Groep 1C

Welkom op de pagina van groep 1C.

 

We gaan er samen een gezellig jaar van maken en dat willen wij graag via deze site met jullie delen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Marissa aanwezig, op woendag juf Saskia.

Op maandag gymmen wij met juf Angelina en om de week hebben we op vrijdag muziekles van juf Claudia. 

 

 

BERICHTEN

22 mei 2018 - Week 20
We zijn weer begonnen! Alle kinderen hebben zo veel leuks gedaan, dus we hebben iets nieuws geleerd. We hebben een tweetal-gesprek gevoerd en dat ging eigenlijk al super goed. De juf was helemaal verbaasd. Wat hebben we veel leuke dingen gedaan! 

Deze week zijn we begonnen aan het thema Kunst. We hebben al gewerkt over mondriaan, met zijn primaire kleuren. Over de Mona Lisa, Maurits wist zelfs al wie de Mona Lisa heeft geschilderd (Da Vinci). We hebben het kort gehad over muziek en op welke manieren kunst nog meer wordt vorm gegeven. Inmiddels zijn we zelfs bezig met ons eigen schilderij verven. 

Deze week waren Abhay en Eva jarig, dat hebben wij uitgebreid gevierd. Wat een feestje toch altijd weer. Ook zij zijn traditioneel van de tafel gesprongen, pas dan ben je ECHT vijf jaar! Vrijdagmiddag is het altijd speelgoedmiddag en deze week zijn de kinderen uit zichzelf voorstellingen gaan geven en verhalen gaan vertellen aan elkaar. Wat een plezier hadden ze en wat konden ze al goed vertellen!


15 mei 2018 - Juffendag en de dagen voor de vakantie
Leuk altijd, dat je denkt dat je de foto’s al hebt geplaatst, maar dat je dat nog helemaal niet hebt gedaan. 

 

Wel leuk om even terug te kijken. We hebben gezellig juffendag gevierd. Wat ben ik verwend en wat was het leuk. Gezellig spelletjes gespeeld in een oranje jasje. Nogmaals dank naar de moeders en oma die hebben meegeholpen. Super! 

 

Daarnaast hebben we gewerkt over de lente. Eerste takken geverfd en daarna met onze vingers daar bloesem aan gehangen. Leuk! 

 

Nu zijn we weer terug op school en gaan we werken over het thema kunst. 


13 apr 2018 - Groep 1C: Lente 2
Wat hebben we weer een drukke, maar gezellige week achter de rug. Er is hard gewerkt en veel gespeeld. Prachtige kralenplanken, de takken voor de bloesembomen zijn gemaakt, tulpen gestempeld met vorken en nieuwe plannen gemaakt. We tellen veel en bekijken kleuren en vormen extra goed. Het opruimen gaat steeds beter, als de juf gaat aftellen willen we ineens heel snel zijn! We hebben deze week ook weer muziek gehad en mochten tikken met stokjes, liedjes zingen over koos konijn en pinky de poes en sommige kinderen mochten nog even trommelen op houten borden. We hebben weer genoten, aan het eind moesten we heel stil zijn als de draak kwam, dat was spannend!! Maar hij heeft ons niet gevonden. We hebben al heel veel boekjes gelezen die we hebben meegenomen van de bieb, zelfs de Engelse. Dinsdag was de juf er niet, maar we hebben het heel gezellig gehad met juf Karin. Zij is de juf van groep 6. De klas is nu compleet en we hebben 31 kinderen in de klas. We worden steeds meer vriendjes en vriendinnetjes van elkaar en we kunnen steeds beter vertellen wat we wel en niet leuk vinden. Knap hoor! We hebben ook weer lekker veel buitengespeeld. Er worden super knappe kunstjes op het duikelrek gedaan, gegleden van de paal en we spelen tikkertje met elkaar. De juf deed ook mee, dat was leuk!!

01 apr 2018 - Paasontbijt in groep 1C
Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover. We mochten aan het paasontbijt. Alles stond al klaar en de kinderen mochten zelf een plekje zoeken. We mochten allemaal zelf kiezen wat we wilden eten en ook nog eens zelf smeren. Wat een feest en gezelligheid. We hebben heel lang met elkaar aan tafel gezeten en heel veel gegeten en gedronken. Bijna alles wat op! Maar de buikjes vol en rond, met soms wat buikpijn als gevolg. We hebben ontzettend genoten met elkaar. Nu genieten van een lang weekend vrij. Fijne dagen allemaal! 

17 dec 2017 - Groep 1C in de sneeuw!
Wat een verrassing, ineens was alles wit!!

Dat kunnen we natuurlijk heel vervelend vinden, maar we kunnen er ook ontzettend veel plezier mee maken en dat hebben wij dan ook maar gedaan. Jas aan, rits dicht, muts op, sjaal om, wanten aan en gaan! We hebben een heus sneeuwgevecht gehouden. Groep 3 kwam daar later nog bij en wat heben we genoten met elkaar! Alles wat nat en koud, maar we hebben genoten. Een mooie herinnering! 


17 dec 2017 - Groep 1C: naar de bibliotheek
Daar gingen we weer. Onze boekjes terug brengen naar de bibliotheek. We kunnen al steeds beter zien welk boekje er geleend is en welke bij ons op school hoort. We tellen de boekjes en bekijken ze allemaal nog even. Daarna zijn we in een mooie rij naar de bibliotheek gelopen. Wat is het toch fijn dat dat zo dichtbij is. Er is een boekje voorgelezen met een mooi kerstverhaal over dieren die een cadeautje kregen dat hen niet pastte. Ze gaven het door aan het volgende dier, omdat ze het zelf niet konden gebruiken. Daarna mochten we zelf weer op zoek naar een boekje en de juf doet weer flink haar best om alle boekjes voor te lezen.

17 dec 2017 - Groep 1C: 5 december
Wat was het weer spannend. Komt sint naar onze school? Of kiest hij toch voor een andere school en waar is hij nou toch?? Sint had zichzelf opgesloten in het fietsenhok bij de kleuterfietsen. Gelukkig hebben we hem kunnen bevrijden! De kinderen mochten gelijk naar Sinterklaas toe in de gymzaal. Dat was heel erg gezellig met allemaal optredens. Wij hebben de 'pietensinterklaasmove' gedaan voor de Sint. Een echte hit in de klas, maar zo voor de Sint toch wel een beetje spannend. Daarna zijn we in de klas, onder begeleiding van een aantal mama's, allemaal spelletjes gaan doen waarbij we heel veel mochten snoepen. Echt een feestje!! Wist u dat het balanceren van een kruidnoot op je neus best lastig is? En dat het stapelen van kruidnoten nou ook nog niet zo makkelijk gaat? We hebben jeux de boules met kruidnoten en een pakje gespeeld, pakjes in de schoorsteen gegooid. Kruidnoten met onze handen op de rug opgepeuzeld en ga zo maar door. Aan het eind van de dag hebben we allemaal twee cadeautjes gehad! We boffen maar weer en zijn stiekem dus ook wel heel erg lief geweest. Via deze weg nogmaals: hulpmama's bedankt!

 


17 dec 2017 - Groep 1C: Waar komen pieten vandaan
Op vrijdag hebben wij een voorstelling mogen bijwonen met als onderwerp: 'Waar komen pieten vandaan'. Aan de hand van het gelijknamige boek wordt er een verhaal verteld over waar pieten vandaan kunnen komen. Het zijn namelijk zeerovers. De kinderen hebben genoten van het verhaal. We mochten meezingen, dansen en een aantal kinderen mochten zelfs even naar voren komen. De juf mocht ook nog even wat voordoen, maar jongleren is toch niet haar sterkste punt. 

17 dec 2017 - Groep 1C: Sinterklaas
Sinterklaas is in het land en dat brengt veel met zich mee. Wat wordt er toch enthousiast meegedaan. Er wordt gezongen, gedanst en hard gewerkt. Iedereen geniet volop, inclusief de juf. In de huishoek wordt het sinterklaasjournaal regelmatig nagespeeld, vooral het uitdelen van de post was een leuke bezigheid. Hierbij werd gelijk geteld, gezongen en samengewerkt. Juf Angelina heeft samen met drie pieten (piet rood, piet paars en piet geel)  een heuze pietengymles gegeven. Dat was ontzettend leuk, alle kinderen hebben er van genoten en aan het eind van de dag een pietendiploma gehaald! Wat was de juf trots!! Ieder kind had een lach op zijn gezicht, prachtig. Balanceren, gooien, klimmen, sjouwen, alles werd geoefend. Er is ook weer flink geknutseld met verschillende technieken. Zo hebben de kinderen de pakjesboot en de zee geverfd, daarna met wasco pieten, pakjes, Amerigo en Sinterklaas getekend en vervolgens heeft de juf met ecoline de lucht blauw gemaakt. Het leek wel toveren!! 

Iedereen had een mijter gekleurd en mocht deze op in de klas. Dat was wel heel erg speciaal. Ze werden volop gedragen. 


17 dec 2017 - Groep 1C: oktober november
Wat een gezellige en leerzame weken hebben we weer achter de rug. We hebben om de week muziekles van juf Claudia. We dansen, zingen, bewegen en maken muziek met instrumenten. Dat vinden wij heel erg leuk om te doen. We hebben in de klas gewerkt over de herfst. De bladeren krijgen andere kleuren en vallen van de bomen. Er liggen overal eikels en kastanjes, sommige met en sommige zonder bolster. We leren een hoop nieuwe woorden en we knutselen er flink op los. Inmiddels is puzzelen ook een echte favoriet in onze klas. Wat wordt er goed geoefend, de kinderen hebben zo snel door hoe het moet. Het mooiste is nog, dat zij zichzelf uitdagen door de puzzel bijvoorbeeld ondersteboven te maken of meerdere puzzels door elkaar heen te gooien. Wat een plezier geeft dat en stiekem wordt er dan heel erg veel geleerd ;-). Eens in de zoveel weken brengen wij een bezoek aan de bibliotheek, waar wij dan ook worden voorgelezen. Wij kunnen al heel goed in een rij over de straat lopen en oversteken. In de bibliotheek zijn we stil en kunnen we al heel goed luisteren naar de mooie verhalen. Ten slotte kiezen we een eigen boekje om mee te nemen naar school. De juf probeert ze vaak allemaal voor te lezen! Dit keer was: Tim gaat naar timboektoe, wel de grote favoriet. Want ja, het lijkt wel of het over onze eigen Tim gaat!

Er staan ook nog wat foto's van het buitenspelen. Op het schoolplein is er veel te doen en sinds kort zijn wij aan het oefenen met samenwerken. Zo hoor je nu regelmatig op het schoolplein: Samen zijn we sterker. Een heel mooi gezicht! 


13 okt 2017 - Groep 1C: de afgelopen weken.
Wat een gekke drukke weken hebben we weer achter de rug. Meester Wilbert is met ons op de locatie van DAK  naar een voorstelling over Tuba Tom geweest. Dat was leuk! We hebben in de klas veel gewerkt over de zee. We hebben het een en ander verbouwd en veranderd. Er is in het kader van de kinderboekenweek een schrijfster langs gekomen. Zij heeft ons meegenomen in het verhaal van uil die enge dingen tegen kwam in zijn slaap. De kinderen hebben geleerd hoe ze dat kunnen wegjagen. Wat een entousiasme! 

 

We hebben weer mogen genieten van leuke muzieklessen. De kinderen genieten hier echt van. Zingen, bewegen en muziek maken met bijzondere instrumenten. Wist u dat wij regen kunnen maken?

 

Vorige week was het chill-lezen. Kinderen uit groep 5 kwamen onze kinderen voorlezen. Op een stoel,kussentje, de grond of op tafel mocht er lekker worden geluisterd naar een mooi prentenboek. Dit was erg leuk, zowel voor ons, als de kinderen van groep 5. 
Begin deze week was er iets gruwelijks engs in de klas van juf Saskia... Glibbie de Slang mocht daar een paar nachtjes logeren. Wij zijn even gaan kijken en sommige kinderen hebbe hem zelfs geaaid!! Super stoer. De juf voelt zichzelf een echte held. 

 

In de klas zijn we deze week begonnen met het werken op het planbord. De kinderen kunnen hier zelf indelen(plannen) wat zij gaan spelen. Ze kunnen overzien wie er waar is en hoeveel kinderen daar nog bij kunnen of niet en zodoende dus ook wat er 'over' is. Soms zal de juf ook iemand ergens indelen. Er ontstaat heel veel rust door in de klas en iedereen had het al heel gauw door. Knap hoor!!

 

Nu lekker uitrusten en na de vakantie gaan wij beginnen over de herfst. 


21 sep 2017 - Week 3 en 4 in groep C
De weken vliegen voorbij. Wat is het gezellig in groep C. Iedereen raakt langzaam gewend aan alle regels en elkaar. De afgelopen weken hebben we weer veel te doen gehad. We hebben een hele trotse juf. Wij kunnen heel goed in de rij lopen en ontzettend leuk samen spelen. Vooral buiten maken wij de meest fantastische bouwwerken. 
Vorige week hebben wij een pannenkoekenfeest gehad bij de andere groepen 1. We mochten er buiten spelen en daarna een heerlijke pannenkoek eten. Dat was zo gezellig! En lekker, jammie. 

Op donderdag zijn we naar het Museon gegaan. Dat was spannend, maar ook super leuk. We kregen een les over de zee. Wie leeft er in de zee, wat vindt je er nog meer, wat zie je op het strand. Helaas zijn er ook dingen die er niet horen, die mensen achterlaten. Die hebben we er letterlijk uitgevist. De kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen. 

Langzaam aan gaat alles weer op gang komen en zullen er steeds wat kleine dingetjes veranderen.

 

Op de foto;s een kleine impressie van wat wij allemaal uitspoken! 


05 sep 2017 - Week 1 en 2 in groep 1C
Preview foto Wat is de tijd alweer voorbij gevlogen!

We zitten alweer in week 3 van het nieuwe jaar. Er is alweer een hoop voorbij gekomen. Het was voor ons allemaal wel even wennen, nieuwe juf, (voor sommigen) een nieuw lokaal, anders ingericht en nieuwe kinderen. Het is ineens heel moeilijk om in een mooie rij te gaan staan en wat waren die regels nou toch ook alweer? 
Inmiddels gaan we goed met elkaar om en zijn we echt vriendjes en vriendinnetjes van elkaar. Iedereen helpt elkaar, speelt samen en heeft plezier. We kunnen erg met elkaar lachen. Zingen is een echte hit in de groep. We hebben een heel moeilijk liedje geleerd van de juf, maar dat vinden we zo leuk. Misschien heeft u er thuis wel iets over gehoord, het gaat over een cowboy. Daarnaast hebben wij ook een liedjespot, die moet natuurlijk wel vol zijn aan het einde van het jaar!

We zijn al bezig geweest met woordjes klappen en heel toevallig kwam dat ook terug in de muziekles van juf Claudia. Dat konden we dus al best wel goed! 
Tellen vinden we ook ontzettend leuk, we leren over vormen en over kleuren. Daarnaast zijn we druk bezig met het thema 'IK'. Hoe zie je er uit? Hoeveel vingers heb je aan iedere hand, wat hoort er allemaal bij je lichaam, hoe voel je je, ben je blij of verdrietig? Gaandeweg leren we steeds meer. 

Met het warme weer zijn we veel buiten geweest, dat vinden we heel erg fijn. Daar kunnen we goed samenwerken met de grote blokken. Daar maken we ontzettend mooie en handige bouwwerken van. 

Tijdens het gymmen hebben we bij juf Angelina als apen rondgeslingerd en als politie en boef door de gymzaal gerend. Spannend, maar ook wel heel erg leuk! Bleken er tijdens de apengym ook nog wel eens aapjes te ontsnappen, maar dat is gelukkig goed gekomen! 

Op woensdag is juf Sharon er, dat was wel even spannend. Maar, gelukkig is ze ontzettend lief voor ons!

 

Tot volgende week.