Groep 3A

Welkom in groep 3A!

 

Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar!
In deze groep hebben we twee juffen; juf Saskia en juf Maaike.

 

Juf Saskia werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Juf Maaike werkt op woensdag.


Op maandag en donderdag hebben we gym van juf Angelina en juf Jorien.
Na schooltijd heeft de juf altijd tijd voor een praatje, voor schooltijd is dit een beetje lastig. Dan heeft ze het te druk met ons. Mocht je dus met de juf willen praten, dan kan dit als wij weg zijn of stuur haar even een e-mail via svdijk@nutsschoolbezuidenhout.nl of voor juf Maaike mvdjonge@nutsschoolbezuidenhout.nl 
Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze nieuwe klas. Veel plezier met bekijken!

Groetjes,
De kinderen uit groep 3A

 

P.s. de Powerpointpresentatie die de juf liet zien op de informatieavond vind je hier terug.

 

 

BERICHTEN

14 dec 2017 - Sinterklaas 2017
Preview foto Het is wat verlaat, maar hier natuurlijk alsnog een leuke foto reportage van de Sinttijd in groep 3A!

10 nov 2017 - Een nieuwe maand
Het is alweer november. Een maand waarin voor de kinderen spannende tijden komen. Sinterklaas komt al bijna aan!

Voordat we ons in dat feest gaan storten gaan we eerst nog even aan de slag met verkeer. Thema 4 is gestart en gaat over wielen! Daarom gaan we nu ook extra oefenen op onze fiets. Vandaag was de eerste keer, volgende week gaan we nog een keer oefenen! Het ging al super goed. Er werden hele moeilijke opdrachten gegeven en iedereen deed super zijn best.

 

Kijk maar eens snel naar de foto´s.

 

Ook gaan de rijtjesboeken van thema 4 vandaag mee naar huis. Ze zijn nu ook te vinden bij de andere rijtjesboeken.


13 okt 2017 - Kinderboekenweek
Preview foto Spinnen, slangen, draken, heksen, donker, doperwtjes.. Allemaal onderwerpen die werden genoemd als enge dingen. Ja, ook de doperwtjes! Wist u al dat die eng zijn? Volgens een leerling uit deze klas doen deze groene monstertjes hem beven. Ze zijn zo glibberig en rond!

We hebben heel wat af gegriezeld deze week. Van spinnen in de lucht tot een echte slang in de klas!

 

Maandag hebben we Charlotte Dematons in de klas op bezoek gehad. Zij liet ons zien dat je heel mooi kunt tekenen in korte tijd. Heb je wat meer tijd, dan kun je veel meer details tekenen. Die details komen in haar boeken ook veel voor!

 

Maar maandag en dinsdag hebben we ook een echte slang op bezoek gehad. Het was een Mexicaanse melkslag, die heel nieuwsgierig was! Hij kronkelde alle kanten op en had in Suze haar tafel zelfs een goede schuilplek gevonden! Juf en Tim hebben de slang toen samen rustig moeten losmaken, want hij vond het daar wel heel erg fijn..

Ondanks dat sommige kinderen het heel erg spannend vonden, heeft bijna iedereen de slang aangeraakt of zelfs vast gehouden! Mira en Tim hebben hun toekomstige beroep gevonden. Zij kunnen over een aantal jaar Freek Vonk gaan vervangen! 

 

P.s. We zijn ondertussen ook al gestart met thema 3 bij lezen. De nieuwe rijtjesboeken zijn uitgedeeld, maar kunt u ook weer vinden hier op de site.


29 sep 2017 - De laatste week van september
Preview foto Ja u leest het goed! De laatste week van september zit er alweer op. De tijd gaat super snel en de herfst doet zijn intrede alweer. In de klas zijn we bezig met griezelen en de herfst. Komende week start de Kinderboekenweek welke het thema 'griezelen' heeft. Er komen nog twee super gezellige, leuke weken aan voordat het herfstvakantie is. 

 

Tristan viel heel ongelukkig en brak zijn arm. Daar moesten we natuurlijk wat voor doen, want dat vonden wij wel heel sneu! We maakten met zijn allen een lange knuffelberenslinger en maakten een foto met gekke bekken om hem op te vrolijken.

 

Woensdag zijn we naar de bibliotheek geweest. Voor het eerst een boekje halen met de klas wat we zelf kunnen gaan lezen!

Vrijdag zijn we met zijn allen naar de kinderboerderij geweest waar wij een les kregen over 'leven onder de grond'. We hebben gezocht naar een heleboel beestjes en vonden er ook een heleboel!

 

Volgende week start zoals gezegd de Kinderboekenweek en zullen wij extra veel aandacht besteden aan het thema griezelen en natuurlijk het lezen van boeken.


22 sep 2017 - Een korte maar gezellige week
Preview foto Een rare week deze week. We starten pas op woensdag doordat het maandag studiedag was en dinsdag Prinsjesdag. We hebben keihard gewerkt waardoor er gelukkig nog genoeg tijd was om ook te spelen.

 

Wist u overigens al dat we zijn begonnen met thema 2 van lezen? Het rijtjesboek is vorige week al uitgedeeld, maar staat nu ook op de website.


07 sep 2017 - Schoolreisje is leuk!
Preview foto Dinsdag zijn wij op schoolreisje geweest. We verzamelden in de klas en vertrokken al snel richting de bus. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij Plaswijckpark. Het weer was precies goed, niet te koud en niet te warm. Rennen, springen, rollen, klimmen.. Het kon allemaal!

 

We hebben dankzij de ouders een super dag gehad! Dank jullie wel!


01 sep 2017 - Week 2, we werken keihard!
Preview foto Week 2 zit er alweer op. We leren veel en werken keihard! Zo zijn we deze week gestart met een weektaak. Een lijst waarop 5 werkjes staan die je aan het eind van de week af moet hebben. En raad eens: het is iedereen gelukt!

Ook hebben we weer een hoop nieuwe dingen voorbij zien komen: rijtjesboeken, letterdozen, weektaken, computerwachtwoorden, en zo nog wel meer. Iedere keer denken we alles te kennen, maar de juf heeft zoveel spullen....

 

Een kopie van het rijtjesboek hebben we vrijdag meegekregen in onze gele map. Mocht hij nou kwijt zijn dan kun je hem hier nog een keer downloaden. Ook voor de sterke lezers hebben we een rijtjesboek, die kun je hier downloaden.

 

Ohja! Maandagavond heeft de juf allemaal interessante dingen verteld aan allemaal papa's en mama's. Wellicht willen jullie dat nog een keer nalezen. Dat kan dan weer via deze presentatie.


25 aug 2017 - De eerste week in groep 3!
Preview foto Na een lange zomervakantie was het maandag zover: de eerste echte dag in groep 3!

Best spannend hoor! Allemaal tafeltjes, veel verschillende schriften en allemaal nieuwe spullen.

We gingen al gelijk aan de slag. We hebben na een week al 4 letters leren lezen en schrijven, we kunnen zelfs al hele woordjes lezen!

Kijk maar eens snel op alle foto's hoe knap wij al zijn.

 

 

 


14 jul 2017 - Hallo groep 3!
Preview foto In de laatste schoolweek hebben de kinderen uit groep 2D een bezoekje gebracht in hun nieuwe groep. Volgend jaar is het dan echt zover; dan gaan ze naar GROEP 3!

 

De kinderen leerden al de letter R (spreek uit als de 'rrr' in rots of spreek, geen 'errr') en gingen hier al meteen mee aan de slag. We hebben zelfs al echt in een werkboekje gewerkt! Het werkboekje hebben de kinderen gelijk mee naar huis gekregen, dus papa's en mama's bekijk maar eens hoe knap jullie kinderen al zijn.

 

Bij een nieuwe tijd, moet er natuurlijk eerst afscheid genomen worden van de oude. In dit geval van de kleutertijd. De kinderen hebben prachtig gezongen tijdens het afscheid en daarna heerlijk gegeten met zijn allen. 

 

Na de vakantie hopen wij alle kinderen weer te zien in de klas.

 

Groetjes juf Maaike en juf Saskia