Groep 3B

Welkom op de site van groep 3B!

 

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we hebben er reuzeveel zin in! Groep 3B is de groep van juf Loes en juf Karin. Juf Loes is er elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Karin in de groep. Op dinsdag is juf Karin er ook, als extra leerkracht voor beide groepen 3. Ze zal dan soms in groep 3a te vinden zijn en soms in groep 3b.

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en bijzonderheden. Ook kunt u hier oefentips voor het lezen en rekenen terugvinden.

 

Om de start van het schooljaar voor uw kind en alle andere kinderen soepel te laten verlopen, hebben wij vast een aantal huishoudelijke zaken voor u op een rijtje gezet.

  • Beide groepen 3 bevinden zich op de 2e etage van onze school.
  • De groepen bevinden zich rechts van de algemene trap, achteraan in de gang. 
  • Trommeltjes, bekers, jasjes e.d. kunt u (net als bij de kleuters)  kwijt aan de kapstokken, in de bakken, en in de kast naast de kapstokken. Dit wijst zich vanzelf.
  • De eerste dag is allemaal nog even spannend, vanaf dinsdag is het de bedoeling dat u kort afscheid neemt van uw kind, in de gang.
  • Bij het naar huis gaan om 10 over half 3, komen de kinderen onder begeleiding van de leerkracht naar beneden. Spreekt u duidelijk met uw kind af, dat uw kind ons eerst een handje moet geven voordat het naar u toe gaat. Zo kunnen wij er goed op toezien dat kinderen pas weglopen als ze daadwerkelijk hun vader of moeder zien.                                        

  • De kinderen van groep 3B komen door de rechtervoordeur naar buiten (links vanaf de straatkant).

  • Elke vrijdag gaat er een map mee naar huis. Hierin zitten werkjes van uw kind en/of brieven die voor u van belang zijn. De mappen graag op maandag leeg retour!
  • Op vrijdag is het tevens speelgoedmiddag. Op deze dag mogen de kinderen eigen speelgoed meenemen.

 

Juf Loes en Juf Karin

 

 

 

Gym:

Dinsdag          9:20 - 10:10       meester Laurens

Vrijdag         10:55  - 11:40       juf Lisa

 

Graag iedere week schone gymspullen meegeven.

 

 

Overige informatie over belangrijke zaken in groep 3 hebben wij u gegeven tijdens de informatie-avond aan het begin van het schooljaar. Klik hier voor de powerpointpresentatie van deze avond.

 

 

BERICHTEN

10 dec 2018 - Apotheekles van de mama van Adam!
In het kader van ons thema "mijn lijf" kwam de mama van Adam vertellen over haar werk als apotheker! Het was erg interessant. Ze vertelde wat voor soorten medicijnen er zijn en hoe die gemaakt worden. Welke kleding je aan moet als je zelf medicijnen gaat maken en wat voor soorten prikken er allemaal zijn. Ze had een hoop spulletjes meegenomen en we hebben ook nog een verbandje om gekregen. In de middag is er druk apothekertje gespeeld. Erg leuk; dank je wel mama van Adam!

09 dec 2018 - Rijtjesboek
Uw kind leert dit jaar lezen! Uiteraard oefenen we veel op school, o.a. met het rijtjesboek. Het rijtjesboek is een effectief hulpmiddel om te oefenen met het vlot en foutloos lezen van woorden en zinnen. U kunt ook thuis lezen met uw kind. De digitale versie van de rijtjes per thema vindt u op de extra pagina.

 

10 december

Thema 5

37 en 38 mag thuis geoefend worden. 

 

Download:
Thema-5.docx

21 nov 2018 - Vrachtwagenles papa Danté
Vandaag heeft de papa van Danté bij ons in de klas verteld over zijn beroep als vrachtwagenchauffeur. Hij vertelde over de de grootte van de vrachtwagen, de producten die hij vervoert, hoeveel wielen de vrachtwagen heeft en nog veel meer. We vonden het allemaal reuzeinteressant en hadden veel vragen. Als grote verrassing mochten we zelfs een kijkje nemen in de cabine van de vrachtwagen die hij speciaal voor ons had meegenomen! De kinderen vonden het fantastisch. Kijk maar eens naar de foto's in het fotoalbum.

09 nov 2018 - Hulpdiensten knutselen met groep 6

18 okt 2018 - Naar de stadsboerderij
Preview foto Op donderdag 18 oktober zijn we met onze klas naar de stadsboerderij geweest. Niet voor een bezoek aan de dieren van de boerderij, maar een bezoek aan de dieren die leven onder de grond (en aansluitend bij ons thema in de klas: de dieren die leven onder en rondom de boom".

Eerst kregen we in het leslokaal van de boerderij een heel mooi verhaal te horen van juf Esther (van de boerderij) die op een dag was veranderd in een klein minimensje, in een holletje viel en zo onder de grond allerlei dieren ontmoette die daar leefden. 

Na dit verhaal werd de groep opgesplitst in kleine groepjes. Je kon: slakken bestuderen, puzzels van de bodemdiertjes maken, een spin knutselen en buiten bodemdiertjes zoeken. Het was een hele leuke les, de kinderen waren erg enthousiast. Bedankt alle vaders en moeders die heen en weer konden rijden!


12 okt 2018 - Student Lotte stelt zich aan u voor
U hebt haar vast al gezien. Sinds een aantal weken hebben we een student van de pabo bij ons in de klas. Hierbij stelt zij zich aan u voor:

 

Hoi, ik ben Lotte. Ik ben 18 jaar en dit jaar ben ik begonnen aan de pabo op de hogeschool in Leiden. Ik heb voor de pabo gekozen omdat ik het leuk vind om met kinderen om te gaan en ze nieuwe dingen te leren. Op de hogeschool Leiden is de pabo onderverdeeld in vier trajecten. Je hebt de kunstklas, de sportklas, de wereldklas en het oplis-traject. Ik heb gekozen voor het oplis-traject omdat ik dan twee dagen in de week stage mag lopen. Dit eerste jaar bestaat uit twee semesters en vier periodes. Ik ben mijn eerste stage dit jaar begonnen in groep 3B bij juf Loes. Elke maandag en dinsdag ben ik dus aanwezig op deze school. Eén keer in de periode loop ik een hele week stage. Er zijn al een aantal weken voor mij voorbij en elke stagedag heb ik er weer zin in om naar mijn stageklas te gaan.02 okt 2018 - Voorstelling Loet - Kinderboekenweek
Op maandag 1 oktober zijn we in de groepen 1 t/m 3 alvast gestart met de Kinderboekenweek. We hebben een geweldige, interactieve voorstelling gezien van Ruth Bakker als "Loet".

Aan de hand van het prentenboek "Mag ik meedoen?" werd het thema van de Kinderboekenweek:  Vriendschap - "Kom erbij!" mooi uitgediept:

 

Eend wil nieuwe vrienden maken, dus gaat hij op zoek naar een club om zich bij aan te sluiten. Bij de Leeuwenclub zoeken ze alleen leden die kunnen brullen als een leeuw. Bij de Slangenclub zoeken ze alleen leden die kunnen sissen als een slang. Bij de Olifantenclub zoeken ze alleen leden met het geheugen van een olifant. Zo past Eend nooit bij een club…

Eend wil dolgraag vrienden maken, maar dat gaat niet gemakkelijk. Daarom bedenkt Eend zelf een oplossing: een club waar iedereen bij mag.


02 okt 2018 - Thema 2 " De Boom"
Boswandeling

Vorige week hebben we een heerlijke boswandeling gemaakt in het kader van ons thema "de Boom". We hebben herfstbladeren van verschillende bomen gezocht en met de verrekijker hebben we gespeurd naar vogels en andere diertjes in het bos. Ook met een verrekijker van wc-rolletjes kom je een heel eind! Sommige kinderen konden het zelfs beter zien, dan met een echte! Naderhand zijn we nog even gaan spelen in het klimbos. Wat een mooie speelplek, zeg! Uiteraard kwamen we terug met een hoop spulletjes voor onze herfsttafel. Laat die herfst maar komen!

 

Appelflappen bakken (en opeten)!

Op dit moment zijn de appeltjes van de appelboom rijp. Een goed moment om eens wat lekkers te maken in onze groep. Met juf Lotte en juf Loes zijn we aan de slag gegaan en hebben we lekkere appelflapjes gemaakt. Behalve stukjes appel, zaten er rozijntjes en kaneel in. Wat was het gezellig en lekker!