Groep 2B

Welkom op de pagina van groep 2B

Hier vindt u de ppp van de informatieavond

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in onze groep.

De juffen van groep D zijn juf Anita en juf Anja en er zitten 23 kinderen in de groep.

 

De klas gaat om 8.15 uur open, dan staat de juf bij de deur om iedereen welkom te heten. In de ochtend kunnen de ouders kleine mededelingen in het schriftje schrijven dat op de kast ligt. Na schooltijd, als de kinderen naar huis zijn, heeft de juf tijd voor een praatje.

 

Op  ma, di, do en vr om 14.40 uur en woensdag om 11.55 uur staan wij op het schoolpein waar u de kinderen kan ophalen..

 

Elke dag hebben we een taal en een rekenles, werken we met ontwikkelingsmaterialen en zijn vaak creatief bezig.

Op maandag hebben we gym van juf Angelina,( gymkleding en - schoenen zijn hierbij niet nodig. Wel graag gemakkelijke kleding) en schrijfdans van juf Anja (methode om de fijne motoriek te oefenen via bewegen en tekenen op muziek.)

 

Op vrijdag hebben we muziekles van juf Claudia of van de eigen leerkracht. 

 

Op vrijdag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen.

 

We hebben veel zin in.

Groeten, Juf Anja en juf Anita

 

BERICHTEN

20 apr 2018 - Juffendag 2018
20 April 2018     Juffendag!

 

Vandaag hebben de kinderen juf Anita en juf Anje verwend met zelfgemaakte bloemen en een cadeaukaart voor theater en concert, want de juffen vierenden hun verjaardag.

De kinderen werden op taartjes getracteerd, die ze mochten maken van een eierkoek, slagroom en tumtummetjes. Na deze snoeppartij gingen we spelletjes doen met hulp van ouders. Blikgooien,kleurplaat met schminken, ballonnentennis, ganzenborden, kimfeestspel en kroontjesspel, ook hebben we buiten gespeeld met stoepkrijt.

Daarna kregen we muziekles van juf Claudia en als laatste mochten we springen op drie springkussens. Het was een geweldig feest, zowel voor de kinderen als de juffen.

Ouders heel hartelijk bedankt voor alle hulp,het leuke cadeau en lieve kinderen bedankt voor de prachtige bloemen.

 


29 mrt 2018 - bezoek kinderboerderij
Preview foto Wonesdag 28 maart hebben we een bezoekje gebracht aan stadsboerderij ' de Reigershof'. Wat hadden we een geluk met het weer, bijna de hele ochtend droog en wat fijn dat er zoveel ouders kwamen begeleiden. De kinderen hebben een les gehad over de dieren en de producten die bij de dieren horen. Daarna mochten ze helpen, dieren borstelen, poep scheppen, cavia's aaien, leren koeien melken en naar kippen kijken. 

29 mrt 2018 - paasontbijt
Preview foto Vanochtend hebben we met de groep het voorjaar gevierd met een heerlijk paasontbijt. Toen de kinderen de klas inkwamen waren de tafels al vrolijk versierd en mochten de ouders even mee om alles te bewonderen.

De kinderen hebben heerlijk en goed gegeten. Tot onze grote vreugde kregen we bezoek van de paashaas die ons trakteerde op heerlijke paaseitjes. 


23 mrt 2018 - techniekproject
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema ''ons huis''. De kinderen hebben veel geleerd over huizen bouwen, bouwvakkers en ook over de huizen van dieren. In de bouwhoek werden de mooiste huizen gebouwd en zelfs een huis voor de kip. Favoriet was het bouwen met klei en stokjes, het was best moeilijk om het gebouw zo stevig mogelijk te krijgen. Ook hebben de kinderen bouwtekeningen gemaakt die ze na mochten bouwen. Donderdagochtend was het voor de hele school techniekochtend en gingen alle kinderen in  groepjes door de school om te knutselen en te bouwen. Best spannend voor de kleuters. Iedereen was ontzettend enthousiast en er zijn mooie dingen gemaakt. 

09 feb 2018 - nationale voorleesdagen
Begin februari waren de nationale voorleesdagen. Gelukkig beseffen steeds meer mensen hoe belangrijk voorlezen is voor (jonge) kinderen. De moeder van Isabel organiseerde voorleesmomenten in onze klas en in een mum van tijd was het roostertje helemaal vol.

De kinderen hebben veel mooie verhalen gehoord, van vaders, moeders en van een opa en een oma. Binnenkort gaan we weer een weekje plannen zodat nog meer ouders aan de klas kunnen voorlezen.

Bedankt Viola voor je inzet.

 


06 feb 2018 - Ittuk
Vandaag zijn we met de bus naar het museon geweest.

Daar werden we verwelkomt door Ittuk.Ittuk is een handpop uit de noordpool.

Hij ging ons van alles vertellen over groenland.

Hij vertelde hoe zijn opa vroeger ging jagen op zeehonden met de hondenslee.Wij mochten ook met de slee rijden.Ook ging opa met de kajak op jacht.

We hebben nog een spel gespeeld met dieren en weten nu welke dieren in warme en koude landen wonen. Het was een leuke, leerzame ochtend. Zie fotalbum Ittuk.


05 dec 2017 - Sinterklaas op bezoek
Preview foto Vandaag hebben we bezoek gehad van Sinterklaas. Alle kinderen en ouders stonden te wachten op het schoolplein. Sinterklaas was zoek. Hij bleek vast te zitten in de fietsenschuur. Gelukkig konden we hem snel bevrijden.We mochten samen met groep 2A op bezoek in de gymzaal. Daar hebben we een liedje gezongen, een versje opgezegd en een dansje gedaan met de pieten. De sint was onder de indruk. Met een grote tas vol cadeautjes gingen we weer naar de klas. De hele ochtend hebben we spelletjes gedaan, pakjes in de schoorsteenwerpen, pepernotenpiramides maken, kleuren, , snoepjesmemorie een zakje versieren en vullen met pepernoten en een gezelschapsspel van sinterklaas.De kinderen zijn versierd met gouden neuzen, paarden, cadeautjes, mijtertjes en chocolade letters. Dank jullie wel, hulpouders, het was een gezellige ochtend. 

01 dec 2017 - Sinterklaas is in het land
Preview foto Spannende tijden voor onze kleuters, de Sint is in het land.De klas is versierd met mooie pietjes en met sinterklaasjes. Er worden stoomboten en pietenhuizen gebouwd, kinderen werken in de inpakhoek of in de pepernotenfabriek.

Tijdens de gymles hebben we geleerd hoe ze echte pieten kunnen worden, en dat deden de kinderen heel goed!

Woensdag hebben we de klas heel netjes achter gelaten maar in de nacht, is de rommelpiet langs geweest en heeft er een puinhoop van gemaakt.Gelukkig, vonden we wel iets in onze sportschoen en was er rijkelijk gestooid met pepernoten.

Het thema op school is , De sint wordt fit, daarom hebben we flink ons best gedaan, met de hele school ochtendgymnastiek op het schoolplein en was er vandaag zelfs een sportwedstrijd voor de leerkrachten.

De kinderen hebben de voorstelling, waar komen pieten vandaan gezien. Een mooi verhaal over kleine Piet die op een piratenschip de piraten leert jongleren. Als ze op zee Sinterklaas tegenkomen en hun boot zinkt mogen ze met de Sint mee als hulpjes.

we hebben bezoek gehad van Viola en Sanne, die hebben ons iets verteld over de kinderen uit India.

We hadden een jarige in de klas. Gefeliciteerd Anna Marie


12 okt 2017 - voorstelling
Preview foto Woensdag hebben de spookjes van 2B een voorstelling gegeven in hun klas. Op deze foto zie je de generale repetitie. Wat fijn dat er zoveel ouders zijn komen kijken naar de show en wat hebben de kinderen hun best gedaan. Knap hoor!

12 okt 2017 - kinderboekenschrijfster op bezoek
Preview foto Vandaag kregen we bezoek van Janna De Lathouder. Zij heeft op beeldende wijze haar boek alles in het donker  voorgelezen. Alle dieren in het bos hebben al drie nachten last van het lawaai dat Uil maakt. Uil doet z'n uiterste best om wakker te blijven. Want als hij in slaap valt, komt Iets Vreselijks naar hem toe! Eekhoorn wil zijn vriend helpen zodat die weer onbezorgd een uiltje kan knappen. Maar dat gaat niet meteen goed ...

Het blijkt dat Uil last heeft van nachtmerries. Hij leert dat hij hier zelf iets aan kan doen. Door heel hard wegwezen!!!!!!!!!! te roepen. En o,o,o, wat kon Janna dat ontzettend lang zeggen.


10 okt 2017 - doen alsof
Preview foto Tuba Tom is op school geweest en heeft een voorstelling gegeven. We hebben een mooi verhaal gehoord. Een heel byzonder instrument speelde daarin de hoofdrol. De Tuba, een groot blaasinstrument.

Vol aandacht hebben de kinderen naar het verhaal en de muziek geluisterd en tot slot mochten ze in een  optocht door de klas lopen. 

Vorige week was ook de opening van de boekenweek, gruwelijk eng, wat zagen de kleuters er mooi uit in hun heksen- en spoken pakjes.

 

 

We hebben geleerd over schutkleuren. Pompom wilde ook een schutkleur, net als de poolhaas. Op de foto kan je zien dat het gelukt is, zelfs een kind uit onze klas kreeg een schutkleur. Je kan hem niet meer herkennen.

 

We haddden twee jarigen in de klas, Sophie en Viktor


29 sep 2017 - zomerfeest en museumles ' in de ruimte ''
Preview foto Wat hadden we mooi weer tijdens het zomerfeest en wat hebben de kinderen genoten.  Dank voor al jullie hulp om van het feest weer een geslaagde activiteit te maken. Heel vertederend om de kinderen te zien in hun mooie verkleedkleren. Het verkleden  sluit mooi aanbij het thema waar we momenteel aan werken.

Doen alsof en foppen. We maken verkleedkleren en leren dat we best wel eens iemand anders mogen zijn. Een kok, een ridder of een brandweervrouw.

Foppen kan grappig zijn maar niet altijd, wat leuk is voor de een is niet leuk voor de ander.

Isabel spande de kroon, die fopte juf Anita. Helemaal gelukt Isabel, erg leuk!

 

Donderdag hadden we een les in het Museon over de ruimte. Als je astronaut wilt worden komt er veel bij kijken. Je moet veel studeren, veel trainen, vastgebonden in een slaapzak slapen, plassen in een fles en geen brood in stukjes eten.Het astronautenpak zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt en dat je kan blijven ademen als je naar de maan gaat. Het mooiste was het proefje met melk, ecoline en een wattenstaafje met afwasmiddel. Zo toverde de juf een hele mooie aarde. Bedankt Angelina en Kirsten, gezellig dat jullie erbij waren.


14 sep 2017 - De eerste weken
Preview foto De eerste weken zitten er op. We zijn begonnen met het thema vriendjes en hebben kennis gemaakt met een nieuw vriendje in de klas. Pompom. Samen met hem beleven we veel avonturen. Nu leren we veel over schatten, schatkisten, codes en over de familie en vrienden van Pompom.Van Zoem de bij hebben we de letter Z geleerd en we kunnen zinnen stappen en woorden springen. Volgende week zullen we dit thema afronden en dan gaan we aan de slag met het thema "doen alsof". In dit thema verdiepen de kinderen zich in het foppen, door je te vermommen of je zelf onherkenbaar te maken. Ze ontdekken dat dieren dit goed kunnen dankzij hun schutkleur. Zo krijgt Pompom een heleboel ideeenvoor manieren hoe hij Tim kan foppen. Maar is foppen altijd zo leuk? Wat leuk is voor de een hoeft niet leuk te zijn voor de ander.

 

We hebben drie jarigen in de klas gehad. Gefeliciteerd Ruben, Lukas en Thijs!


14 sep 2017 - schoolreis
Preview foto Donderdag 14 september zijn met de kleuters van groep 2 op schoolreis geweest. Enthousiast vertrokken we met de bus richting Kooman's poppentheater. We hebben de voorstelling Koeskoes gezien. Het klimbuideldier Koeskoes woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand valsspeelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen? De kinderen hebben genoten van dit mooie poppentheater. De bus bracht ons daarna naar Meyendel waar we gelukkig nog even in de speeltuin hebben kunnen spelen, graven, rennen en schommelen. Dankzij buienrader zaten we gelukkig net op tijd in de pannenkoekenboerderij waar alle kinderen heerlijk hebben gegeten. Na het toetje, een waterijsje, zijn we richting school gegaan en hebben daar nog heel even in de klas onze kleurplaat afgemaakt of een met een spelletje uit de kast gespeeld. Het was een fijn schoolreisje, de kinderen hebben veel plezier gehad.

 

Dank jullie wel, Helene, Nicole, Angelina en Silvia voor jullie hulp.