Groep 3A

Welkom in groep 3A!

 

Wij hebben er weer veel zin in dit jaar!

Op deze pagina kunnen jullie lezen en zien wat wij zoal doen in onze klas.

We zullen proberen om regelmatig nieuwe berichtjes te posten.

 

Als u wat wilt vragen of doorgeven, stuurt u dan even een e-mail naar juf Rubina: rkersbergen@nutsschoolbezuidenhout.nl en juf Karin kvdlinde@nutsschoolbezuidenhout.nl.

 

 

Verder is dit misschien handig om te weten: 

juf Rubina is er op maandag, dinsdag en woensdag

Juf Karin is er op donderdag en vrijdag. Juf Karin is op dinsdag extra en werkt dan vooral buiten de klas. 

Juf Loes is op maandag, dinsdag en/of woensdag ook regelmatig in de klas. Zij biedt extra ondersteuning aan de leerlingen tijdens de lessen.

Gym: Elke week op dinsdag en donderdag van juf Lisa. 

Op dinsdagochtend beginnen ze direct om half 9 aan de gymles. Het is dan de bedoeling dat de kinderen om half 9 omgekleed in de gymzaal zitten.

Op donderdag hebben de kinderen later op de dag gym.

De kinderen hebben een gymtas nodig met hierin een gymbroekje en een shirtje.

Op donderdag of vrijdag gaat de gymtas weer mee terug naar huis.

Muziek: Om de week op vrijdagochtend door juf Elisa.

 

Wij zijn te vinden op de eerste etage, de laatste klas aan de linkerkant (als je voor de school staat). 

Groetjes,
Juf Karin en Juf Rubina

 

 

 

 

BERICHTEN

11 okt 2021 - kinderboekenweek groep 3a
Preview foto De kinderboekenweek bij ons op school in volle gang. We begonnen op 6 okotober met een heel leuke opening geproduceerd, geregisseerd, gefilmd en uitgevoerd op het podium door enkele juffen en meesters van onze school. Waarna de kinderen uit groep 3a een grote poster zijn gaan maken over 'Wat ik later worden wil'. Deze hangen allemaal in en rond ons lokaal, ook hangen er een paar aan de ramen van ons lokaal. Donderdag 7 oktober zijn we met de groepen 3 naar een voorstelling gegaan 'Loet droomt over later' van Ruth Bakker. Maandag 11 oktober werden de kinderen opgehaald door groep 8a waarna er voorgelezen werd ergens in de school. Vrijdag 15 oktober is er een boekenmarkt waar de kinderen van groep 3 boeken kunnen gaan kopen of ruilen afhankelijk van het weer.

U kunt de foto's zien in het foto-album: kinderboekenweek groep 3a


05 okt 2021 - Dag van de leraar (2)
Preview foto Juf Loes was heel verrast dat zij ook zo'n mooie attentie kreeg. Ook namens juf Loes: 'Heel erg bedankt en wat fijn dat jullie aan mij hebben gedacht!'

05 okt 2021 - Dag van de leraar
Preview foto Beste ouders en kinderen,

Wat zijn wij verwend vandaag! Heel erg bedankt voor de leuke attentie tijdens de dag van de leraar. Groetjes van jullie juffen.

 


04 okt 2021 - 'de boom' boswandeling
Preview foto Vandaag 4 oktober zijn we met groep 3b naar het Haagse Bos geweest. Hier hebben we les gehad van twee boswachters. Zij hebben ons veel verteld over

- het verschil tussen een eik en een beuk

- de verschillende vruchten van de bomen

- over de mooie groene rups

- over de paddestoellen

- herkennen van geluiden uit de natuur met je ogen dicht en oren open

- de beestjes onder een rotten boomstam/tak

en nog veel meer....

 

Bij ons in de klas waren ook veel slimme kleine boswachters. Zij wisten ook enorm veel over de natuur te vertellen

- over de wormen: zorgen voor zuurstof in de grond en hierdoor gaan de nieuwe bloemetjes weer groeien

- over de gaai: hij kan zijn eikeltjes, beukenootjes op wel 10 plekjes verstoppen en kan deze verstopplekken altijd terug vinden.

en nog veel meer ....

 

De kinderen hadden plastic tassen om spulletjes uit de natuur te verzamelen, verrekijkers om dieren te spotten, zoekboekjes om dingen op te zoeken en nog veel meer belangrijke dingen bij zich.

 

Het allerbelangrijkste wat de boswachters ons hebben verteld is:

Wil je mooie dingen zien: 

1a. wees zo stil mogelijk

1b. beweeg zo min mogelijk.

Wil je mooie dingen horen:

2a. Doe je ogen dicht

2b. doe je oren open

 

Het was heel erg leuk, gezellig, leerzaam, interessant, boeiend, cool, en anders volgens de kinderen.


17 sep 2021 - schoolreis Plaswijckpark
Wat hebben wij een heerlijke dag gehad in Plaswijckpark!

 

We hadden de zon mee, de ouders mee, en de kinderen mee! 's Morgens kwamen de kinderen me al met open armen in de gang tegemoet rennen: "Juf, we gaan op schoolreis!!!", en die stemming is de rest van de dag gebleven.

 

Bij aankomst hebben we eerst een verzamelplekje uitgezocht waar we alle tassen konden laten liggen. Vrijwel iedereen ging toen eerst met zijn/haar groepje even wat eten en drinken. Daarna stroomden de groepjes uit over het park. De meeste groepjes kozen eerst voor de (binnen)speeltuinen en de verkeerstuin, en na de patatjeslunch voor de waterspeeltuin. Volgens mij zijn de meeste kinderen niet eens toegekomen aan de dieren!

De tijd vloog om en voor we het wisten "moesten" we alweer een ijsje eten en de bus in.

 

Uitgeteld na een hele fijne schoolreis!


04 sep 2021 - Rijtjesboek
Preview foto Inmiddels zijn we alweer een week op school geweest. De kinderen hebben met bijna elke methode en de bijbehorende leermiddelen gewerkt; ook met lijn 3 onze lees- en spellingsmethode

 

Tijdens de lees-, spellingsles krijgen de kinderen nieuwe letters maar ook nieuwe woordjes aangeleerd. Ze leren ook nieuwe woordjes lezen. Deze nieuwe woordjes herkennen ze uit het leesboek. Ook al lezend, zingend en hakkend en plakkend (vb 'B-oo-m = boom) leren ze nieuwe woordjes lezen.

Bij lijn 3 werken we in thema's en tijdens ieder thema leren de kinderen nieuwe letters en woorden. Een leermiddel van lijn 3 is het het rijtjesboek. In het rijtjesboek leren ze de woorden in onwillekeurige volgorde te lezen.

Deze woorden oefenen de kinderen in de klas zowel klassikaal, in kleine groepjes als individueel middels het rijtjesboek. Wij hopen ook dat u thuis met uw kind gaat oefenen.

 

Aan het begin van elk thema krijgen de kinderen een stencil mee waar alle woorden van het thema staan. Het nummer voor/boven de rijtjes staat voor de week wanneer de rijtjes in de klas aangeboden zullen gaan worden. Op de achterzijde staan ** rijtjes en zinnen.

 

Wanneer u het stencil van de rijtjes uit het rijtjesboek graag digitaal wilt, dan kunt u deze vinden op de groepspagina van groep 3b: pagina's van groep 3b ... rijtjesboeken


03 sep 2021 - Gymles
In de eerste week in groep 3 hebben we al twee keer gegymd bij juf Lisa in de gymzaal.

 

Op dinsdag hebben we direct aan het begin van de dag gym. De kinderen lopen 's morgens zelf naar de gymzaal en kleden zich daar zelfstandig (met hulp waar nodig) om. Het is dan de bedoeling dat de kinderen om 8:30 uur in gymkleding klaar zitten zodat dan de gymles op tijd kan beginnen. Juf Rubina komt de kinderen aan het eind van de gymles weer ophalen

Op donderdag is de gymles gedurende de dag. Juf Karin zal dan de kinderen mee naar de gymzaal nemen en aan het eind van de gymles weer ophalen.

 

We hebben een foto-album aangemaakt met foto's van de allereerste gymles. Veel kijkplezier.


04 sep 2020 - eerste week in groep 3a
Preview foto De eerste week in groep 3 zit er op! En wat hebben de kinderen al hartstikke hard gewerkt! Sommige kinderen zagen er best een beetje moe uit op vrijdag maar dat is logisch.

 

We kennen al 3 letters: de d, de r en de i. En we hebben de eerste 2 letters ook al als schrijfletter leren schrijven. Ze hebben al een beetje geoefend met spelling en het rekenen doen we nu nog voornamelijk spelenderwijs en in circuitvorm. In circuitvorm werken betekent dat we in groepjes een werkje of (reken)spelletje doen. Na 10/15 minuten wordt er gewisseld en gaan de kinderen een ander werkje doen.

 

De overgang van groep 2 naar groep 3 is best groot, vandaar dat er in groep 3 ook nog tijd is om te spelen. Dit zie je terug in de inrichting van ons lokaal. We hebben veel bouwmaterialen, een verfbord, een poppenhoek etc. In de loop van de tijd krijgen deze hoeken ook een andere functie. Een bouwhoek wordt dan gecombineerd met een rekenhoek en de huishoek kan bijvoorbeeld omgetoverd worden tot een winkeltje of een restaurant met bijbehorende lees-, reken of spellingopdrachten. Zo wordt er ook 'spelend' heel veel geleerd.

De themahoek is gekoppeld aan onze leesmethode van lijn 3 en ook daarin zijn zinvolle opdrachten opgenomen waarmee we de nieuwsgierigheid van de kinderen hopen te prikkelen.

De thema's zijn erg afwisselend zoals: Mijn lijf, de Ruimte, Water, Kunst, Dieren enz.

 

In de rechterbalk vinden jullie enkele foto's terug van de eerste week, tijdens het vrij spelen, het buitenspelen, het werken.