Schoolkrant

Op deze plek plaatsen we vanaf februari 2019 de werkjes die in het verleden in de schoolkrant werden geplaatst. De papieren versie van de schoolkrant komt hiermee te vervallen.

 

Groeten van de schoolkrantcommissie

                                             Werk van groep 4B

                           

                                   Wat een mooie hoofdletters!

 

 

 

                            

                                                    Vingerhaken! 

 

 

 

 

                                            Zelfportretten van de groep.     

 

                  

 

                                                 werk van groep 4A

 

 

 

 

                               

 

 

 

 

 

 

                                        Berichtjes uit groep 7B

 

In de onderstaande berichtjes lees je wat wij de afgelopen tijd in de klas hebben gedaan of wat voor leuke dingen wij binnenkort nog gaan doen. Veel leesplezier!

 

Talentgesprekken

 

Tijdens de talentengesprekken zijn wij in gesprek gegaan met onze juffen, juf Erica en juf Inge. Het gesprek ging over: persoonlijke dingen, wat je fijn vindt om te doen, en waar je blij van wordt. Iedereen uit de klas heeft zo’n gesprek mogen voeren met de juffen en het duurde minimaal 10 minuten. We mochten ons eigen blad versieren met een tape die we mochten kiezen en we bepaalden zelf ook met welke kleuren er werd geschreven. We vonden de gesprekken met de juffen heel erg fijn! Het was helemaal leuk om voordat we het ouder-kindgesprek hadden ons blad zelf aan onze ouders te mogen presenteren. 

Geschreven door Charelle, Pascal en Renzo

 

 

Generation Discover Festival

In Oktober zijn we naar het Generation Discover festival geweest met beide groepen 7. Het was een leuk en leerzaam festival. We konden er heel veel dingen doen:

  • Zelf een mini auto maken die reed op zout water en er zelf mee racen.
  • In een Reuzenrad
  • Een dance battle waarmee we energie opwekten
  • Allerlei proefjes
  • Een voorstelling over gaten in de aarde en daarbij hebben we geleerd dat we niet te veel gas moeten verspillen.

Geschreven door Beau en Max

 

 

Sokpoppen voorsteling

We kregen de opdracht sokpoppen te maken. Dat was een groot succes. In groepjes van 3 tot 5 kinderen gingen wij ons eigen toneelstuk schrijven door een verhalenberg. We hebben de voorstellingen gespeeld voor alle kleutergroepen en ook nog een middag voor groep 3. Het was heel leuk.

Geschreven door Mees en Anwar

 

 

Thema 1: communicatie

Dit schooljaar is groep 7B begonnen met thema 1 communicatie. We zijn begonnen met de communicatietijdlijn van het plaatje. Dit vond de hele klas heel leuk en interessant om over te leren. Iedereen ging allerlei vragen opschrijven die we hadden over dit thema en dit hebben we op een deur geplakt. De klas luisterde heel enthousiast naar de verhalen van vroeger. We kregen voor het eerst les van verschillende juffen en meesters die allemaal hun eigen vak gaven. Dit was heel leuk, omdat we bij iedereen wat anders leerde en iedere leerkracht het weer anders deed.

Geschreven door Kate, Florian en Isabella

 

 

Museon: Leven in de woestijn

Vorige week gingen we met groep 7B naar het museon. De les ging over het leven in de woestijn. We hebben allemaal experimentjes gedaan over de woestijn. We kregen bijvoorbeeld een bak en daar zat zand in. Met je groepje moest je de woestijn namaken. We zijn erachter gekomen dat er echt heel weinig planten zijn.

Geschreven door Tessa en Fleur.

 

 

Thema 2: Voeding en gezondheid

Na de kerstvakantie zijn we gestart met ons tweede thema voeding en gezondheid. We hebben in de startweek geleerd dat een man die Arcimboldo heet schilderijen heeft gemaakt van fruit. We hebben zelf ook zo’n kunstwerk gemaakt door blaadjes uit magazines te knippen. We zijn nu al twee weken bezig met hele leuke ateliers en krijgen eerst les van onze eigen juffen voor het vak aardrijkskunde (juf Erica) en biologie (juf Inge). Aan het einde van dit thema gaan we samen met groep 7a koken voor onze ouders. We vinden het super leuk en leerzaam.

Geschreven door Jesse, Tendo en Finn

 

 

In iedere klas hebben ze denken wij wel momenten dat ze alleen moeten werken, maar in groep 7B hebben we een lange weektaak waar heel veel verschillende vakken op staan. We werken er bijna iedere dag aan en steeds vaker heeft iedereen zijn werk nu aan het einde van de week af. We vinden het heel fijn om meer zelfstandig te werken, omdat je minder met de hele klas hoeft te doen en dus op elkaar moet wachten. Je werkt op je eigen tempo en mag zelf kiezen wat je eerst maakt.

Geschreven door Lotte en Damian

 

 

Boekverslag

In Groep 7B hebben we een lapbook gemaakt in plaats van een normaal boekverslag. Een lapbook is een soort kartonnen muur met flapjes met informatie over het boek. Het heeft bijvoorbeeld evelopjes, draaischijven en nog veel meer. Het waren hele vrolijke en mooie lapbooks. Het was heel anders dan andere klassen en wij vonden het heel leuk om te maken en alles te plakken, knippen en kleuren. We kregen een maand de tijd om het te maken en volgens ons had iedereen er plezier in!

Geschreven door Morris en Nandini

 

 

De muren hebben oren

Over ongeveer twee weken beginnen wij aan het project de muren hebben oren. Dit is een heel bijzonder project, omdat wij samen met groep 7A mensen gaan interviewen die een oorlog hebben meegemaakt. We gaan hier allerlei uitstapjes voor maken naar bijvoorbeeld het nationaal archief en tijdens schooltijd gaan we in groepjes met een begeleider bij de mensen thuis langs. Aan het einde geven we een presentatie in de bibliotheek waarbij we onze verhalen vertellen.

Geschreven door Janis en Zarah

 

 

Werkweek groepen 7

In april gaan we op kamp naar Drenthe. Het kamphuis heet Wilhelminaoord. We gaan doen alsof we in de prehistorie leven. We gaan bijvoorbeeld een kampvuur maken, speren en nog veel meer van vroeger. We gaan er heen met de bus en we blijven 4 dagen. De busrit duurt wel iets van 3 uur. We hebben er nu al super veel zin in!!

Geschreven door Marley en Lucas

 

 

 

 

 

The Daily Mile

In groep 7b lopen wij de Daily Mile wij doen dit om ons beter te concentreren .

Wij lopen 12 tot 15 rondjes 10 min lang .

Wij doen dit voor de kleine pauze .

En iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo.

Het is makkelijk en leuk en je conditie word er beter van.

We raden het iedereen aan alle kinderen maar ook de ouders  op hun werk

Geschreven door Rhomy en Emmely