Groep 1C

Welkom in groep 1C

 

Groep 1C heeft twee juffen: juf Monique en Juf Conny

 

Juf Monique ( ma, do,vrij)

mham@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Conny

crijsdijk@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Onze groep heeft gym op donderdagmiddag en een keer in de twee weken muziek op maandag. 

 

 

 

 

BERICHTEN

12 jul 2020 - Verkleden
Afgelopen vrijdag mochten de kinderen verkleed naar school komen. 

Wat een feest! Voor foto's kijk in het album.


11 mei 2020 - Foto's
Preview foto De afgelopen periode hebben de kinderen van groep 1C weer fijn met elkaar gespeeld en gewerkt. De eerste week lazen we uit het boek over het kleurenmonster. Het kleurenmonster voelde zich in de war. Wij hebben over alle gevoelens gesproken. Ook lazen we boeken over kikker. Soms was hij boos, soms bang. 

 

Daarna zijn we begonnen met werken over het boek Rupsje Nooitgenoeg. We werken over rupsen en vlinders en eten en drinken. 

 

In het fotoalbum zie je de kinderen aan het werk in de halve klassen. 


26 mrt 2020 - Bij groep 1C thuis.
Preview foto Hallo kinderen van groep 1c,

 

Hoe gaat het met jullie? Van sommige kinderen heb ik foto’s gekregen. Daarop heb ik een heleboel mooie dingen gezien. Weet je wat ik allemaal heb gezien?

  • Een hond van kapla.
  • Een getekende indiaan.
  • Een huisje en een vliegtuig van lego.
  • Een huis van kussens.
  • Een collage.
  • Een gevouwen tulp.
  • Torens.
  • Een knikkerbaan.

Jullie zijn aan het rijmen, meten en er wordt zelfs geholpen in het huishouden! 


23 jan 2020 - De voorleesdagen in groep 1c
Groep 1C is naar de bibliotheek geweest. Daar mochten we luisteren naar het verhaal over de moppereend. We hebben er ook bij gezongen en gedanst. Ook in de klas is het feest. Verschillende vaders en moeders lezen er voor en er komt een schrijfster in de klas. 

12 dec 2019 - Sint en Kerst
Preview foto De afgelopen weken stonden in het teken van sinterklaas. We zetten onze schoen in de huishoek en in de sinterklaashoek werden dan de cadeautjes ingepakt. Ook kon de sint daar even in zijn boek schrijven. Van clics maakten we een boot en in de bouwhoek maakten we gebouwen voor sint, piet en zijn paard. In de zandbak kon je 'chocoladeletters' maken. En we vulden zakken met kruidnotenklei. 

 

Deze twee weken werken we naar kerst toe. We lezen uit het boek over de kleine kerstboom en maken mooie versiering. We praten met elkaar over het kerstfeest. Wat doen jullie thuis? In de klas gaan we volgende week ontbijten. Op de gang kun je ook spelen dat je een kerstdiner of kerstontbijt voor elkaar maakt.  

 

In het fotomapje Sint en Kerst verzamelen we een aantal foto's. 


01 nov 2019 - Op avontuur!
Na de vakantie zijn wij gestart met een nieuw thema. Wij gaan op avontuur! Met een rugzak vol handige spulletjes zoals een loep en een kompas gaan wij op avontuur in het bos en ontdekken wat er allemaal bij de herfst hoort. Afgelopen week zijn wij al enthousiast begonnen met het maken van een bos. Ook het bezoek aan de bibliotheek ging helemaal over de herfst. 

 


04 okt 2019 - Groep 1C is begonnen!
Preview foto Er zijn weer nieuwe foto's gemaakt van activiteiten uit groep 1C. 

Je kunt kijken naar een aantal foto's uit de eerste week. We zijn naar de bibliotheek geweest. We geven jullie een indruk van de muziekles. En wij zijn begonnen met het thema ontdekkingsreizen. Groep 1 begint met het ontdekken van het eigen huis. Welke kamers zijn er in een huis te vinden. Wie wonen er bij jou thuis? Wat kun je allemaal doen thuis. Hoe zag een huis er vroeger uit? Tenslotte is ook de kinderboekenweek gestart. We lezen veel zelf en groep 5 is komen voorlezen.