Groep 3B

                                   Welkom op de groepspagina van groep 3B!

 

Hier kunt u zien wat wij allemaal doen in de klas. Wij proberen regelmatig foto's te plaatsen van activiteiten en thema's in de klas. Groep 3 is een spannend jaar, maar de juffen hebben er heel veel zin in!!

 

 

Juf Esmee is er van maandag tot en met vrijdag. edleeuw@nutsschoolbezuidenhout.nl

Juf Loes is op maandag t/m woensdag regelmatig in de groepen 3a en 3b. Zij biedt extra ondersteuning aan de leerlingen tijdens de lessen. lmoor@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Wij hebben gym van juf Lisa op: dinsdag en donderdagochtend.

Muziek krijgen we om de week op vrijdag van juf Elisa.

 

 

 

 

 

BERICHTEN

03 dec 2021 - Sinterklaas
Afgelopen dinsdag hebben wij pietengym gehad. De kinderen zijn het dak op geklommen, hebben over de daken gelopen en hebben zelfs pakjes met precisie door de schoorsteen gegooid. Na afloop kregen zij allen een pietendiploma. Goed gedaan!

 

Vandaag was het dan echt zover: Sinterklaas was bij ons op school! Het was een erg gezellige dag vol leuke activiteiten. We zijn de dag begonnen met het oefenen van onze act voor Sinterklaas. Daarna zijn wij spelletjes gaan spelen. Om 10 uur was het zover en mochten wij op bezoek bij de Sint in de gymzaal. Sinterklaas las ons voor uit zijn grote boek. We hebben daarna liedjes voor hem gezongen onder begeleiding van de viool. Een aantal kinderen hebben kunstjes laten zien aan Sinterklaas. We kregen zelfs cadeautjes! Deze hebben wij in de klas uitgepakt, waarna we gingen eten en drinken. We sloten de dag af met wat lekkers en een film. Een geslaagde dag dus! 

 


05 okt 2021 - "leven onder de grond"
Groep 3b heeft bij stadsboerderij de Reigershof een les gehad over leven onder de grond. Tijdens deze les heeft de klas veel ontdekt. Zo hebben zij allen gezocht naar diertjes onder de grond: wormen, pissebedden en duizendpoten. Deze diertjes hebben zij met een vergrootglas bekeken en vervolgens getekend. Ook is er goed voor het slakkenhotel gezorgd, en er zijn zelfs nieuwe gasten gevonden! Bij het slakkenhotel hebben de kinderen onderzocht hoe een slak nou eigenlijk eet, hoe de slak zich beweegt en hoe hij kan zien. In het foto album "leven onder de grond" zijn foto's te vinden van deze leuke en leerzame ochtend.

 


04 okt 2021 - Het bos
Op 4 oktober zijn we samen met groep 3a naar het Haagse Bos geweest. Hier hebben we les gehad van twee boswachters. Zij hebben ons veel verteld over:

 

- het verschil tussen een eik en een beuk

- de verschillende vruchten van de bomen

- over de mooie groene rups

- over de mol

- over de paddenstoellen

- het herkennen van geluiden uit de natuur met je ogen dicht en oren open

- de beestjes onder een rotten boomstam/tak

- de leeftijd van de bomen 

 

 

Het allerbelangrijkste wat de boswachters ons hebben verteld is:

Wil je mooie dingen zien: 

1a. wees zo stil mogelijk

1b. beweeg zo min mogelijk.

Wil je mooie dingen horen:

2a. Doe je ogen dicht

2b. doe je oren open

 

 

De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad. Het was weer een geslaagde ochtend!


16 sep 2021 - Schoolreisje
Beste ouders,

 

Wat hebben wij een leuke dag gehad! De kinderen hebben erg genoten.

Het was een prachtige dag en er is dan ook van alles ondernomen: skelteren, dieren kijken, in de draaimolen, in het treintje en nog veel meer. Met de lunch hebben de kinderen een frietje gegeten, waarna zij zich allen gingen omkleden om naar de waterspeeltuin te gaan. De dag is afgesloten met een lekker ijsje.

 


31 aug 2021 - eerste dagen groep 3b
Preview foto

Beste ouders,

 

U zult wel uiterst nieuwsgierig zijn hoe uw kind deze eerste dagen ervaart in groep 3.

Door middel van foto's en korte verhaaltjes zullen we proberen u een beeld te geven van het reilen en zeilen in de groep. Maandagavond volgt uitgebreide informatie in de Teamssessie, maar volgt u ons vooral via deze webpagina.

 

De eerste foto's vindt u in het foto-album hiernaast!