Groep 1C

Welkom in groep 1C

 

Groep 1C heeft twee juffen: juf Monique en Juf Conny

 

Juf Monique ( ma, do,vrij)

mham@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Conny

crijsdijk@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Onze groep heeft gym op maandagochtend. 

 

 

 

 

BERICHTEN

09 mrt 2021 - Kunst en komst baby van juf Monique
Na de voorjaarsvakantie zijn we verder gegaan met het thema kunst. Ook hoorden we dat juf Monique een zoon heeft gekregen.
U kan weer het foto-album bekijken met bijbehorende tekst.

01 nov 2020 - Herfst
Na de herfstvakantie zijn wij begonnen met het thema herfst. We begonnen met het boek 'De vier kaboutertjes in de herfst'. De kaboutertjes zijn met ons gaan rijmen, meten en tellen. In de zandbak kunnen we nu met de kaboutertjes spelen en in de bouwhoek kan er een kabouterdorp worden gebouwd. We leerden over de spin en de egel en dat sommige dieren in herfst een voorraad eten aanleggen. In het fotoalbum zijn weer nieuwe foto's te vinden.

11 okt 2020 - Kinderboekenweek in 1C
Tijdens de kinderboekenweek ging het over geschiedenis. De kinderen hebben babyfoto´s meegenomen en wat verteld over vroeger en over hun familie. Daarnaast hebben wij een kijkje genomen in de wereld van de dinosaurussen. In het fotoalbum staan foto´s van enkele activiteiten. We tekenden vulkanen en knutselden hier dinosaurussen bij. We maakten dino´s van mozaiek. In de zandbak kon je opzoek naar dinobotten. En als hoogtepunt hebben wij een dinospeurtocht gedaan in ons zelfgemaakte dinobos. Maar ook hebben we gezongen over dino's in bikini en nog veel meer!

Vorige week is groep 5 nog langs gekomen om ons voor te lezen. Dat was heel gezellig.

Komende 1 a 2 weken werken we nog even verder over de dino's en dan gaan we weer verder met een nieuw thema. 


27 sep 2020 - Water, voorstelling en dino's....
De afgelopen week stond in het teken van water. We hebben gelezen uit het boek 'de mooiste vis van de zee' en op het digibord luisterden we naar het verhaal over kraanwater. We hoorden wat je met water kunt doen, waar het water vandaan komt en hoe het onze huizen binnenkomt. We deden de druppeldans, maakten golven met slierten crepe papier, zongen liedjes over water en hebben druppels geknutseld.

 

Samen met de andere groepen 1 hebben we gekeken naar de voorstelling: Loet bij oma op de pannenkoekenboot. Dit vonden alle kinderen erg leuk. 

 

En tenslotte hebben we alvast een paar dino's en struiken geschilderd voor als we gaan starten met het dino thema. Samen met groep 2a gaan wij een dinobos maken op de benedenverdieping!


31 aug 2020 - Terug van vakantie
We zijn weer begonnen! Vandaag hebben de kinderen over hun vakantie verteld. Sommige kinderen speelden hun reis na in de huishoek. Of er werd met schelpen in het zand gespeeld. Er is geknutseld, getimmerd en gebouwd. Maar vooral ook veel met elkaar gekletst. Hoe heet jij ook al weer? Wil jij met mij spelen? Het was heel leuk om elkaar weer te zien. 

Foto's komen in het fotoalbum. 


12 jul 2020 - Verkleden
Afgelopen vrijdag mochten de kinderen verkleed naar school komen. 

Wat een feest! Voor foto's kijk in het album.


04 okt 2019 - Groep 1C is begonnen!
Preview foto Er zijn weer nieuwe foto's gemaakt van activiteiten uit groep 1C. 

Je kunt kijken naar een aantal foto's uit de eerste week. We zijn naar de bibliotheek geweest. We geven jullie een indruk van de muziekles. En wij zijn begonnen met het thema ontdekkingsreizen. Groep 1 begint met het ontdekken van het eigen huis. Welke kamers zijn er in een huis te vinden. Wie wonen er bij jou thuis? Wat kun je allemaal doen thuis. Hoe zag een huis er vroeger uit? Tenslotte is ook de kinderboekenweek gestart. We lezen veel zelf en groep 5 is komen voorlezen.