het chill-lezen. Kinderen uit groep 5 kwamen onze kinderen voorlezen. Op een stoel,kussentje, de grond of op tafel mocht er lekker worden geluisterd naar een mooi prentenboek. Dit was erg leuk, zowel voor ons, als de kinderen van groep 5. 
Begin deze week was er iets gruwelijks engs in de klas van juf Saskia... Glibbie de Slang mocht daar een paar nachtjes logeren. Wij zijn even gaan kijken en sommige kinderen hebbe hem zelfs geaaid!! Super stoer. De juf voelt zichzelf een echte held. 

 

In de klas zijn we deze week begonnen met het werken op het planbord. De kinderen kunnen hier zelf indelen(plannen) wat zij gaan spelen. Ze kunnen overzien wie er waar is en hoeveel kinderen daar nog bij kunnen of niet en zodoende dus ook wat er 'over' is. Soms zal de juf ook iemand ergens indelen. Er ontstaat heel veel rust door in de klas en iedereen had het al heel gauw door. Knap hoor!!

 

Nu lekker uitrusten en na de vakantie gaan wij beginnen over de herfst. 


21 sep 2017 - Week 3 en 4 in groep C
De weken vliegen voorbij. Wat is het gezellig in groep C. Iedereen raakt langzaam gewend aan alle regels en elkaar. De afgelopen weken hebben we weer veel te doen gehad. We hebben een hele trotse juf. Wij kunnen heel goed in de rij lopen en ontzettend leuk samen spelen. Vooral buiten maken wij de meest fantastische bouwwerken. 
Vorige week hebben wij een pannenkoekenfeest gehad bij de andere groepen 1. We mochten er buiten spelen en daarna een heerlijke pannenkoek eten. Dat was zo gezellig! En lekker, jammie. 

Op donderdag zijn we naar het Museon gegaan. Dat was spannend, maar ook super leuk. We kregen een les over de zee. Wie leeft er in de zee, wat vindt je er nog meer, wat zie je op het strand. Helaas zijn er ook dingen die er niet horen, die mensen achterlaten. Die hebben we er letterlijk uitgevist. De kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen. 

Langzaam aan gaat alles weer op gang komen en zullen er steeds wat kleine dingetjes veranderen.

 

Op de foto;s een kleine impressie van wat wij allemaal uitspoken! 


05 sep 2017 - Week 1 en 2 in groep 1C
Preview foto Wat is de tijd alweer voorbij gevlogen!

We zitten alweer in week 3 van het nieuwe jaar. Er is alweer een hoop voorbij gekomen. Het was voor ons allemaal wel even wennen, nieuwe juf, (voor sommigen) een nieuw lokaal, anders ingericht en nieuwe kinderen. Het is ineens heel moeilijk om in een mooie rij te gaan staan en wat waren die regels nou toch ook alweer? 
Inmiddels gaan we goed met elkaar om en zijn we echt vriendjes en vriendinnetjes van elkaar. Iedereen helpt elkaar, speelt samen en heeft plezier. We kunnen erg met elkaar lachen. Zingen is een echte hit in de groep. We hebben een heel moeilijk liedje geleerd van de juf, maar dat vinden we zo leuk. Misschien heeft u er thuis wel iets over gehoord, het gaat over een cowboy. Daarnaast hebben wij ook een liedjespot, die moet natuurlijk wel vol zijn aan het einde van het jaar!

We zijn al bezig geweest met woordjes klappen en heel toevallig kwam dat ook terug in de muziekles van juf Claudia. Dat konden we dus al best wel goed! 
Tellen vinden we ook ontzettend leuk, we leren over vormen en over kleuren. Daarnaast zijn we druk bezig met het thema 'IK'. Hoe zie je er uit? Hoeveel vingers heb je aan iedere hand, wat hoort er allemaal bij je lichaam, hoe voel je je, ben je blij of verdrietig? Gaandeweg leren we steeds meer. 

Met het warme weer zijn we veel buiten geweest, dat vinden we heel erg fijn. Daar kunnen we goed samenwerken met de grote blokken. Daar maken we ontzettend mooie en handige bouwwerken van. 

Tijdens het gymmen hebben we bij juf Angelina als apen rondgeslingerd en als politie en boef door de gymzaal gerend. Spannend, maar ook wel heel erg leuk! Bleken er tijdens de apengym ook nog wel eens aapjes te ontsnappen, maar dat is gelukkig goed gekomen! 

Op woensdag is juf Sharon er, dat was wel even spannend. Maar, gelukkig is ze ontzettend lief voor ons!

 

Tot volgende week.