Groep 3A

Welkom in groep 3A! 

Op deze pagina kunnen jullie lezen en zien wat wij zoal doen in onze klas.

Als u wat wilt vragen of doorgeven, stuurt u dan even een e-mail naar juf Rubina: rkersbergen@nutsschoolbezuidenhout.nl

juf Claimy cvtiehuis@nutsschoolbezuidenhout.nl

juf Karin kvdlinde@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Verder is dit misschien handig om te weten: 

juf Rubina is er op maandag, dinsdag. Juf Rubina is nu op woensdagochtend extra en werkt dan vooral buiten de klas.

Juf Claimy is er vanaf 15 november op woensdag, donderdag, vrijdag.

Juf Karin gaat per 30 november met zwangerschapsverlof. Ze is er nu nog op donderdag en vrijdag. Juf Karin is op dinsdag extra en werkt dan vooral buiten de klas. 

 

Juf Loes is op maandag, dinsdag en/of woensdag ook regelmatig in de klas. Zij biedt extra ondersteuning aan de leerlingen tijdens de lessen.

 

Gym: Elke week op dinsdag en donderdag van juf Lisa. 

Op dinsdag hebben de kinderen gym in de loop van de dag.

Op donderdag start de gymles om 8:30 uur. Het is dan de bedoeling dat de kinderen om 8:30 uur omgekleed in de gymzaal zitten. 

 

Muziek: Om de week op vrijdagochtend door juf Elisa.

 

Groetjes,
Juf Karin en Juf Rubina

 

 

 

 

BERICHTEN

15 mrt 2022 - rekenspelletjes
Beste ouders,

We zijn met het rekenen veel aan het oefenen

- klokkijken: heel en halve uren,

- splitsen van getallen van 5 tot 10,

- erbij en eraf sommen tot 10

- getallen tot 50 in de goede volorde zetten,

- getallen tot 50 herkennen en leren schrijven.

 

Wil je om thuis te oefenen een rekenspelletje doen? Klik op 1 van de links hieronder.


20 dec 2021 - Sinterklaas en Kerst
Het was een heel rare maand december.

 

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de scholen dicht, zit iedereen 'verplicht' thuis, enkele kinderen gaan naar de noodopvang, ....

Afwachtend van de persconferentie zat iedereen afgelopen weken met vragen in zijn of haar hoofd....

Gaan de scholen nou wel of niet dicht? Wat zal er besloten gaan worden? Gaan we het Sinterklaasfeest vieren of zitten we in quarantaine? Vieren we het feest met zijn allen op school, met zijn allen thuis of zijn er een paar kinderen thuis?

 

Gelukkig hebben we het Sinterklaasfeest op school kunnen vieren al waren er een paar kinderen uit onze klas ziek thuis. Het was een heel gezellige dag waar iedereen zowel op school als online aan mee konden doen

 

Ook voor kerst hadden we dezelfde vragen. Uiteindelijk is er besloten dat de scholen een week eerder dicht zouden gaan. Hierdoor hebben we een weekje eerder met elkaar tijdens het kerstontbijt gegeten. Wat was dit gezellig! Het was een gezellige dag waar wederom iedereen mee kon doen, al was het maar eventjes of eventjes online, ziek of niet ziek.

 

Kortom een maand vol moois maar ook met teleurstellingen waar we uiteindelijk ook wat moois van konden en kunnen maken.

 

Ik heb enkele foto's online gezet, deze kunt u bekijken

 

fijne vakantie

 

tot snel

 

 


23 nov 2021 - Juf Claimy, zwangerschapsverlof en een nieuwe leerling
Vanaf 17 november is juf Claimy weer terug van zwangerschapsverlof. Zij zal gaan werken op woensdag, donderdag en vrijdag. Op de woensdagochtend zal zij lesgeven aan de groep en juf Rubina zal ondersteuning in en buiten de klas bieden aan beide groepen 3.

Juf Karin gaat vanaf dinsdag 30 november aanstaande tot het einde van het schooljaar met zwangerschapsverlof. 

Vanaf 21 november komt er bij ons een nieuwe meisje in de klas. We heten haar alvast welkom en wensen haar veel plezier bij ons in de klas.


08 nov 2021 - social schools
Beste ouder(s), 

 

Anderhalve week geleden is er een brief meegegaan met uw kind. Hierin staat een unieke koppelcode om u aan te melden voor de groep 3a omgeving in Social Schools. Dit een platform dat wij steeds meer zullen gaan gebruiken om informatie te delen en foto's/filmpjes te plaatsen. De eerste foto's staan er inmidels op! Een heel belangrijk weetje: beide ouders en/of verzorgers kunnen deze koppelcode gebruiken om zich op dit platform aan te melden. 

 

Wij hopen u daar snel te zien. 


08 nov 2021 - Wijziging in gymtijden
Vanaf 15 november zijn onze gymtijden gewijzigd. 

Op dinsdag is de gymles NIET meer direct aan het begin van de dag. Juf Rubina verwacht de kinderen om 8:30 uur in het klaslokaal. De gymles zal later op de dag gaan plaatsvinden.

 

Op donderdag hebben de kinderen WEL direct aan het begin van de dag gym. De kinderen worden dan om 8:30 uur in de gymzaal verwacht. Het is dan de bedoeling dat de kinderen om 8:30 uur in gymkleding klaar zitten zodat dan de gymles op tijd kan beginnen. Juf Karin komt de kinderen aan het eind van de gymles weer ophalen.

 

 


29 okt 2021 - naar de bibliotheek
Preview foto Woensdag 27 oktober zijn we met zijn allen naar de bibliotheek geweest. Dit was alweer een tijd geleden. Het ging over de boeken die bekroond waren tijdens de kinderboekenweek van dit jaar. De medewerker van de bibliotheek heeft ons heel veel uitgelegd, een mooi boek voorgelezen en een aantal heel leuke opdrachten laten doen. Het was ontzettend leuk.

16 okt 2021 - afsluiting thema 2
Preview foto Voor de vakantie hebben we thema 2 af kunnen sluiten. Op de foto's kun je zien dat er ook hard gewerkt. De kinderen hebben deze week een reken- en een spellingtoets gemaakt. Na de vakantie wordt de leestoets van thema 2 afgenomen. Het is altijd goed om het rijtjesboek nog een keer door te lezen met uw kind. Als u de gekopieerde versie niet meer kunt vinden, kunt u op onze groepspagina (aan de rechterkant) een link vinden naar de rijtjesboeken. Op hun groepspagina staan ook tips hoe je het lezen met het rijtjesboek wat afwisselender kunt maken. Ook kunnen de kinderen thuis oefenen met de software van zowel Lijn 3 als van Wereld in Getallen. Dit kan via thuis.basispoort.nl.

 

We hebben ook met elkaar een informatieboek gemaakt over "de boom". Eerst gingen we bestuderen wat de kernmerken en de verschillen zijn van een prentenboek versus een informatieboek. Daarna zijn de kinderen zelf gaan bedenken wat ze dit thema voor nieuws hebben geleerd, en hebben hier een illustratie (moeilijk woord!) bij gemaakt. Daarna moesten ze er ook nog een zin bij bedenken. En dat is ook best lastig, want wanneer zijn losse woorden nou eigenlijk een zin?

 

Na de vakantie beginnen we aan het thema "smakelijk eten". De kinderen leren daarin van alles over het restaurant: hoe ziet een menukaart eruit, wat is een voor-, hoofd-, en nagerecht, en wat zijn de etiquette-regels? Als de kinderen zelf thuis iets hebben dat hoort bij een restaurant (een menukaart bijvoorbeeld), dan mogen ze deze mee naar school nemen.


11 okt 2021 - kinderboekenweek groep 3a
Preview foto De kinderboekenweek bij ons op school in volle gang. We begonnen op 6 okotober met een heel leuke opening geproduceerd, geregisseerd, gefilmd en uitgevoerd op het podium door enkele juffen en meesters van onze school. Waarna de kinderen uit groep 3a een grote poster zijn gaan maken over 'Wat ik later worden wil'. Deze hangen allemaal in en rond ons lokaal, ook hangen er een paar aan de ramen van ons lokaal. Donderdag 7 oktober zijn we met de groepen 3 naar een voorstelling gegaan 'Loet droomt over later' van Ruth Bakker. Maandag 11 oktober werden de kinderen opgehaald door groep 8a waarna er voorgelezen werd ergens in de school. Vrijdag 15 oktober is er een boekenmarkt waar de kinderen van groep 3 boeken kunnen gaan kopen of ruilen afhankelijk van het weer.

U kunt de foto's zien in het foto-album: kinderboekenweek groep 3a


05 okt 2021 - Dag van de leraar (2)
Preview foto Juf Loes was heel verrast dat zij ook zo'n mooie attentie kreeg. Ook namens juf Loes: 'Heel erg bedankt en wat fijn dat jullie aan mij hebben gedacht!'

05 okt 2021 - Dag van de leraar
Preview foto Beste ouders en kinderen,

Wat zijn wij verwend vandaag! Heel erg bedankt voor de leuke attentie tijdens de dag van de leraar. Groetjes van jullie juffen.

 


04 okt 2021 - 'de boom' boswandeling
Preview foto Vandaag 4 oktober zijn we met groep 3b naar het Haagse Bos geweest. Hier hebben we les gehad van twee boswachters. Zij hebben ons veel verteld over

- het verschil tussen een eik en een beuk

- de verschillende vruchten van de bomen

- over de mooie groene rups

- over de paddestoellen

- herkennen van geluiden uit de natuur met je ogen dicht en oren open

- de beestjes onder een rotten boomstam/tak

en nog veel meer....

 

Bij ons in de klas waren ook veel slimme kleine boswachters. Zij wisten ook enorm veel over de natuur te vertellen

- over de wormen: zorgen voor zuurstof in de grond en hierdoor gaan de nieuwe bloemetjes weer groeien

- over de gaai: hij kan zijn eikeltjes, beukenootjes op wel 10 plekjes verstoppen en kan deze verstopplekken altijd terug vinden.

en nog veel meer ....

 

De kinderen hadden plastic tassen om spulletjes uit de natuur te verzamelen, verrekijkers om dieren te spotten, zoekboekjes om dingen op te zoeken en nog veel meer belangrijke dingen bij zich.

 

Het allerbelangrijkste wat de boswachters ons hebben verteld is:

Wil je mooie dingen zien: 

1a. wees zo stil mogelijk

1b. beweeg zo min mogelijk.

Wil je mooie dingen horen:

2a. Doe je ogen dicht

2b. doe je oren open

 

Het was heel erg leuk, gezellig, leerzaam, interessant, boeiend, cool, en anders volgens de kinderen.


17 sep 2021 - schoolreis Plaswijckpark
Wat hebben wij een heerlijke dag gehad in Plaswijckpark!

 

We hadden de zon mee, de ouders mee, en de kinderen mee! 's Morgens kwamen de kinderen me al met open armen in de gang tegemoet rennen: "Juf, we gaan op schoolreis!!!", en die stemming is de rest van de dag gebleven.

 

Bij aankomst hebben we eerst een verzamelplekje uitgezocht waar we alle tassen konden laten liggen. Vrijwel iedereen ging toen eerst met zijn/haar groepje even wat eten en drinken. Daarna stroomden de groepjes uit over het park. De meeste groepjes kozen eerst voor de (binnen)speeltuinen en de verkeerstuin, en na de patatjeslunch voor de waterspeeltuin. Volgens mij zijn de meeste kinderen niet eens toegekomen aan de dieren!

De tijd vloog om en voor we het wisten "moesten" we alweer een ijsje eten en de bus in.

 

Uitgeteld na een hele fijne schoolreis!


04 sep 2021 - Rijtjesboek
Preview foto Inmiddels zijn we alweer een week op school geweest. De kinderen hebben met bijna elke methode en de bijbehorende leermiddelen gewerkt; ook met lijn 3 onze lees- en spellingsmethode

 

Tijdens de lees-, spellingsles krijgen de kinderen nieuwe letters maar ook nieuwe woordjes aangeleerd. Ze leren ook nieuwe woordjes lezen. Deze nieuwe woordjes herkennen ze uit het leesboek. Ook al lezend, zingend en hakkend en plakkend (vb 'B-oo-m = boom) leren ze nieuwe woordjes lezen.

Bij lijn 3 werken we in thema's en tijdens ieder thema leren de kinderen nieuwe letters en woorden. Een leermiddel van lijn 3 is het het rijtjesboek. In het rijtjesboek leren ze de woorden in onwillekeurige volgorde te lezen.

Deze woorden oefenen de kinderen in de klas zowel klassikaal, in kleine groepjes als individueel middels het rijtjesboek. Wij hopen ook dat u thuis met uw kind gaat oefenen.

 

Aan het begin van elk thema krijgen de kinderen een stencil mee waar alle woorden van het thema staan. Het nummer voor/boven de rijtjes staat voor de week wanneer de rijtjes in de klas aangeboden zullen gaan worden. Op de achterzijde staan ** rijtjes en zinnen.

 

Wanneer u het stencil van de rijtjes uit het rijtjesboek graag digitaal wilt, dan kunt u deze vinden op de groepspagina van groep 3b: pagina's van groep 3b ... rijtjesboeken


03 sep 2021 - Gymles
In de eerste week in groep 3 hebben we al twee keer gegymd bij juf Lisa in de gymzaal.

 

Op dinsdag hebben we direct aan het begin van de dag gym. De kinderen lopen 's morgens zelf naar de gymzaal en kleden zich daar zelfstandig (met hulp waar nodig) om. Het is dan de bedoeling dat de kinderen om 8:30 uur in gymkleding klaar zitten zodat dan de gymles op tijd kan beginnen. Juf Rubina komt de kinderen aan het eind van de gymles weer ophalen

Op donderdag is de gymles gedurende de dag. Juf Karin zal dan de kinderen mee naar de gymzaal nemen en aan het eind van de gymles weer ophalen.

 

We hebben een foto-album aangemaakt met foto's van de allereerste gymles. Veel kijkplezier.


04 sep 2020 - eerste week in groep 3a
Preview foto De eerste week in groep 3 zit er op! En wat hebben de kinderen al hartstikke hard gewerkt! Sommige kinderen zagen er best een beetje moe uit op vrijdag maar dat is logisch.

 

We kennen al 3 letters: de d, de r en de i. En we hebben de eerste 2 letters ook al als schrijfletter leren schrijven. Ze hebben al een beetje geoefend met spelling en het rekenen doen we nu nog voornamelijk spelenderwijs en in circuitvorm. In circuitvorm werken betekent dat we in groepjes een werkje of (reken)spelletje doen. Na 10/15 minuten wordt er gewisseld en gaan de kinderen een ander werkje doen.

 

De overgang van groep 2 naar groep 3 is best groot, vandaar dat er in groep 3 ook nog tijd is om te spelen. Dit zie je terug in de inrichting van ons lokaal. We hebben veel bouwmaterialen, een verfbord, een poppenhoek etc. In de loop van de tijd krijgen deze hoeken ook een andere functie. Een bouwhoek wordt dan gecombineerd met een rekenhoek en de huishoek kan bijvoorbeeld omgetoverd worden tot een winkeltje of een restaurant met bijbehorende lees-, reken of spellingopdrachten. Zo wordt er ook 'spelend' heel veel geleerd.

De themahoek is gekoppeld aan onze leesmethode van lijn 3 en ook daarin zijn zinvolle opdrachten opgenomen waarmee we de nieuwsgierigheid van de kinderen hopen te prikkelen.

De thema's zijn erg afwisselend zoals: Mijn lijf, de Ruimte, Water, Kunst, Dieren enz.

 

In de rechterbalk vinden jullie enkele foto's terug van de eerste week, tijdens het vrij spelen, het buitenspelen, het werken.