Groep 1C

Welkom op de pagina van groep 1C.

 

We gaan er samen een gezellig jaar van maken en dat willen wij graag via deze site met jullie delen. Juf Marissa is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op donderdag is juf Saskia er. 

Op maandag gymmen wij met juf Stella en om de week hebben we op vrijdag muziekles van juf Claudia. 

 

Er zullen hier regelmatig verhalen/verslagen en foto's van onze gebeurtenissen verschijnen. 

 

De juf is bereikbaar via mvdnieuwenhuijsen@nutschoolbezuidenhout.nl

 

 

BERICHTEN

14 jul 2019 - Buitenspelen
De kinderen weten het al. Als het mooi weer is, is de juf het liefst zo veel mogelijk buiten. Soms een activiteit, maar vaak vrij spel. Wat worden er vanuit de kinderen al leuke spellen bedacht. Er wordt samen gespeeld en gelachen. 

14 jul 2019 - Werken in de klas
Wat is er hard gewerkt de afgelopen tijd! Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning.

Er zijn prachtige gebouwen gemaakt, die op de bijzonderste plekken in de wereld stonden. En soms gewoon daar om de hoek van het huis, daar in de buurt van de Jumbo juf.

Ieder is tot zijn recht gekomen. Heel mooi om te zien!


14 jul 2019 - Muziekles en een les over Afrika
De mama van Yara heeft ons, in het kader van reisbureau de wereld, een les gegeven over Afrika en een kindje dat zij met haar ouders daar onderhoudt. 

Zij heeft ons ook een muziekles gegeven en we mochten allemaal even een ritme trommelen.

 

Ook juf Claudia is nog bij ons langs geweest en daar hebben we ook weer met instrumenten mogen werken. Zo gaaf om te zien hoe serieus er wordt gewerkt. Knap hoor!!


14 jul 2019 - Verhuizen
Op 21 juni zijn wij verhuisd naar de klas onder ons. Om half 9 kwamen er twee sterke papa's helpen. Verontwaardigd vroegen de kinderen waarom zij niet mochten helpen. Om 9.00 stond alles in ons nieuwe lokaal. Wat een doorzetters! 

Fotoalbum:

  • IMG_2905.JPG
  • IMG_2904.JPG
  • IMG_2903.JPG
  • IMG_2899.JPG
  • IMG_2898.JPG
  • IMG_2897.JPG
  • IMG_2896.JPG
  • IMG_2895.JPG
  • IMG_2894.JPG

14 jul 2019 - Sportdag
Het was nog even spannend of de sportdag wel door zou gaan, maar gelukkig wel. Wat hebben we een fijne en sportieve dag gehad. Lachende gezichten, zowel bij de kinderen als bij de ouders!

12 mei 2019 - Museon
We zijn samen met juf Saskia en twee mama's naar het museon geweest. We kregen een les over kriebelbeestjes. Toevallig hebben we die dag ervoor een luizencontrole gehad, dus we wisten al wel wat. We hebben heel goed geluisterd en leuke spelletjes gedaan.

Iedereen heeft een kaboutermuts gekregen, die hebben ze zelfs in de klas nog op gehad.

En de juf heeft gehoord dat een aantal kindjes zelfs met de muts op hebben geslapen. Die zullen vast mooie dromen hebben gehad...

 

De foto's zie je hier.


12 mei 2019 - Lente
Preview foto Na wat onhandigheid van de juf staan dan ook eindelijk onze foto's er op van ons thema: 'lente'. En stiekem ook nog twee van ons doktersthema.
Wat veranderd er in de lente en wie/wat zie je allemaal? Hoe groeit een bloem? Welke bloemen zie je veel? Er is hard over gewerkt. De werkjes heeft u thuis al kunnen bewonderen.

 

Ondertussen hebben we ook nog een bezoek mogen brengen aan de bibliotheek. En hebben wij met elkaar Pasen gevierd. Een heerlijk verzorgd ontbijt, wat hebben we genoten. 

 

Inmiddels is iedereen weer bijgekomen en zit onze eerste week er al weer op.

 

Foto's van de lente ziet u hier.


13 apr 2019 - Juffendag
De juf is jarig! 

Nou oké.. die juf vierde haar verjaardag, maar stiekem is ze op een andere dag jarig. Dat mocht de pret niet drukken. Wat een gezellige dag hebben we gehad. We zijn 's morgens begonnen op het plein met een dansje. Dat vonden we wel een beetje spannend, maar ook erg gezellig. Er waren een heleboel papa's en mama's die naar ons hebben gekeken. Daarna zijn we naar binnen gegaan en hebben de juffen allemaal cadeaus gehad. Wat zijn we verwend! 

Tijd voor actie! We zijn spelletjes gaan doen in de klas onder begeleiding van hele lieve hulpouders. Er is memory gespeeld, een mooi huis voor de juf gebouwd, getekend, koninkje prikje!, wat zit er onder de doek, mandarijnenrace, ballonnenrace en er was een restaurant. In het restaurant mochten we zelf een taartje maken, met slagroom! Juf Claudia was er om ons een muziekles te geven en daarna mochten we toch echt op het springkussen! De juf had gezegd dat die er stonden voor groep 3 en 4.. Niet voor ons, grapje! 's Middags hebben we lekker met ons speelgoed gespeeld en daarna heerlijk in de zon buiten geweest. Een super gezellige dag.

 

De foto's ziet u hier.


07 apr 2019 - Lenteversje
Preview foto Deze week hebben de kinderen het volgende versje geleerd:

 

Bloembolletje klein,
slaap jij nog zo fijn?

 

De winterkou is weg,

kom maar buiten zeg!

 

Steek je groene snuit,

maar gauw je huisje uit.

 

Bovenaan je steel,

misschien rood, blauw of geel.

 

Bloembolletje klein,

kom maar gauw. Het is hier fijn!

 

 

De kinderen kunnen het versje ook uitbeelden. Dat ziet u hier.


30 mrt 2019 - Jarig in Maart!
Tobias en Ouke zijn deze maand 5 jaar geworden. Als je dan eenmaal op de tafel staat en er voor je wordt gezongen is dat toch best wel spannend. 

We hebben samen een feestje gevierd en gesmikkeld van de traktaties. 

 

Foto's 


30 mrt 2019 - Nationaal Theater
In het Nationaal Theater mochten wij een voorstelling bijwonen gebaseerd op het boek 'De kleine walvis'. Dat was best wel spannend en een beetje gek, want er werd niet gesproken. De kinderen hebben de hele voorstelling met open mond bekeken. Wat doet ze toch allemaal? Daarna mochten de kinderen in het decor spelen, de walvis aaien en de technische kant bekijken. Super interessant en leerzaam. Nogmaals dank aan de hulpmoeders!

 

Foto's vindt u hier


30 mrt 2019 - Veterstrikdiploma
Het veterstrikdiploma wordt eigenlijk pas in groep 2 behaald, maar deze twee dames besloten dat zij dat dit jaar wel even wilden leren. Zo gezegd, zo gedaan.

Het veterstrikdiploma hebben zij alvast behaald! Gefeliciteerd knappe meiden! 

 

De foto's vindt u hier


30 mrt 2019 - Thema ziek zijn en beter worden
De afgelopen periode hebben we gewerkt over het thema ziek zijn en beter worden. Er was een doktershoek in de klas en verschillende aanpassingen aan andere hoeken om het thema zo veel mogelijk te laten leven in de klas. We hebben gesproken over gezond en ongezond. Wat te doen om te voorkomen dat je ziek wordt en wat te doen als je dan toch ziek wordt? Wat doet een dokter? Waarom? En vooral hoe? Helaas ging het koken in de huishoek niet altijd goed en moesten er veel kinderen naar de dokter. Gelukkig waren de dokters heel kundig en zijn alle kinderen weer van hun problemen af geholpen. Soms moest er een recept worden voorgeschreven of een verbandje worden aangebracht. Erg handig ook voor kinderen die 's morgens binnenkwamen met wondjes, kriebeltjes en pijntjes! 

Daarnaast zijn we de afgelopen periode veel bezig geweest met rijmen. Zinnen; lange en korte zinnen, zinnen langer maken en hoeveel worden er in een zin zitten (dat is nog best lastig!). We hebben nieuwe woorden geleerd. En we zijn druk bezig met tellen, cijfers, cijfersymbolen en vormen (cirkel/rondje, vierkant, driehoek en een rechthoek) dat is soms nog best lastig! Leuk om thuis ook mee te spelen. 

 

Ondertussen hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek en werd er op het schoolplein van alles verbouwd. Dat hebben we goed in de gaten gehouden en kritische vragen gesteld. Er was ons alleen een zwembad op het schoolplein beloofd, maar dat is er niet gekomen... 

 

Al met al drukke, maar vooral leerzame en gezellige weken. 

 

De foto's vindt u hier. 


31 jan 2019 - Voorstelling op school
Vandaag hebben we een voorstelling mogen bijwonen op school. Deze voorstelling ging over verschillende instrumenten en het ontstaan daarvan. De kinderen mochten meeklappen en tikken op verschillende ritmes en hebben verschillende instrumenten leren kennen. Ze hebben heel goed meegedaan en er werd zelfs spontaan gedanst. Onze Lucie blijkt een waar danstalent! 

 

Klik hier voor de foto's.


31 jan 2019 - Hoera!
Hoera! Wouter en Merle zijn deze maand 5 jaar geworden.

31 jan 2019 - Het Nationaal voorleesontbijt
Dit jaar zijn wij uitgenodigd voor het Nationaal schoolontbijt in de bibliotheek. We werden daar voorgelezen uit het boek: Harrie zoekt een huis. 

Tijdens het voorlezen werd het verhaal ook uitgebeeld en de kinderen keken hun ogen uit. Wat een plezier. Ze kregen iets te eten en te drinken en na het voorlezen mochten ze hun eigen boekje uitkiezen. 

 

Klik hier voor de foto's.


31 jan 2019 - Januari in groep 1C
De maand januari is weer voorbij.

Alle kinderen zijn weer uitgerust terug gekomen na de kerstvakantie en we zijn er weer met volle moed tegenaan gegaan. Wat wordt er hard gewerkt en wat maken de kinderen sprongen. Nieuwe leerlingen worden geholpen met alles door andere kinderen en ieder maakt op zijn eigen niveau stapjes. Wat ben ik trots. We hebben samen veel plezier en soms moet er ook even serieus worden gedaan. We werken nu over de winter, maar soms komen er totaal andere vragen op. Zo vroeg een aantal kinderen zich af hoe kaas wordt gemaakt. We zijn dit gaan op- en uitzoeken en kwamen uit bij een filmpje van 'huisje, boompje, beestje', zo hebben de kinderen gelijk een beeld en wordt het op hun eigen niveau uitgelegd. Daarnaast zijn we ook bezig met informatieboekjes. De kinderen kiezen zelf boekjes uit in de bieb en die worden dan voorgelezen. In december zat daar een informatieboekje bij en deze hebben we deze maand helemaal bekeken en gelezen. Wat een interesse! Het volgende bezoek zijn er bewust een aantal informatieboekjes uitgekozen. Die gaan we uiteraard ook behandelen. We hebben ook nog muziekles gehad van juf Claudia. We leren hoe we instrumenten moeten bespelen en er mee om moeten gaan. We ontdekken ze door er mee te werken en mogen daarna in een ritme meedoen. Vorige keer hebben we zelfs een polonaise gelopen. Betrokkenheid ten top! 

 

Klik hier voor de foto's.


22 dec 2018 - Kerst in groep 1C
Preview foto De Sint was het land net uit en we mochten de overstap naar de kerst al weer maken. Tijdens de muziekles van juf Claudia hebben we nieuwe kerstliedjes geleerd, maar ondertussen zongen de kinderen zelf nog hun sinterklaasliedjes. 

De klas was versierd en de kinderen hebben hard gewerkt aan hun prachtige knutselwerkjes. Ze hebben weer allerlei nieuwe technieken mogen ontdekken en hebben dat met veel plezier gedaan. Buiten werd het erg koud en er lag op een ochtend zelfs ijs op het schoolplein. Wat een ontdekkingen zijn er gedaan. Ijs voelt namelijk wel heel koud aan en als je het een tijdje op je handen houdt smelt het. Het is ook lekker glad, dus we konden nog een stukje schaatsen. De ene verbazing na de andere was te zien. En zo blijven we maar nieuwe dingen leren. 

We zijn ook veel aan het hinkelen geweest, daarbij leren we de sprongen en oefenen we onze grove motoriek, maar we bespreken ook gelijk de kleuren en de cijfersymbolen. Eerst even oefenen met de juf, maar uiteindelijk was dat niet meer nodig. De klas bestaat namelijk uit kleine juffen en meesters in de dop. Wat kunnen de kinderen elkaar goed helpen en aanmoedigen. Er zijn veel succeservaringen op gedaan, met veel blije gezichten. 

 

Groep 7 heeft de afgelopen tijd gewerkt over het thema communicatie en heeft daarbij sokpoppen gemaakt. Zij kwamen een poppenkastvoorstelling geven. De kinderen vonden het fantastisch en de leerlingen uit groep 7 hebben erg hun best gedaan. Knap hoor! We boffen maar met zulke thema's. 

 

In de laatste week zou er nog een hoop gebeuren. We hebben daarom een kalender gemaakt, zodat we een goed overzicht hadden van welke gebeurtenis, wanneer zou plaats vinden. Een kerstgymles, een korte dag op vrijdag, bijna vakantie, kinderen die jarig zijn en natuurlijk het kerstontbijt. Wat was er veel en wat hebben de kinderen het leuk gehad! Er is ontzettend veel gegeten en vooral genoten. De kinderen mochten zelf kiezen, smeren en pellen. Wat een plezier en soms ook verbazing, ik kan het zelf! 

Grote dank nog voor de hulpouders tijdens het ontbijt en ook dank voor jullie bijdrage aan het ontbijt. Het was een succes. 

 

Op woensdag is Eline 5 jaar geworden en op donderdag zijn Milou en Louise 5 jaar geworden. Wat een feest, deze meiden keken daar al een lange tijd naar uit. 

 

Het was een sfeervolle tijd, maar nu is het tijd om uit te rusten. Genieten van elkaar en mooie herinneringen maken. Op naar een nieuw kalenderjaar waarin we weer veel gaan leren en doen, maar vooral ook plezier gaan maken met elkaar.

 

Geniet er van en tot volgend jaar! 


09 dec 2018 - Naar de bibliotheek
Na een ochtendje uitslapen mochten we gelijk naar de bibliotheek. Er werd een boekje voorgelezen over prinses Arabella die Sinterklaas zelf op haar verlanglijstje had staan. Daarna mochten we zelf een boekje uitzoeken en meenemen naar school. Onderweg hebben we heerlijk gezongen en gelachen met elkaar. 

09 dec 2018 - 5 december
Preview foto Eindelijk is het dan zo ver. De juf heeft een telefoontje gehad van Sinterklaas. Zijn paard is helaas ziek, maar hij wilt heeeeeel graag naar de Nutsschool komen. Hij zou zorgen voor een oplossing, nou dat heeft hij gedaan. Met veel geluid kwam hij samen met zijn pieten aan op de motor, een echte Harley. Best stoer die Sint! De kinderen keken hun ogen uit en ze waren echt niet bang! Na de aankomst en ons ingestudeerde dansje mochten we naar de gymzaal om Sinterklaas te ontmoeten. Daar hebben we met de andere groepen 1 Sinterklaas het een en ander laten zien. Wij hebben het versje van de 5 pieten gedaan en ons favoriete Sinterklaasliedje: zie ginds komt de stoomboot. We hadden allemaal een hoed op met onze naam, omdat Sinterklaas bij zoveel kinderen niet alle namen kan plaatsen bij het juiste kind (hou wordt ook wel een beetje oud he ;-) ). 

We staan met Sinterklaas op de foto (een foto de de juf nog niet heeft gezien, maar u vast wel!) en mochten hem allemaal een handje geven. We boffen maar.

 

Daarna hebben we in de klas leuke spelletjes gespeeld met heel.veel. kruidnoten.. 

Daarna nog even buitenspelen, cadeau uitpakken en lekker (misselijk) naar huis.

 

Ik heb er van genoten en de kinderen volgens mij ook. 

Nu zwaaien we de Sint weer lekker uit. Tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

n.b. Ik heb zelf niet zo veel foto's, maar volgens mij zijn er in de groepsapp heel veel foto's en filmpjes gedeeld. Mijn telefoon is ook uitgeleend geweest die ochtend. Mocht je toch niet alles hebben ontvangen, laat mij dit dan even weten.


09 dec 2018 - Sint deel 2
De kinderen mochten deze week hun schoen zetten. We hebben alles zo goed opgeruimd in de hoop dat rommelpiet er geen rommeltje van zou maken. Rommelpiet zou rommelpiet niet zijn als hij dat natuurlijk wel had gedaan. De rest van de tijd waren alle spullen die niet op hun plekje lagen, uiteraard, door Rommelpiet op een andere plek gelegd. Wat een plezier hebben de kinderen gehad.. 

Er wordt ontzettend leuk gespeeld in alle hoeken. Er wordt gebouwd, geknutseld, gedanst en gezongen. Wat een plezier hebben we toch. 


09 dec 2018 - Pietengym
Juf Angelina heeft al flink geoefend met de kinderen om de kunsten die de pieten kunnen, zelf ook te kunnen. Nou dat is weer goed gelukt! Alle kinderen hebben hun pietendiploma verdiend. Er waren zelfs drie echte pieten aanwezig om te kijken of het allemaal wel goed ging. Wat een plezier! 

09 dec 2018 - Brief posten
Er ontstonden in de groep toch wel enige zorgen of Sinterklaas wel bij ons op school zou komen. Daar hebben wij iets op bedacht! We hebben met elkaar een brief geschreven,oke de juf schreef, maar de kinderen hebben zelf bedacht wat er in de brief moest staan. Wat willen we van Sinterklaas en hoe vragen we dat? Schrijven we alle namen op of namens groep 1C? Nee alle namen, inclusief de naam van Maurits die een tijdje weg is. De kinderen kwamen hier zelf mee en dat vond de juf wel een heel mooi gebaar.
Uiteraard hebben we de brief samen op de post gedaan. Wat een ervaring en de spanning daarna of hij echt komt.... 

28 nov 2018 - Schoen zetten
Preview foto Vandaag mochten we onze schoen zetten. We hebben de openhaard uit de huishoek neergezet, liedjes gezongen (met het raam open, dan horen ze ons beter) en Odin heeft een wortel voor het paard mee genomen. Hopen dat ze iets in ons schoentje doen vannacht......

We hebben ook nog heeeeeel netjes opgeruimd, zodat rommelpiet niet langskomt vannacht.


28 nov 2018 - Muziekles van juf Claudia 23-11
Deze week waren wij weer aan de beurt bij juf Claudia. Wat een plezier hebben we toch altijd. We oefenen met verschillende instrumenten. Hoe hoe je het vast; hoe krijg je er een (mooi) geluid uit; wat kan je er allemaal mee en ga zo maar door. We hebben verschillende ritmes geoefend. Een ritme over piet op het dak en een over sinterklaas op zijn paard. Sommige kinderen mochten zelfs even op de xylofoon.

22 nov 2018 - Herfst en communicatie
We hebben ook nog gewerkt over de herfst en het thema communicatie.

Voor de herfst hebben we het laten stormen in de klas; overal hingen bladeren in en om de klas. Deze zijn gemaakt met ecoline en daarna uitgeknipt of uitgeprikt. Een aantal kinderen heeft een blad gemaakt over spiegelen, dat was lastig!

We hebben eikels gevouwen en spinnenwebben getekend. Dit was met witte wasco op wit papier, lastig!! Daarna mochten we toveren en toverden we ons spinnenweb tevoorschijn. Een echt verwondermoment voor ieder kind. 
Buiten hebben we ook regelmatig gekeken naar de gebeurtenissen rondom de herfst. Wat liggen er veel blaadjes en andere dingen. Een zoektocht naar lange, korte, brede en smalle takken was al gauw een leuk spel. Ook de bladeren werden goed bekeken en vergeleken. 

Ondertussen hebben we ook aan het schoolbrede thema communicatie gewerkt en telefoons gemaakt. Daar konden we elkaar dan weer mee bellen, nadat we de cijfers er op hadden geschreven (ook best lastig!).

We hebben met elkaar geteld, maar niet zomaar. We hebben in het Nederlands geteld, in het Engels, in het Spaans en in het Turks. Want communiceren is ook praten en dat kan in verschillende talen. Verschillende manieren van communicatie zijn voorbij gekomen deze week. 


22 nov 2018 - De Sint deel 1
Sinterklaas is weer in het land en dat valt niet te missen. Wat een plezier en betrokkenheid vanuit de kinderen. Het is werkelijk genieten. Er zijn verschillende nieuwe hoeken in de klas waar de kinderen zich een echte piet en sint kunnen voelen. We zingen veel liedjes in de klas en zijn een dansje aan het voorbereiden. Heel misschien komt de Sint ons namelijk bezoeken op 5 december.... SPANNEND!

 

We hebben ook een versje geleerd, dat misschien thuis wel al eens voorbij is gekomen:


Kijk, ik heb vijf pietjes op mijn hand!
Die helpen Sint door het hele land.
Dit is de dikke bakkerpiet,
die eet speculaas als niemand het ziet.
Dit is piet met grote oren.
Hij kan al jullie liedjes, heel goed horen.
Lange piet kan keihard lopen,
en mooie cadeautjes voor iedereen kopen.
De stalpiet zorgt voor het witte paard.
Hij geeft het eten, drinken en kamt zijn staart.
En wie zorgt er voor het boek van Sinterklaas?
Dat is de kleinste pieterbaas.

 

Verder zijn we nog steeds druk bezig met tellen, cijfers herkennen, nieuwe liedjes leren, vormen bekijken en ga zo maar door. 

 


22 nov 2018 - Chill voorlezen
Tijdens de kinderboekenweek gaan we met de hele school lezen. Wij werden voorgelezen door groep 5. Iedereen had een lekker kussen mee en de kinderen van groep 5 hebben leuke boekjes voor ons meegenomen. Wat was dat leuk! De kinderen zaten door de hele school verspreid. En het was ook echt heel chill, zoals je kunt zien op de foto's. 

22 nov 2018 - Bibliotheek
Om de zes weken gaan wij naar de bibliotheek. Daar brengen we onze geleende boekjes terug, krijgen we een boekje voorgelezen en mogen we weer een boekje lenen. Dat is zo leuk! 

De juf van de bibliotheek weet altijd waar wij over werken en leest daar dan een boekje over voor. 

We weten al heel goed hoe het allemaal moet en werkt. We kunnen daar ook zo stil zijn! 


22 nov 2018 - Pannenkoekenfeest
Het pannenkoekenfeest!!

Wat een plezier hebben we gehad. De juf heeft de tafels gedekt en de mama van Louise en Milou en de mama van Lara hebben heerlijke pannenkoeken voor ons gebakken. We mochten zelf stroop, poedersuiker en/of honing op onze pannenkoek doen. Dat was spannend! En ook wel heel grappig, wat een bergen poedersuiker komen er uit zo'n bus. De kinderen hebben genoten.


22 nov 2018 - Het museon
Een uitstapje!

We mochten een les bijwonen in het Museon. De les ging over de zee en wat daar vooral omheen allemaal gebeurt. We hebben opgezette meeuwen bekeken, verschillende soorten vissen gezien en we hebben het ook even gehad over wat er wel en niet in de zee hoort. Er zijn namelijk heel veel mensen die hun afval laten liggen en dat komt dan in de zee. De kinderen schrokken daar erg van en hebben aan de hand van een spelletje alles gesorteerd. 

We hebben ook nog schelpen bekeken en geluisterd. We hoorden de zee heel goed! 


22 nov 2018 - in de klas, begin van het jaar.
Hier het eerste verhaal over de gebeurtenissen bij ons in de groep. Een beetje laat, maar niet minder gemeend. De juf raakte een beetje in de war van alle nieuwe regels. 

 

We zijn het jaar begonnen met het thema: 'de zee'. De klas was een ware onderwaterwereld en we hebben er veel over geleerd. We zijn zelfs naar het museon geweest voor een les over de zee. Je ziet ons op de foto's ook lekker aan het werk in de klas en heerlijk buiten uitwaaien. 

 

We hebben ook gespeeld met scheerschuim (dat was gek! En vies, maar ook eigenlijk wel heel erg leuk!). 

 

Een gezellige en leerzame tijd dus.