Groep 2A

Dit is de groepspagina van groep 2A.

 

Hier kunt u zien wat wij allemaal doen in de klas.

 

Juf Esther is er dinsdag tot en met vrijdag. Zij is bereikbaar via: eengelman@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Saskia is er op maandag. 

 

Gym 

Dit schooljaar gymmen wij elke donderdag en om de maandag. In de kalender kunt u zien op welke maandagen we gymmen. 

 

 

 

BERICHTEN

27 mei 2021 - Thema ruimte
Preview foto Sinds vorige week zijn we in de ruimte met groep 2a. En wat weten de kinderen al veel over de planeten en het zonnestelsel. 

 

Ieder kind maakte een eigen ruimte met zichzelf als astronaut. 

En we weten welke planeten dichtbij de zon staan en welke ver weg. We hebben dit in de gymzaal goed bekeken met wc-papiervelletjes. Elk velletje stond voor 50 miljoen kilometer. De kinderen hebben goed meegeteld: zelfs tot 90. U kunt het zien op de foto's in het foto-album 'ruimte'. 

 

 


09 mei 2021 - Making-off Moederdagcadeautje
Preview foto Hoe hebben we het Moederdagcadeau nu precies gemaakt? 

Natuurlijk hebben de kinderen geposeerd voor een mooie foto.

 

'Moet ik gewoon doen alsof ik hartjes blaas?' aldus een kind. 

 

Vervolgens verfden ze een stuk karton blauw als lucht. 

Dan de hartjes voor mama opplakken. 

 

En voor de achterkant gingen we aan de slag met het spel Schatgravers

om te kijken welke woorden bij mama passen. De juf noemde de woorden.

En de kinderen wisten heel goed welke woorden bij hun mama paste. 


09 mei 2021 - Ik-tafel
Preview foto Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen vertellen over hun persoonlijke spulletjes. En de kindeten die luisteren, leren vragen te bedenken en komen zo nog meer te weten over de mooie dingen die worden meegenomen. 

 

In het foto-album komen alle foto's te staan van de ik-tafels die geweest zijn. 


05 apr 2021 - Paasontbijt
Preview foto Wat was het gezellig met z'n allen aan een lange tafel. De kinderen hadden zelf de tafel gedekt een dag van tevoren en natuurlijk mooie eierdopjes geknutseld. 's Middags waren er 50 (!) paaseitjes verstopt in de klas. En natuurlijk hadden de kinderen deze al snel gevonden. 

05 apr 2021 - Thema Kunst
Preview foto De afgelopen weken veranderde onze klas in een echt museum. We leerden over Keith Haring, Vincent van Gogh, Mondriaan en Matisse. Ook maakten we zelfportretten. Voor de opening van ons museum nodigden we een echte gast uit: meester Wilbert had de eer om het lint door te knippen. 

 

Ook maakten de kinderen kunst van bouwmateriaal binnen en buiten. En bij de foto's zit u de kinderen in de gymzaal zitten in een reuzenschilderijlijst en de kinderen maakten levende standbeelden :) 


17 mrt 2021 - Stemmen in de klas
Preview foto Als de grote mensen gaan stemmen, kunnen wij dat in de klas natuurlijk ook. 

Wij stemden op een spelletje dat we met de hele groep kunnen spelen. Alle kinderen kregen een stemformulier met daaop 4 keuzes.

 

In het stemhokje konden de kinderen om de beurt hun stem uitbrengen. Natuurlijk met een rood potlood. 

 

Daarna hebben we in de kring de stemmen geteld. Met elf stemmen won het spelletje: tik tak boem. 

 

 


19 feb 2021 - Thema supermarkt
Preview foto We hebben een supermarkt in de klas, waar de juf soms schrikbarend veel moet afrekenen. Er werd ook een flessenautomaat geknutseld en daar komen ook echte bonnetjes uit. 

 

Verder worden er reuzenstreepjescodes geverfd, reclamefolders geknipt en geplakt, winkels getekend en portemonnees gevouwen. 

 

In de kring speelden we het spelletje 'Kassaatje, kassaatje, met welke vinger toets ik nu?' Kan ook thuis gespeeld worden, kunnen de kinderen vast uitleggen. 

 

En de kinderen kunnen heel goed codes van vier cijfers onthouden, Verklap dus uw pincode niet. 

 

In het fotoalbum 'de supermarkt' vindt u meer foto's en ook foto's van het buitenspelen. 


09 feb 2021 - We zijn weer op school!
Preview foto Vandaag waren we weer gezellig op school. We hebben gepraat, gespeeld, geknutseld en natuurlijk genoten van de sneeuw. 

 

Bekijk de foto's in het album sneeuwpret. 


22 jan 2021 - Glunderen op afstand
Preview foto We glunderen in groep 2a zelfs op afstand. Daarom een glunderhartje voor jullie en natuurlijk ook voor de lieve mensen bij julle thuis die zo goed met alles helpen. 

 

In het foto album 'Online glunderen' zal wat foto's neerzetten van de online activiteiten. Want jullie doen zo je best. 


13 dec 2020 - Kerst 2a
Preview foto We begonnen begin deze week aan het gezellig maken van de klas. Er komt steeds meer kerstsfeer. En als de juf even niet kijkt, hangen er weer ergens mooie kerstslingers en kerstballen. Wel zo gezellig. 

 

We lazen het boek 'de kleine kerstboom'. De kleine kerstboom wil heel graag versierd worden en kinderen blij maken. Maar de andere bomen vinden hem te klein. Toch komt het goed in het boek. 

 

Net als in het boek hebben wij ook een kleine kerstboom in de klas, en elke dag versieren we de boom met iets. Zo kwam er een mooie sterrenslinger met onze talenten in. Een rode kerstbal omdat we samen goed konden rijmen. En zelfs de glunderketting hangt in de boom. We dachten na over aan wie je de glunderketting zou willen geven buiten de klas: de overeenkomst in alle antwoorden was 'familie'.  


13 dec 2020 - Thema Sint
Preview foto Tijdens de Sinterklaasperiode hebben we in de klas een heleboel gedaan. Zo lazen we het boek van boer Boris en het paard van Sinterklaas en deden daar verschillende opdrachten bij. We keken het Sintjournaal, gelukkig kwam alles goed. 

 

Om te ontspannen deden we een pepernotenmassage. 

We schreven brieven in de schrijfhoek mer speciale verenpennen. 

Er werd gewerkt met opdrachtjes in een Sintwerkboekje. 

Er verschenen pieten van kapla. 

Im de bouwhoek werden de mooiste Sinterklaashuizen gebouwd. 

Er werd zelfs een krentenwegge van klei gemaakt van 1,5 meter.

 

Dit allemaal is te zien in het fotoalbum Sint. 


15 nov 2020 - Thema herfst
Preview foto Pompom vond de hersft maar niets. Te koud, minder lekker weer, hij kreeg zelfs een kastanje op zijn hoofd. Maar gelukkig dachten de kinderen mee en nam Noud schoenen voor Pompom mee. Ook lieten de kinderen de mooiste herfstsschatten zien en we ontdekten mooie paddenstoelen in de fietsenschuur. Zoem beleefde avonturen met een spin en we maakten in de klas een echt web in de kring. 

 

We knutselden en deden onderzoek naar herfstschatten in de ontdekhoek. Tussendoor was er ook een voorstelling over Anansie. We maakten wind in de gymles van juf Lisa met een grote parachute. En we deden gezellige spelletjes tijdens de spelletjesmiddag. Een impressie is te zien in het fotoalbum thema herfst. 


14 okt 2020 - Thema dino's
Preview foto Wij hebben zoveel geleerd over dinosaurussen. De kinderen kennen al heel veel dinonamen en weten wat een carnivoor en een herbivoor is. We begonnen met het schilderen van grote dino's. En we hebben dino-skeletten gemaakt, dino-tanden geknipt, vulkanen van kapla gebouwd en waterverf tekeningen gemaakt. Ook kennen de kinderen een liedje over Dino Knorrebuik en een liedje met de dinonamen. Misschien willen de kinderen deze liedjes ook thuis wel zingen? 

 

 

 


14 okt 2020 - Wij gaan glunderen met de glunderketting
Preview foto De glunderketting is af! Wij deden al een doorgeefrondje van de week (zie foto-album). Het hele jaar door zal de glunderketting in de klas zijn en ons helpen om complimenten te geven aan anderen en aan onszelf. En heeft u het glundermannetje aan de ketting al gezien? De kinderen kunnen net zo glunderend staan aan als het glundermannetje :) 

05 okt 2020 - Chill lezen
Preview foto Afgelopen vrijdag 2 oktober kwamen de kinderen van groep 5 voorlezen aan de kinderen van groep 2. 

 

Wel een klein beetje spannend maar vooral ook leuk om op de tweede etage van de school voorgelezen te worden. 

 

U kunt de foto's van het chill lezen bekijken in het foto-album. 


05 okt 2020 - Opening kinderboekenweek
Preview foto Op 30 september openden we de kinderboekenweek op het schoolplein. We keken naar een toneelstukje dat ging over de ontstnapping van Hugo de Groot in de boekenkist. Na afloop dansten en zongen we met z'n allen op het liedje ' En toen' van Kinderen voor kinderen. 

 

U kunt de foto's bekijken in het foto-album. 


05 okt 2020 - Theatervoorstelling
Preview foto Twee weken geleden zagen we een leuke theatervoorstelling van Loet bij oma op de pannenkoekenboot.

 

Loet gaat bij oma logeren. Tijdens het logeren vertelt Oma Pannenkoek dat ze vroeger pannenkoekenbakker was op een piratenschip. 'En toen?' vraagt Loet nieuwsgierig.
Maar Oma moet eerst rusten en vertelt pas verder als Loet een goede tak heeft gevonden om het pannenkoekenbeslag mee te roeren.
Als ze de tak gaat zoeken op het strand, vindt ze een gewond vogeltje.
Het begint te stormen en ze raken de weg kwijt. Hoe komen ze nu terug bij Oma?
Gelukkig krijgen ze hulp van een dansende octopus. Maar dan komt er een piratenschip aangevaren...

Zal het Loet en de kinderen lukken om de weg naar Oma terug te vinden? Kunnen ze het gewonde vogeltje helpen? En zullen ze de lekkere piratenpannenkoeken van Oma Pannenkoek ooit mogen proeven?

 

Bekijk de foto's in het foto-album. 

 

 

 


09 sep 2020 - Begin van het schooljaar.
Preview foto De eerste week zit er op en de kinderen raken steeds meer gewend in de klas. 

We doen kennismakingsspelletjes en ontdekken wat er allemaal te vinden is in de klas. We leren ook liedjes, waaronder deze. Dit liedje past mooi bij de eerste weken, de Gouden weken, van het schooljaar. 

 

Als je vriendjes bent

dan kun je alles delen

als je vriendjes bent

dan weet je hoe dat moet 

als je vriendjes bent

dan kun je samen spelen 

als je vriendjes bent

dan maak je het weer goed