Groep 8B

Welkom op de site van groep 8B!

 

We gaan er een leuk schooljaar van maken. Op deze pagina vindt u alle informatie, foto's en agendapunten van groep 8. 

 

De groep heeft op woensdag en vrijdag gym van juf Lisa. En op vrijdag krijgen de kinderen om de week muziekles van juf Elisa. 

 

 

 

 

Ik vind het fijn om in contact te blijven met ouders. U kunt mij bereiken op het volgende mailadres: fvtleven@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Met vriendelijke groet, 

 

Femke van 't Leven

BERICHTEN

19 okt 2020 - Powerpoint info-avond BoVo
Bekijk hier de powerpoint van 12 oktober.

15 okt 2020 - Thematisch werken
Preview foto De kinderen hebben het eerste thema 'Wereldsterren' afgerond. En wat is het gaaf geworden! Na vele kennislessen over verschillende wereldsterren hebben de kinderen in groepjes een eigen wereldster uitgekozen en deze laten leven in het zelfgemaakte beleefmuseum. Van Einstein tot Elon Musk, er zijn veel grote sterren voorbij gekomen. In het beleefmuseum stond één ding centraal, namelijk: 'Hoe kunnen wij jouw wereldster echt beleven?' De kinderen hebben onderzoek gedaan en hun creativiteit gebruikt om de bezoekers te laten proeven, ruiken, zien en zelfs voelen. Het was een groot succes!! 

 

Klik hier voor de foto's van het beleefmuseum!


15 okt 2020 - sessie over de overstap naar het VO
Op maandag 12 oktober was de informatieavond voor ouders van groep 8. Onderwerp was de overstap van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs in e zomer van 2021. De presentatie is opgenomen kan hier onder worden bekeken. (Dit is test, laat weten als het wel of niet lukt)


10 okt 2020 - Portretten
Preview foto Voor het thema 'Wereldsterren' hebben de kinderen een huiswerkopdracht gekregen om zichzelf in te leven in een wereldster uit de tijd van Pruiken en Revoluties of Burgers en Stoommachines. De kinderen zijn aan de slag gegaan, met mooie portretten als resultaat!

 

Klik hier voor de foto's.


30 sep 2020 - Dit zijn WIJ!
Preview foto We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met wie wij zijn en hoe je elkaar kan herkennen. Ieder is weer anders en daar hoorde verschillende opdrachten bij. Zo hebben de kinderen een t-shirtje gemaakt waarin ze zichzelf omschrijven. Het resultaat mag er zeker wezen!

 

Kun jij ontdekken wie wij zijn? Je vindt de shirtjes hier!


30 sep 2020 - Secret friend
Preview foto Door een onwijs spontane actie van Lotte is er iets heel moois ontstaan. Lotte speelde voor 'secret friend'. Stiekem heeft zij bij mij een roos op de tafel gelegd en zelfgemaakte koekjes. 

 

Dit bracht het idee om secret friend in de klas te gaan organiseren. Veel kinderen zijn al goed verwend en er komen hele mooie dingen naarvoren. Kaartjes, zelfgemaakte koekjes, mooie gedichten. De kinderen leven zich volledig uit! Tot aan de herfstvakantie hebben de kinderen nog de tijd om elkaar te verrassen, daarna zal de grote onthulling plaatsvinden. 

 

 


09 sep 2020 - De eerste week in groep 8
De eerste week van groep 8 zit erop. De kinderen hebben zelfs al rekenen, spelling en taal gedaan. Daarnaast hebben we veel tijd besteed aan leuke spellen om elkaar nog beter te leren kennen. 

 

We gaan er een gezellig en mooi jaar van maken!