Groep 3B

Welkom op de site van groep 3B!

 

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we hebben er reuzeveel zin in! Groep 3B is de groep van juf Loes en juf Karin. Juf Loes is er elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Karin in de groep. Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en bijzonderheden. Ook kunt u hier oefentips voor het lezen en rekenen terugvinden.

 

Om de start van het schooljaar voor uw kind en alle andere kinderen soepel te laten verlopen, hebben wij vast een aantal huishoudelijke zaken voor u op een rijtje gezet.

 • Beide groepen 3 bevinden zich op de 2e etage van onze school.
 • De groepen bevinden zich rechts van de algemene trap, achteraan in de gang. 
 • Trommeltjes, bekers, jasjes e.d. kunt u (net als bij de kleuters)  kwijt aan de kapstokken, in de bakken, en in de kast naast de kapstokken. Dit wijst zich vanzelf.
 • De eerste dag is allemaal nog even spannend, vanaf dinsdag is het de bedoeling dat u kort afscheid neemt van uw kind, in de gang.
 • Bij het naar huis gaan om 10 over half 3, komen de kinderen onder begeleiding van de leerkracht naar beneden. Spreekt u duidelijk met uw kind af, dat uw kind ons eerst een handje moet geven voordat het naar u toe gaat. Zo kunnen wij er goed op toezien dat kinderen pas weglopen als ze daadwerkelijk hun vader of moeder zien.                                        

 • De kinderen van groep 3B komen door de rechtervoordeur naar buiten (links vanaf de straatkant).

 • Elke vrijdag gaat er een map mee naar huis. Hierin zitten werkjes van uw kind en/of brieven die voor u van belang zijn. De mappen graag op maandag leeg retour!

 

Juf Loes en Juf Karin

 

 

 

Gym:

dinsdag        12:45-13:25       meester Laurens

donderdag    10:20-11:10       juf Jorien

 

Graag elke gymles schone gymspullen en een schone handdoek meegeven. De kinderen douchen na iedere gymles. 

 

 

Overige informatie over belangrijke zaken in groep 3 hebben wij u gegeven tijdens de informatie-avond aan het begin van het schooljaar. Klik hier voor de powerpointpresentatie van deze avond.

 

 

BERICHTEN

21 feb 2018 - Rijtjesboek
Elke dag lezen we in ons rijtjesboek. Het rijtjesboek is een effectief hulpmiddel om te oefenen met het vlot en foutloos lezen van woorden en zinnen. Ook thuis kunt u samen met uw kind de rijtjes oefenen.

5 tot 10 minuutjes per keer is meestal voldoende. 

Hieronder vindt u de digitale versie.

 

Thema 7

t/m 8 kan thuis geoefend worden.

 

Er is tevens een app beschikbaar van Lijn 3. Indien er problemen zijn met inloggen, kan het zijn dat uw emailadres verkeerd door ons is ingevoerd. In dat geval kunt u na schooltijd altijd even langskomen om dat te laten controleren.

 

Thema 8 

9 kan thuis geoefend worden.


17 jan 2018 - In de stijl van James Rizzi
Gisteren en vandaag zijn we als echte kunstenaars aan de slag gegaan. We hebben mooie schilderingen gemaakt in de stijl van de Amerikaanse kunstenaar James Rizzi. Opvallend aan zijn stijl is: 

 

 • vrolijke kleuren
 • geen nuances binnen de kleuren
 • alles is zwart omlijnd
 • het werk is vol en druk
 • ook de achtergrond is gevuld

We zijn heel trots op de mooie resultaten!


04 dec 2017 - Sinterklaastijd
De drukke sinterklaastijd zit er weer op, en wat was het leuk! Veel extra feest, extra zingen, extra dansen, extra knutselen, een bezoek van de rommelpiet EN natuurlijk van sinterklaas zelf, maar ook…erg leerzaam! De kinderen hebben namelijk ook geleerd hoe ze een gedicht moeten maken en zijn er vervolgens helemaal zelf mee aan de slag gegaan. 

04 dec 2017 - Hou je mond schoon
Binnen onze taalmethode hebben we nu het thema “mijn lijf”. Dit thema gaat over het lichaam en hoe het lichaam werk. Eerder al, in het thema “het restaurant”, hebben we een “proefles” gedaan: hoe proef je, welke smaken zijn er, etc. Nu gaat onze aandacht vooral uit naar onze tanden. Hoe zorg je goed voor je tanden, wanneer moet je naar de tandarts gaan, waarom wissel je er hoe vaak, et cetera. 

Vorige week hadden we bezoek van een mondhygieniste. Zij heeft de kinderen uitgebreid verteld waarom je naar de tandarts moet, hoe je je mond goed schoon houdt, en hoe je gebit eruit ziet. Op de foto’s zie je sommige kinderen met roze tanden. Zij hebben plakverklikker in hun mond. Overal waar tandplak zit kleurt de verklikker roze. Na een goede poetsbeurt van twee minuten, zouden de roze tanden verdwenen moeten zijn. 

 

Deze week zijn wij naar het Museon geweest voor een les “ Laat je tanden zien!”. Het eerste deel van de les konden de kinderen ons laten horen hoeveel ze de week ervoor al hadden opgestoken van de "tandenles". De meester en juf van het Museon waren onder de indruk van hoeveel de kinderen al wisten. Al was het verhaal over de bacterien die poepen en plassen in je mond wel even schrikken :-). Extra goed poetsen dus! De kinderen konden na het informatieve praatje verschillende dierentanden- en kiezen bestuderen, en wisten al snel het onderscheid tussen het gebit van een vleeseter en een planteneter. Foto's heeft de juf helaas niet kunnen maken, maar Joost' moeder heeft foto's op de groepsapp van de ouders gezet.  

 


23 nov 2017 - Thee met kruidnootjes
Wat een gezellige tijd is dit toch. Dinsdagmiddag: Sinterklaasliedjes aan, een mooie krijttekening maken van de Sint op de daken en thee met kruidnootjes! Heerlijk!

13 okt 2017 - En het toppunt van griezelen is....
Een echte slang in de klas! IEIEIEIEHHHH!

12 okt 2017 - Naar de biep!
Preview foto Op woensdag hebben we een griezelige les in de bibliotheek gehad! Er werd verteld over nieuwe griezelige boeken, gouden griffels en penselen en vlaggen en wimpels! Er was een enge doos met griezelige dingen erin en ook nog een hele griezelige ruimte waar je ter afsluiting doorheen mocht, als je durfde!

12 okt 2017 - Charlotte Dematons op bezoek!
Op maandag 9 oktober hebben we bezoek gehad van de bekende illustratrice Charlotte Dematons. U kent haar vast van de prachtige boeken als ' De gele ballon', "Nederland en 'het Grote Sinterklaasboek". Zij heeft verteld hoe zij haar basisschooltijd heeft beleefd in Frankrijk en er mooie illustraties bij gemaakt.

Het was erg leuk om te zien hoe snel en gedetailleerd Charlotte kan tekenen.

Kijkt u maar eens op de foto's.


10 okt 2017 - Heerlijk Kinderboekenweek!
Preview foto Het zal u niet ontgaan zijn, we besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek!

Lekker verkleed op school en veel lezen! Ja, zelfs de krant!

Hier zomaar nog wat foto's!


06 okt 2017 - Lezen lezen lezen
De kinderboekenweek is deze week weer gestart. Woensdag mochten alle kinderen "gruwelijk eng"naar school komen. Op het schoolplein hebben we met zijn alle gedanst op het nummer van Kinderen voor Kinderen. Andere activiteiten deze week zijn: chill voorlezen, bibliotheekbezoek, een bezoek van een schrijfster, lievelingsboek presenteren in de klas, de boekenmarkt en knutselen in het thema "Gruwelijk Eng".

29 sep 2017 - Naar de bibliotheek en de stadsboerderij
Na het schoolfeest hebben we ook deze week weer veel leuke, bijzondere dingen gedaan. Zo zijn we op donderdag met de klas naar de bibliotheek geweest om allemaal een eigen leesboekje uit te zoeken. In kleine groepjes mochten de kinderen een boekje uitzoeken, en toen iedereen was voorzien zijn we teruggegaan naar school om daar lekker te gaan lezen. Bijna iedereen had direct een boekje naar wens. De kinderen die toch een wat te moeilijk boekje uit de bibliotheek hadden, konden op school uit de leeskast een ander boekje kiezen. 

 

De volgende dag, vrijdag, gingen we in de middag naar de stadsboerderij voor een les "leven onder de grond". Eerst vertelde de mevrouw van de stadsboerderij een leuk verhaal over hoe ze door een gigantische zonnebloem opeens tot klein mensje werd omgetoverd dat onder de grond met de bodemdiertjes kon praten. Ook de kinderen konden mee in het hol onder de grond. Daar leerden ze waarom de pissebed eigenlijk heet zoals hij heet, waarom een regenworm tevoorschijn komt als het regent, en nog veel meer. Na dit leuke verhaal werden de kinderen in kleine groepjes verdeeld. Een groepje mocht buiten echte levende bodemdiertjes (onder)zoeken, een groepje mocht slakken bestuderen met een vergrootglas, een groepje mocht een spinnetje knutselen en een groepje mocht puzzels maken van bodemdiertjes. Het was een leuke leerzame middag. Er werden bijzondere dieren gevonden, en veel kinderen wisten bijvoorbeeld niet dat een slak ogen op steeltjes heeft. Dank voor alle ouders die ons heen en weer wilden/konden vervoeren!

 


06 sep 2017 - Plaswijckpark!

29 aug 2017 - We zijn weer begonnen!
Preview foto Zo. De kop is eraf! We zijn weer begonnen. Wat is het allemaal nieuw en spannend in groep 3! Vol enthousiasme zijn we aan het werk gegaan. En dat kunnen we al heel goed.

De eerste week hebben we al gelijk een hoop geleerd. De letters r,d,i en k. En vandaag zijn daar de aa en de n bij gekomen. We kunnen onze eerste woordjes lezen en we zijn druk aan het oefenen met de schrijfletters. Uiteraard is er ook nog tijd om af en toe lekker te spelen. We hebben een bouwhoek, huishoek, schrijftafel, leeshoek en heel veel (gezelschaps)spelletjes in de kast. Ook mogen we reken- en taalspelletjes op de computer doen als we klaar zijn met de werkjes.

We maken er een mooi jaar van!