Groep 2B

Welkom op de pagina van groep 2B

 

Op deze pagina kunt u zien wat wij doen in onze groep.

De juffen van groep 2B zijn juf Anita en juf Mary en er zitten 24 kinderen in de groep.

Juf Mary werkt op maandag en dinsdag en juf Anita op woensdag, donderdag en vrijdag.

 

 

Op  ma, di, do en vr om 14.40 uur en woensdag om 11.55 uur staan wij op het schoolpein waar u de kinderen kan ophalen.

 

Op maandag hebben we gym van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa

(gymkleding en - schoenen zijn hierbij niet nodig. Wel graag gemakkelijke kleding en schoenen).

 

Op vrijdag mogen de kinderen hun eigen speelgoed meenemen. Graag geen camera's, schiet- of vechtspeelgoed of speelgoed wat veel lawaai maakt. Na de herfstvakantie hebben we een spelletjes middag op de vrijdag.

 

Groeten, Juf Mary en juf Anita

 

BERICHTEN

13 jul 2021 - einde schooljaar 2B 2021
Preview foto Beste ouders,

 

Het schooljaar zit er bijna op. Morgen gaan de kinderen kennismaken met hun nieuwe klas en juffen. Zo kunnen ze zien waar en bij wie ze volgend jaar zitten.

Wij kijken terug op een heel bijzonder en leuk jaar.  De corona perikelen zijn  niet zomaar aan ons allemaal voorbij gegaan. We vinden dat de kinderen zich er goed doorheen geslapen hebben. We hebben ook veel respect voor alle ouders die toch lange tijd met hun kinderen thuis hebben moeten werken.

Wij hebben genoten van deze groep kinderen en ondanks de afstand die we fysiek moesten hebben tot de ouders voelden wij ons enorm gesteund en gewaardeerd door iedereen.

Dank jullie wel.

Vandaag de allerlaatste werkdag van Mary. We zullen haar erg missen.

We wensen jullie een heel fijne vakantie.

Rust lekker uit!


30 apr 2021 - Voorjaar 2B
Het is al weer even geleden dat we foto's geplaatst hebben op de site. Vandaar dat er nu aardig wat afbeeldingen te bekijken zijn. U ziet foto's van ons kunstproject, van het paasontbijt en van de juffendag.Toen de groepen 8 CITO toetsen hadden, heeft onze groep op het Spaarwaterveld gespeeld en genoten van het mooie kasteel.

Het kunstproject was een groot succes. De kinderen waren erg geïnspireerd door kunstenaars als Rembrandt, Mondriaan, Van Gogh, James Polluck en Keith Haring.

Het Paasontbijt en de juffendag waren gezellige momenten die we gelukkig wel konden vieren. 

We willen u nogmaals erg bedanken voor alle lieve woorden en de mooie cadeaus.

Na de hemelvaart starten we met een nieuw thema: De ruimte.

Nog een fijne vakantie.


17 feb 2021 - versje winkeltje
Preview foto Vandaag hebben we een grappig versje geleerd.

Veel kinderen kunnen het al bijna opzeggen.

Hierbij de link: 

https://nl.pinterest.com/pin/515521488573388890/

 


16 feb 2021 - Weer naar school
Iedereen was dolblij dat we weer naar school mochten. De eerste dagen hadden de kinderen elkaar heel wat te vertellen. In de klas hebben we een mooie supermarkt gemaakt met alle gespaarde verpakkingen van thuis. Er worden volop boodschappen gedaan, prijsjes geplakt, groente en fruit gewogen en er wordt betaald bij de kassa. We hebben de tweetekenklank UI geleerd. Ook worden er mooie verftekeningen gemaakt van verpakkingen en er worden artikelen gesorteerd, net als in een echte supermarkt.

Op de foto's kunt u een indruk krijgen van het spelen en werken in de klas en van het buiten spelen.

 


04 dec 2020 - Sinterklaas op school
Vandaag 4 december hebben we bezoek gehad van Sinterklaas en twee pieten. De gymzaal was mooi versierd met verftekeningen en werkjes van de kleuters. Bij binnenkomst was het best spannend voor veel kleuters maar ze gingen lief op de banken zitten die klaar stonden. Sint wist veel te vertellen over onze kinderen. Dat ze zo gezellig samen zijn, dat ze mooie liedjes kunnen zingen en een versje over verschillende pieten kunnen opdragen. Dit mochten ze dan ook aan de Sint laten zien en horen. Hij was onder de indruk. Bobbi mocht nog even laten horen dat ze kan fluiten en Lucas mocht ook een kunstje doen. Ruben vertelde over zijn wiebeltand, Izzy over haar broertje en Xavi mocht ook nog even naar de Sint. Er mochten kinderen woordstukjes springen. De Sint wist niet wat het was maar gelukkig konden de kinderen dit goed uitleggen. Van proberen kan je leren waren de wijze woorden van de Sint. Terug in de klas waren er allemaal lekkernijen, tomaatjes, worteltjes, paprikaatjes en echte sinterklaas chipjes in de vorm van een mijter. De kinderen hebben gesmuld. Daarna kwamen kinderen uit groep 8 en we hebben een spelletjes circuit gedaan. De kinderen waren ontzettend gezellig en we hebben een fijne ochtend gehad.

02 dec 2020 - Pietengym
Maandag 30 november was een spannende dag. Er waren pietjes bij de gym. De kinderen mochten ook pakjes in schoorstenen gooien, over daken lopen enz. Ze hebben genoten en heel goed hun best gedaan. Na afloop kregen ze allemaal een pietendiploma!

28 okt 2020 - Anansi de spin
Vandaag hebben de kinderen een voorstelling gehad op school. Verhalenverteller Winston kwam het verhaal over Anansi de spin vertellen.

Het was een interactieve voorstelling waarbij de kinderen een beetje mochten toneelspelen, dansen en zingen.

 

Anansi en de slang – De grote koning Konu was de grootste en sterkste machtigste heerser van heel Afrika, Die koning was zo groot en machtig daarom had hij alle dieren naar zijn paleis ontboden, De slang voelde zich te goed om naar de koning af te reizen. De koning schakelt Anansi in om met een list de slang zover te krijgen. Zal het Anansi lukken?

In het eerste deel van de voorstelling laat hij de leerlingen kennismaken met verschillende dieren uit het oerwoud. De giraf, de papagaai en de oude ezel.


Daarna begint het echte verhaal waarin al die dieren een rol spelen. Anansi de spin speelt in het verhaal de hoofdrol. Hij is de grote sluwe slimmerik. De Slang delft het onderspit.Download:
image(1).png

25 sep 2020 - Theatervoorstelling in de klas
Donderdagochtend hebben de kinderen van onze groep een theatervoorstelling bijgewoond.

 

Ruth Bakker speelde helemaal alleen, met verschillende jurken en knuffelbeesten de voorstelling: Loet met oma op de pannenkoekenboot.

 

Oma had een pannenkoekenboot en was dol op pannenkoeken bakken. Op een dag raakte ze midden op de grote oceaan in een storm en de boot sloeg om. Alle pannenkoeken dreven in het water. Gelukkig was er een geheimzinnig dier die haar naar een grote boot duwde. Oma werd gered door de piraten. Ze was zo blij dat ze voor de piraten een reuze pannenkoek bakte.

Eenmaal terug wilde oma geen pannenkoeken meer bakken. Gelukkig kon Loet oma helpen om toch weer een aantal heerlijke pannenkoeken te bakken.

Een grappige rol was die van vogeltje Bibi. Die had ontzettende buikpijn en moest steeds scheetjes laten. Het bleek dat ze een heel groot ei moest leggen. Daarna was de buikpijn over gelukkig.

De kinderen hebben genoten van deze humoristische voorstelling.

 

We hebben maandag de verjaardag van Djavi gevierd.

Op de foto's kunt u zien dat  de kinderen  zich steeds meer thuis voelen in de groep.

 

 


14 sep 2020 - De eerste weken in groep 2B
De eerste twee weken zijn heel snel voorbij gegaan. De eerste dag kwamen de kinderen wat timide binnen maar al snel waren ze aan elkaar en de juffen gewend. We hebben ook spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen.U kunt op de foto's zien dat de kinderen al leuk met elkaar spelen.We hebben gewerkt met het thema vriendjes en de komende weken zullen  we werken met het thema water. Dit i.v.m. de nationale kraanwaterdag op 23 september.

 

Ook hebben we de verjaardag van Veerle gevierd.


10 sep 2020 - informatieavond