Groep 2B

Welkom op de pagina van groep 2B

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in onze groep.

De juffen van groep 2B zijn juf Anita en juf Mary en er zitten 31 kinderen in de groep.

Juf Mary werkt op maandag en dinsdag en juf Anita op woensdag, donderdag en vrijdag.

 

De klas gaat om 8.15 uur open, dan staat de juf bij de deur om iedereen welkom te heten. In de ochtend kunnen de ouders kleine mededelingen in het schriftje schrijven dat op de kast ligt. Na schooltijd, als de kinderen naar huis zijn, heeft de juf tijd voor een praatje.

 

Op  ma, di, do en vr om 14.40 uur en woensdag om 11.55 uur staan wij op het schoolpein waar u de kinderen kan ophalen.Bij regen kunnen de kinderen uit de klas opgehaald worden.

 

Op maandag hebben we gym van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa

(gymkleding en - schoenen zijn hierbij niet nodig. Wel graag gemakkelijke kleding en schoenen).

 

Op vrijdag hebben we muziekles van juf Claudia of van de eigen leerkracht. 

 

Op vrijdag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen. Graag geen camera's, schiet- of vechtspeelgoed of speelgoed wat veel lawaai maakt.

 

Groeten, Juf Mary en juf Anita

 

BERICHTEN

05 dec 2018 - Pietengym en bezoek van Sinterklaas
Spannende tijden voor de kleuters, de Sint is in het land en op school is hard gewerkt om een goede indruk op de Sint te maken. Mooie boten hebben de kinderen geknutseld, een Sintje geschilderd, letters van propjes gemaakt en natuurlijk de plaatjes gespaard van het leesplankje. Maandag hebben we pietengym gehad en hier hebben de kinderen door goede kunstjes te laten zien hun pietendiploma gehaald. Vandaag hebben we bezoek gehad van Sinterklaas. Alle kinderen en ouders stonden buiten te wachten op het schoolplein. Sinterklaas was laat. Opeens hoorden we een brommend geluid, was de Sint met een vliegmachine? Toen kwamen er twee grote motoren het plein oprijden. Sint en Piet zaten achterop. Wat een binnenkomst!. We mochten samen met groep 2A op bezoek in de gymzaal. Daar hebben we een liedje gezongen en een dansje gedaan met de pieten. De Sint was onder de indruk. Met een grote zak vol cadeautjes gingen we weer naar de klas. De hele ochtend hebben we spelletjes gedaan: pakjes in de schoorsteen geworpen, pepernotenpiramides gemaakt, gekleurd, snoepjesmemorie gedaan, een zakje versierd en gevuld met pepernoten en een gezelschapsspel van sinterklaas gespeeld. Dank jullie wel, hulpouders, het was een gezellige ochtend. 

09 nov 2018 - kinderboekenweek en muziekles
De afgelopen weken hebben we gewerkt met het thema vriendjes. We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt in de klas, samen gewerkt, samen gespeeld en de klas wordt steeds meer een echte groep. Tijdens de kinderboekenweek hebben we de voorstelling  Loet gezien en hebben de grote kinderen ons voorgelezen. We genieten enorm van de muzieklessen van juf Claudia. De afgelopen week hebben geleerd een liedje op de ukelele te spelen.Nu werken we aan het thema communicatie. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe Pompom en zijn vriendin Loeloe. Wel is er gelijk een groot probleem, Snoes, de poes is zoek en hoe kunnen we Pompom helpen de poes  terug te vinden. We hebben al een aantal mogelijkheden bedacht, een er van is om op bomen een tekening van Snoes te hangen met het telefoonnummer van Pompom. Als mensen haar dan zien dan kunnen ze ons bellen. Volgende week zullen we de posters verspreiden....

20 sep 2018 - schoolreisje
Vandaag zijn we met de groep op schoolreis gegaan. Zoals ieder jaar brachten we eerst een bezoek aan het poppentheater van Frank Kooman. We zagen de voorstelling over de apenbroodboom. Wasco de wasbeer mocht een pakje bezorgen bij Henrik Jan, een oranje slingeraap, op de kale berg. Helaas knaagden twee rupsen het pakje open en aten de inhoud op. Dit was slecht nieuws voor Hendrik Jan, er zullen zo het komende jaar geen broodjes aan de boom groeien. Wasco verzint een list zodat de bloesem van de apenbroodboom gespaard blijft en het verhaal een goede afloop krijgt.

Daarna gingen we naar Meyendel waar we heerlijk in de zandbak hebben gespeeld en een hele grote pannenkoek hebben gegeten. Het was een heerlijke dag en kinderen zullen vast moe zijn.