Groep 2A

Dit is de groepspagina van groep 2A.

 

Hier kunt u zien wat wij allemaal doen in de klas.

 

Juf Esther is er maandag tot en met vrijdag. Zij is bereikbaar via: eengelman@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Gym

 

Maandag: 9:50-10:40

Donderdag: 9:10 - 9:40

 

 

BERICHTEN

16 jul 2019 - Kinderboerderij
We hebben twee weken geleden een les gehad op de kinderboerderij. De kinderen hebben de boerin goed geholpen! Bij de foto albums kunt u foto's zien van dit uitje. 

08 apr 2019 - Ik-tafel
Preview foto Tijdens de ik-tafel mag een kind een tafel met persoonlijke spullen inrichten en daarover vertellen in de kring. En vervolgens mag het publiek vragen stellen. 

 

Iedereen is betrokken en geïnteresseerd. En er worden goede vragen gesteld! 

 

Alle kinderen doen dit met plezier en elke dag kijken we weer uit naar een nieuwe ik-tafel. Bij de foto-albums vindt u een impressie van alle ik-tafels. Veel kijkplezier! 


06 feb 2019 - Muziektheater Briza
Preview foto Donderdag 31 januari kwam theater Briza in de gymzaal voor een muzikale voorstelling. De kinderen maakten kennis met verschillende soorten fluiten, trommels en snaarinstrumenten.

Bij de fotoalbums kunt u meer foto's zien. 


22 jan 2019 - Sneeuw!
De kinderen vonden het fantastisch toen het vandaag ging sneeuwen! Kijk bij de fotoalbums om onze groepsfoto in de sneeuw te bekijken.

30 nov 2018 - Thema communicatie
Preview foto Tijdens het thema communicatie hebben we veel geleerd over hoe je met elkaar kunt communiceren. Pompom kwam bij ons in de klas en vertelde dat zijn vriendje Snoes weg was. De kinderen dachten mee over hoe we Snoes weer terug konden vinden. De huishoek werd een opnamestudio van het nieuws. En de kinderen maakten zelf nieuwsberichten. 

29 nov 2018 - Verjaardagen in groep 2A
Preview foto Wij vieren de verjaardagen in groep 2A met een liedje, een mooie verjaardagshoed, wat lekkers en een mooie schatkaart.

02 okt 2018 - De glunderketting
Preview foto In de eerste week hebben we met de klas een glunderketting gemaakt. 

Ieder kind rolde van wol een eigen kraal (vilten). Dit vonden alle kinderen heel fijn om te doen. Met de handen in zeepwater en rollen maar, eerst heel zacht alsof je een kuikentje aait en dan voel je dat de kraal steeds iets harder wordt. 

 

Inmiddels is de glunderketting af, met meegebrachte schatten van thuis, en giunderen we in de klas van de complimenten die we elkaar geven. En ook de juf glundert mee van al die lieve dingen die kinderen tegen elkaar zeggen. 

 

'Je hebt goed meegedaan met de gymles' 

'Je zit zo netjes in de kring' 

'Je weet veel van Dino's' 

'Je bent zo rustig aan het werk' 

'Je bent lief' 

 

 


02 okt 2018 - Schoolreis

We hebben het geel gezellig gehad tijdens de schoolreis. In het poppentheater zagen we een spannende voorstelling over Wasco de Wasbeer en de Apenbroodboom. 

In de speeltuin in Meijendel konden we heerlijk spelen in de speeltuin en aten we een pannenkoek.