Groep 8

                        

BERICHTEN

16 jan 2018 - Foto's werkweek
De groepen 7 en 8 zijn op werkweek in Vledder. We houden een fotoverslag bij. Dit doen we op de pagina van groep 7 (zo werken we slechts één plek op de site bij). U komt op de pagina van groep 7 door hier te klikken

12 jan 2018 - WIST JE DATJES WEEK VAN GROEP 8
 

Wist je dat groep 8 een leuke week heeft gehad?

 

Wist je dat groep 8 bezoek heeft gehad van gymnasium Novum?

 

Wist je dat wij donderdag les verkeer hadden met stemkastjes?

 

Wist je dat groep 8 naar het Museon ging voor kamp?

 

Wist je dat juf Inge er vier dagen was deze week?

 

Wist je dat we een leuk liedje Hee hebben geleerd, tijdens de les Engels. Wij vooral heel goed het woord hee mee konden zingen?

 

Wist je dat juf Inge in alle toneelstukjes tijdens de drama les voor kwam?

 

WIST JE DAT GROEP 8 BIJNA OP KAMP GAAT NAAR FLEDDER WILHEMINAOORD!!

 

Gemaakt door Olivier en Jeremy


23 dec 2017 - Fijne vakantie allemaal!!
Preview foto Lekker veel eten,  wat bijslapen en natuurlijk vooral heel veel leuke dingen doen.

We zien jullie in 2018 weer! 

 

Liefs,

 

Juf Erica en juf Inge


08 dec 2017 - De week van 8

De week van groep 8

Maandag: Op maandag hadden we een spelling dictee.

 

Dinsdag: Op dinsdag vierden we sinterklaas. We startten de dag op het schoolplein en de hele school riep sinterklaas. Ook hadden we surprises. Er zijn heel veel mooie en grote surprises gemaakt. Dit jaar kozen we om een dobbelspel te doen in plaats van allemaal hetzelfde cadeautje te krijgen. Bijna iedereen had iets gekregen wat hij/zij leuk vond. We hebben ons helemaal misselijk gesnoept. Te veel pepernoten J!!!!!! Ook hadden we gym.

 

Woensdag: Op woensdag hebben we aan de schoolkrant gewerkt. Iedereen moest een wens voor 2018 opschrijven. Verder hadden we rekenen. Als laatste hadden we gym, we deden toen lijnbaltrefbal. Je had toen een lijn. Als je onder de lijn gooide, golden de regels voor trefbal. Als je boven de lijn gooide, golden de lijnbalregels.

 

Donderdag: op donderdag hebben we veel gedaan. Het laatste half uur hebben we de klas voor kerst versiert.

 

Vrijdag: op vrijdag zijn een aantal kinderen naar het AC geweest. En speelde we met meer dan de halve klas basketbal op het schoolplein. Verder hebben we een dagtaak gedaan, gekleurd en muziek gedaan. En we hebben drama gedaan.

 

Door Katja en Emma


01 dec 2017 - De week van 8

De week van 8

 

Op maandag hadden wij nog twee cito’s begrijpend lezen en reken deel 4 ,daarna keken we bijna de hele dag film. En er was pietengym.

Op dinsdag was de laatste cito dag toen hadden we de laatste deel van begrijpend lezen. We begonnen aan de nieuwe film here coms the boom.

Woensdag was voor velen de cito’s voorbij maar sommige moesten nog wat cito’s inhalen. We hadden ook een spelling dictee.

Donderdag kwam rommelpiet langs en de hele klas lag in puin en sommige kinderen zetten hun schoen bij de neppe gas fornuis. En we hadden een taaltoets en we keken de film af.

Vrijdag sommige kinderen waren naar de class of the gifted en naar HML. Er werd veel samengewerkt en meester Arend gaf nieuwsbegrip les.

 

Dat was de week van 8 geschreven door Hugo en Timothy.

 


17 nov 2017 - De week van 8
Preview foto Maandag

Maandag begon de week weer. We hadden juf erica en het was een doodgewone dag. We gingen werkwoordspelling herhalen voor de cito en we werkten veel aan onze weektaak.

 

Dinsdag

Hebben we iets nieuws geleerd met spelling:hoofdzin en bijzin. We deden ook een snellezen toets  en bij gym parkoueren en spelletjes spelen.

 

Woensdag

Was een korte dag waarbij we zinsdelen hebben gepuzzeld, gegymd en zelfstandig gewerkt.

 

Donderdag

Gingen we zelfstandig werken we gingen natuur, schijven maar ook spelling doen we deden veel aan onze weektaak niet iedereen was er mee klaar Engels deden we ook en we kregen een lootje mee voor de surprise maandag moet het weer naar school.

 

Vrijdag

Vandaag hebben we hard geoefend voor de cito rekenen. We gingen taal doen en we moeste we een eigen verhaal maken. Vervolgens nieuwsbegrip met meester Arend en daarna mochten we tijdens zelfstandig werken op een ander plekje zitten.  Toen kwamen de kinderen van HML en vierden we de verjaardag van juf Inge met een escaperoom. Het was onwijs spannend, maar we zijn allemaal optijd ontsnapt!!

 

Gemaakt door: Valeria, Alisha en Liselotte


10 nov 2017 - De week van 8
Maandag: we hebben op maandag niet zo veel gedaan. Het was eigenlijk alleen maar taal, rekenen en spelling. Ook hebben we aan het techniekproject gewerkt in onze groepjes.

 

Dinsdag: we zijn vandaag gaan gymmen en toen zijn we gaan stoeien en trefballen.

 

Woensdag: woensdag was het maar een korte dag. We hebben ook gegymd en bij de gym hebben we piepjestest gedaan.

 

Donderdag: donderdag zijn we de hele middag naar het HML geweest! We hebben ook een natuurtoets gemaakt.

 

Vrijdag: op vrijdag hebben we een Engelse presentatie gehad en we mochten we tijdens de les en in onze groepjes alleen maar Engels praten! En aan het einde van de middag hebben we de techniekproject presentaties gehad van onze eigen ontworpen communicatiemiddelen.

 

Onze gave ontwerpen zijn in het fotoalbum; techniekweek te zien.

 

Gemaakt door Milo en Olivier


03 nov 2017 - De week van 8
Maandag: Het was een serieus begin van de week we waren lekker aan het werk zonder dat er eigenlijk iets bijzonders gebeurde.

Dinsdag: Was het een gewone dag met rekenen en spelling maar we waren ons aan het verheugen op een activiteit. We gingen namelijk naar Zandvliet en daar kregen wij lesjes en dat viel bij de meeste wel in de smaak.

Woensdag: Waren we vrij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En de jongens hadden een voetbaltoernooi. Helaas waren ze niet door. Ze waren er wel bijna, ze werden namelijk tweede helaas geen finaleplek dus.

Donderdag: Was juf Inge er een keer niet. Ze was namelijk in Engeland om ook eens een lesje in Engeland te geven. Bij ons was er een huldiging van de poep tekeningen.

Vrijdag: hebben we tot 12 uur zelfstandig of samengewerkt, toetsen gemaakt en daarna zijn we gestart met het techniekproject over communiceren.

 

Gemaakt door Fabrice en Thomas


27 okt 2017 - De week van 8

MAANDAG: dit was de eerste dag na de vakantie. we hadden besproken wat we hadden gedaan in de vakantie.

 

 

DINSDAG: Hebben we gegymd en onze boekverslagen ingeleverd. We moesten ook huiswerk krijgen. Maar de printer deed het niet. 

 

 

WOENSDAG: Hebben we gegymd. Er waren allemaal spelletjes en als de meester na twee rondes floot moesten we naar het andere spelletje. 

 

 

DONDERDAG: vandaag hadden we het spelling dictee die ging niet zo goed. En vandaag hadden we ook twee juffen voor de klas!

 

 

VRIJDAG: Vandaag mochten we de hele dag samen werken aan een dagtaak. Aan het einde van de dag deden we drama en we kregen te horen wat ons cijfer voor het boekverslag is. 

 

Dit verslag is gemaakt door Gana en Mishal


06 okt 2017 - De week van 8
Week van school


maandag: we hadden een rekentoets hij was best wel moeilijk maar gelukkig was de toets snel voorbij.

Verder was het een leuke dag!!

 

Woensdag: vandaag hadden sommige kinderen uit de klas Franse les veel kinderen hadden zich aangemeld voor her handbaltoernooi, de jongens van groep 8 werden 1ste en de meisjes werden 4de

 

Donderdag:

Vandaag staken de juffen en meesters van de basisscholen in Nederland dus wij hadden een lekker dagje vrij.

 

vrijdag: vandaag hebben we met juf Inge Eline (11) haar verjaardag gevierd en gingen we chill lezen met groep 3. We hadden een leuke weeeeeek!!!!!!!!!!

          

Dit verslag is gemaakt door Roos en Kimberly J

 


29 sep 2017 - De week van 8
De week begon met een doodnormale dag in groep 8.

Dinsdag was er wel iets leuks wat gym heet. We gingen daarbij oefenen voor het handbaltoernooi. Woensdag was de eerste Franse les. We hebben het handbaltoernooi gewonnen we willen kampioen worden van Nederland. We moeten eerst nog van een ander team van Den Haag winnen en van Zuid-Holland. Op donderdag was juf Inge er en we hebben fietsles op het plein gehad (zie de foto's). We hadden die dag ook de begrippenquiz van geschiedenis. Vrijdag mochten we zelf weten wanneer we vakken gingen doen. Alleen het moest wel af! Bij de meeste is deze dagtaak gelukt!

De week sluiten we elke week af met een dramales. Deze week gingen we aan de hand van een spel gekke toneelstukjes maken (zie de foto's).

 

Gemaakt door Casper en Simon


22 sep 2017 - De week van 8
Het was weer een bomvolle week. Zoals iedereen wel wist hadden we een paar dagen vrij. Maar daarna begon natuurlijk de school weer en deze keer op een woensdag. Een dag met leren en gym bij gym leerden we verspringen. Op donderdag kregen wij een bijzondere les in het Museon over krekelkroketten, zelf mochten we ook een meelwormen proeven, dat was niet bepaald heel smakelijk. Ook hadden we een natuurtoets en een dictee. Op vrijdag deden we moeilijke raadsels en het is deze dag zomerfeest !!!!!!! Het thema is rara waar kom ik vandaan ? Dus het was een drukke week, maar we hebben veel geleerd.

 

Dit verslag is gemaakt door Rodina en Dauphine


14 sep 2017 - De week van 8
 

Maandag: we zijn begonnen met de tekeningen van het thema “ra ra waar kom ik vandaan”. Die dag werd ook verteld dat we met de klas op 9 november naar het Haags Montessori lyceum gaan.

 

Dinsdag: We hebben gegymd daar hebben we atletiek en allesbal gedaan.

 

Woensdag: we zijn verdeeld, want de juf was ziek. We hebben allemaal ons werk afgekregen en wij mochten bij de kleuters extra veel buiten spelen! We hebben ook gegymd dat was heel leuk.

 

Donderdag: helaas regende het vandaag en konden we in de middag niet naar buiten. Toen zijn we met zijn allen gaan weerwolven. We hebben vandaag geprobeerd de gehele les Engels in het Engels te praten. Dit was best moeilijk. Doordat we zo hard hadden gewerkt deden we aan het einde een probeer niet te lachen spelletje.

 

Vrijdag: zijn we vrij door de studiedag.

 

Dit is gemaakt door David en Jeremy.


08 sep 2017 - De week van 8

week 3

Maandag: de klas heeft weer een nieuw klapspel geleerd: de 7ens.

Dinsdag: Heeft groep 8 hondenbakken tekeningen gemaakt bij het wijk-dienst-centrum bezuiden hout.

Woensdag: zijn we gaan gymmen in drie vakken met meester Casper de vakken waren: turnen, trampoline springen en stok hockey

Donderdag: hadden we geoefend voor de taal toets en hadden we zelfs weer twee juffen voor de klas staan.

Vrijdag: heeft de klas de eerste toetsen gehad van spelling en taal van de nieuwe methode.

 

Zoals je ziet hebben we vooral heel hard gewerkt deze week!

 

Dit verslag is gemaakt door Eline en Julia.


01 sep 2017 - De week van 8
 

DEZE WEEK

IN GROEP 8

 

Maandag: er is een nieuwe crea opdracht bij met pasta!   Waar we met pasta een heel a4tje moeten vol tekenen. Hugo was ook jarig en hij gaf ons brownies!                            

Dinsdag: we kregen voor de eerste keer huiswerk in groep 8. Met zelfs een huiswerkmap erbij die we ook mogen versieren. We kregen ook een bezoekje van de tweeling van Erica, ze waren heeeeel schattig. We hadden ook foto’s van iedereen gemaakt. Iedereen was hierbij gekleed als gangster of filmster.

Woensdag: we gingen elke foto uitknippen en plastificeren en dan op onze zelfgemaakte filmklapper plakken.

Donderdag: hadden we geleerd dat sommige mensen niet kunnen tongrollen door hun DNA. En onze ouders geprobeerd te leren wat contaminaties zijn. We moesten ook een andersom verhaal maken over onze vakantie. Daar moesten we onze leukste vakantie gebeurtenissen omgekeerd in een verhaal opschrijven.

Vrijdag: de laatste mensen hebben hun andersom verhaal afgemaakt. We hebben ook gedanst op de site Gonoodle waar we punten voor kregen. Op het eind van de dag speelden we bij drama een spel dat moordenaartje heet. Kinderen werden uitgekozen die naar de gang mochten. De klas verzon ondertussen een locatie, een moordenaar en een moordwapen. De uitgekozen kinderen moesten dat om de beurt uitbeelden voor elkaar. De laatste moest zeggen wat de locatie, de moordenaar en het moordwapen waren. Als hij het niet goed had, ging de hele klas het voor hem of haar uitbeelden tot hij het wist. Wij (Ruben en Ramses) hebben deze dag veel aan dit verslag gewerkt. Hoop dat je het leuk vond!!

 


25 aug 2017 - De week van 8
 

De Eerste week van groep 8.

In groep acht ben je een voorbeeldfunctie voor de hele school.

 

We hebben dit jaar op maandag ,dinsdag, woensdag en om de week op donderdag juf Erica.

En op donderdag en vrijdag juf Inge.

We hebben nog niet alles van wat op de planning staat gedaan.

We hebben wel veel muziek gehad, daarbij deden we een handbeat en een leuk klapspelletje. Klik op de link om de handbeat te zien: https://www.dropbox.com/s/ocg42sw0g1ikw7c/VID_20170825_105635.mp4?dl=0

We hebben ook veel getekend daarbij hebben we op een uitgeprinte voetbal je naam je lievelingsdier en dat soort gegevens getekend of geschreven.

Het was dus een leuke eerste schoolweek!

 

Gemaakt door: Nine en Romee