Groep 7A

Welkom allemaal in groep 7A

 

We zijn vorige week begonnen. Leuk maar ook spannend zo in groep 7!

 

Juf Marlies

mschoep@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

BERICHTEN

18 okt 2018 - Generation Discover Festival
WOW!

 

Wat was dat een leuke middag zeg op het Malieveld. Iedereen was druk bezig met ontdekken. De een heeft waterstof gemaakt door electrolyse. De ander heeft geklommen en de laserstralen ontweken. Andere hebben raceauto's gemaakt die op zoutwater rijden. Ook kon je nog echte gel maken en stuiterballen. Voor ieder wat wils. ik heb vernomen dat er ook selfies gemaakt zijn met Klaas Kruistum bekend van het programma Klaas kan alles.

 

Kortom tijd te kort en zeker voor herhaling vatbaar!


10 okt 2018 - Generation Discover Festival
Dinsdag hadden we een gastles in het kader van het Generation Discover Festival. Een festival dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt.

In de les hebben we het gehad over fossiele brandstof, warmte, CO2 en duurzame energie. De les eindigde met een tekenopdracht, waarbij de leerlingen een nieuwe duurzame uitvinding mochten tekenen (foto's volgen). Het doel van het festival is ook om leerlingen te betrekken bij verschillende vraagstukken omtrent milieu en energie. Donderdag 18 oktober zal de klas een bezoek brengen aan het festival.

Ook weten we nu dat er 1,2 biljoen plastic tasjes wereldwijd per jaar worden gebruikt!

 


10 okt 2018 - Kinderboekenschrijver in de klas
Manon Sikkel was 8 oktober in onze klas om te vertellen over haar boeken. Ze heeft er heel veel geschreven. Manon houdt van vies, gek en eng. Samen met twee andere schrijvers (Tosca Menten en Jozua Douglas) schreef ze Gruwelijk grappige griezelverhalen. Dit boek is vorig jaar al voorgelezen aan de klas. 

Nu lezen we haar nieuwe boek Verschrikkelijke vrienden. Dit lijkt nu al een succes! Sommige leerlingen kunnen haast niet stoppen met lachen; zó grappig!

Manon heeft uitgebreid verteld over haar werk en inspiratiebronnen. Ze kan trouwens niet alleen heel goed schrijven, maar ook heel goed vertellen. De leerlingen hingen aan haar lippen! Ook heeft ze bijna alle vragen van de leerlingen beantwoord. Ze heeft zelfs al iets verklapt over haar nieuwe boek......

 


01 okt 2018 - Een boek is je beste vriend
Preview foto Het is deze week weer tijd voor het feest van het jaar de 

 

Kinderboekenweek 2018!

 

Met als thema is dit jaar: Vriendschap! Hierdoor waren een aantal leerlingen zo geinspireerd dat er vriendschapbandjes gemaakt moesten gaan worden.

 

 


03 sep 2018 - Email
Hierbij de emailadressen om vragen en opmerkingen naar toe te sturen.

 

Juf Marlies:

 

mschoep@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Meester Bart:

 

bpadmos@nutsschoolbezuidenhout.nl