Groep 2B

Welkom op de pagina van groep 2B

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in onze groep.

De juffen van groep 2B zijn juf Anita en juf Mary en er zitten 31 kinderen in de groep.

Juf Mary werkt op maandag en dinsdag en juf Anita op woensdag, donderdag en vrijdag.

 

De klas gaat om 8.15 uur open, dan staat de juf bij de deur om iedereen welkom te heten. In de ochtend kunnen de ouders kleine mededelingen in het schriftje schrijven dat op de kast ligt. Na schooltijd, als de kinderen naar huis zijn, heeft de juf tijd voor een praatje.

 

Op  ma, di, do en vr om 14.40 uur en woensdag om 11.55 uur staan wij op het schoolpein waar u de kinderen kan ophalen.Bij regen kunnen de kinderen uit de klas opgehaald worden.

 

Op maandag hebben we gym van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa

(gymkleding en - schoenen zijn hierbij niet nodig. Wel graag gemakkelijke kleding en schoenen).

 

Op vrijdag hebben we muziekles van juf Claudia of van de eigen leerkracht. 

 

Op vrijdag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen. Graag geen camera's, schiet- of vechtspeelgoed of speelgoed wat veel lawaai maakt.

 

Groeten, Juf Mary en juf Anita

 

BERICHTEN

09 jun 2020 - Tomá
Vandaag stond onze dag in het teken van de wandelende tak. Tomá heeft als een echte onderzoeker zich in de coronatijd verdiept in het leven van de wandelende tak en wilde graag een spreekbeurt hierover geven.

Eerst vertelde hij aan de hand van een aantal posters, die hij had gemaakt over de wandelende tak. Het is het grootste insect op de wereld, heeft zes poten en is in de nacht actief . Ook vertelde hij dat een wandelende tak vrouwtje kindertjes kan krijgen zonder dat er een mannetje nodig is. De wandelende tak camoufleert zich goed tussen de takken van de bomen en zelfs de eitjes lijken op zaadjes van planten.

In het terrarium konden we een echte wandelende tak bewonderen en zagen we ook de huid die over was na het vervellen.

We hebben met de hele klas in groepjes wandelende takken gemaakt, een blad met nerven en een verzorgwerkblad met allerlei informatie over de wandelende tak.

De kinderen gaven Tomá een groot applaus en waren onder de indruk van zijn presentatie.


26 mei 2020 - weer naar school
Wat is het fijn om weer op school te zijn. De kinderen zijn al helemaal gewend aan alle nieuwe regels, het handen wassen, het spelen in vakken op het schoolplein en de nieuwe looproutes. Ze vinden het heerlijk om weer in de bouwhoek te spelen, van de kapla mooie gebouwen te maken, naar verhaaltjes te luisteren, samen te zingen en vooral samen te spelen!

Deze week zijn we begonnen met het thema "Voeding". Samen met Pompom en Loulou gaan we leren om soep te maken, leren we wat gezond eten is en wat niet en nog veel meer.


21 apr 2020 - werkboekje
Hierbij het werkboekje van Koningsdag

28 feb 2020 - nationale voorleesdagen
Woensdag 19 februari zijn we naar de bibliotheek geweest. Het prentenboek van het jaar 2020 is het boek Moppereend. Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. We leerden daarna ook een mooi lied over Moppereend.Over hetzelfde verhaal hebben we een voorstelling gezien op school. Deze werd gegeven door Loet, de kinderboekenschrijfster Ruth Bakker.

09 jan 2020 - Ittuk, les in het Museon
Preview foto Donderdag 9 januari hebben we een uitstapje gemaakt naar het Museon. We kregen daar een les over Ittuk, de kleine Inuït. Een Inuït is iemand die op de Noordpool in Groenland woont. Wij noemden die mensen altijd Eskimo's, maar zijzelf vinden Eskimo een scheldwoord. Daarom zeggen wij nu ook Inuït! We hebben veel van de juffrouw daar geleerd.  We konden o.a. gevangen vis ruiken, voelen hoe koud het daar is en op een apparaat zitten dat ons liet voelen hoe het is om in een kajak te zitten. Ook mochten we Ittuk even knuffelen. U zult ongetwijfeld al van de door de ouders doorgestuurde foto's genoten hebben.

Het was een erg leuke les! En wat was het weer fijn dat er weer ouders mee waren. Dank jullie wel!

Op school zijn we aan de slag gegaan met het thema Noordpool en Zuidpool. We maken een iglo van papier mache, hebben geleerd over de manier hoe dieren kunnen overleven in de kou, bijvoorbeeld door hun warme vacht, wintervoorraad en winterslaap.


05 dec 2019 - Sinterklaastijd december 2019
We hebben vandaag zo'n gezellige dag gehad!

Sinterklaas kwam met zijn Pieten in een Lelijke Eend het schoolplein op. Na een liedje en een dansje zijn alle kinderen naar de klas gegaan. Daar hebben we met hulp van ouders spelletjes gedaan. We mochten ook samen met groep 2A bij Sint op bezoek in de gymzaal.

De juf kreeg van de Sint een grote zak met cadeautjes mee. Alle kinderen vonden het een heel leuk cadeau!

Op de foto's ziet u ook hoe we ons Pietendiploma hebben verdiend en hoe we samen met juf Esther echte pepernoten gemaakt hebben.

Tot slot willen we alle ouders bedanken die ons weer zo fijn geholpen hebben!


30 okt 2019 - Op avontuur
Na een heerlijke herfstvakantie zijn we begonnen met het nieuwe thema "op avontuur" binnen het schoolbrede thema Ontdekkingsreizen.

De kinderen hebben een verhaal gehoord over een schatkaart en het graven naar een schat. Nu zijn we bezig om onze eigen schatkistjes en schatkaarten te maken. 

Pompom wil op reis naar China en denkt dat als hij een heel diep gat graaft, hij aan de andere kant van de wereld in China uitkomt.

In de klas kunnen de kinderen op avontuur in de natuur. Ze kunnen "overnachten" in een tentje en met een verrekijker en een loep kunnen ze op zoek naar kriebelbeestjes.

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen tijd. O.a van de fietsles, de kinderboekenweek en wat foto's die tijdens het spelen en werken in de klas zijn genomen.


19 sep 2019 - schoolreisje groepen 2
Wat hebben we ontzettend geboft! Tijdens de busrit en de voorstelling van Frank Kooman heeft het gemiezerd. Maar toen we bij Meijendell aankwamen was het droog en niet veel later werden we nog op een heerlijk zonnetje getrakteerd!

De voorstelling van Frank Kooman heette "de scharrelaar". Het verhaal ging over een hond die in allemaal afval gevangen zat. Uiteraard werd deze gered door Max de mol en Wasco de wasbeer. En passant werden de kinderen erop gewezen dat je geen spullen zomaar weg moet gooien en dat je afval moet scheiden. Behalve dat de show erg leuk was, was deze ook nog leerzaam!

Daarna zijn we naar Meyendell gereden. waar de kinderen heerlijk in de zandbak gespeeld hebben.

In het pannenkoekenhuis aten we gezellig een pannenkoek en na een ijsje gegeten te hebben, zijn we weer terug gegaan naar school.

Het was een heel geslaagde dag, mede door de hulp van alle ouders! Dank jullie wel!