Groep 3B

Welkom op de site van groep 3B!

 

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we hebben er reuzeveel zin in! Groep 3B is de groep van juf Loes en juf Karin. Juf Loes is er elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Karin in de groep. Op dinsdag is juf Karin er ook, als extra leerkracht voor beide groepen 3. Ze zal dan soms in groep 3a te vinden zijn en soms in groep 3b.

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en bijzonderheden. Ook kunt u hier oefentips voor het lezen en rekenen terugvinden.

 

Om de start van het schooljaar voor uw kind en alle andere kinderen soepel te laten verlopen, hebben wij vast een aantal huishoudelijke zaken voor u op een rijtje gezet.

  • Groep 3b bevindt zich op de 2e etage van onze school, rechts van de algemene trap, achteraan in de gang.
  • Trommeltjes en bekers kunnen in de tas blijven en worden bij de jas aan de kapstok gehangen.
  • De eerste dag is allemaal nog even spannend, vanaf woensdag is het de bedoeling dat u kort afscheid neemt van uw kind, in de gang.
  • Bij het naar huis gaan om 10 over half 3, komen de kinderen onder begeleiding van de leerkracht naar beneden. Spreekt u duidelijk met uw kind af, dat uw kind ons eerst een handje moet geven voordat het naar u toe gaat. Zo kunnen wij er goed op toezien dat kinderen pas weglopen als ze daadwerkelijk hun vader of moeder zien.                                        

  • De kinderen van groep 3B komen door de rechtervoordeur naar buiten (links vanaf de straatkant).

  • Elke vrijdag gaat er een map mee naar huis. Hierin zitten werkjes van uw kind en/of brieven die voor u van belang zijn. De mappen graag op maandag leeg retour.

 

Juf Loes en Juf Karin

 

 

Gym:

Dinsdag          13:45 - 14:45       juf Lisa

Donderdag      09:20  -10:10       juf Lisa

 

Graag iedere week schone gymspullen meegeven.

 

 

Overige informatie over belangrijke zaken in groep 3 hebben wij u gegeven tijdens de informatie-avond aan het begin van het schooljaar. Klik hier voor de powerpointpresentatie.

 

 

BERICHTEN

24 jun 2020 - Rijtjesboek
Elke dag lezen we in ons rijtjesboek. Het rijtjesboek is een effectief hulpmiddel om te oefenen met het vlot en foutloos lezen van woorden en zinnen. Ook thuis kunt u samen met uw kind de rijtjes oefenen.

5 tot 10 minuutjes per keer is meestal voldoende. 

Hieronder vindt u de digitale versie.

 

 

Er is tevens een app beschikbaar van Lijn 3. Indien er problemen zijn met inloggen, kan het zijn dat uw emailadres verkeerd door ons is ingevoerd. In dat geval kunt u na schooltijd altijd even langskomen om dat te laten controleren.

 

 

Thema 10

 alle blz. mogen thuis geoefend worden

 

Thema 11 (op 26/6 gaat de hardcopy mee)

33 en 34 mogen dan thuis geoefend worden.


19 mrt 2020 - Brief van de juffen
Preview foto Lieve kinderen en papa's en mama's,

 

Hoe gaat het met jullie? Wel heel bijzonder om zo aan je schoolwerk te zitten, vinden jullie niet? Voor ons is het maar vreemd om niet samen met jullie in de klas aan het werk te zijn. We missen jullie grapjes en gezelligheid al ontzettend!

 

Wat betreft het werken thuis; als er vragen of onduidelijkheden zijn, kunnen jullie ons altijd mailen. We vinden het ook leuk om foto's te ontvangen om te zien hoe hard jullie thuis bezig zijn. Vergeet tussendoor niet te ontspannen, iets leuks te doen en af en toe een frisse neus te halen!

 

We wensen jullie veel succes en geven alvast een dikke duim aan de papa's en mama's!

 

Lieve groeten,

 

Juf Karin en juf Loes


17 mrt 2020 - Thuiswerken groep 3B
Beste ouders van de groepen 3,

 

De afgelopen dagen zijn we aan de slag gegaan om voor alle leerlingen een lespakket samen te stellen voor de komende weken. Er zit ook een leesboek bij met een leesbingo. De pakketjes liggen in de klas op de tafel van uw kind klaar om te worden opgehaald, volgens het rooster dat u eerder van Wilbert Vollebregt heeft ontvangen.

 

Hierbij sturen we u een planning van de eerste week en tevens een voorbeeld van een dagindeling. Uiteraard kunt u dit voorbeeld aanpassen, maar voor de kinderen is het wel belangrijk dat er, ook in deze vreemde periode, toch een dagstructuur is. Het is goed om elke ochtend met uw kind even de dag door te nemen, zodat hij of zij weet wat er van hen verwacht wordt.

 

Wissel de momenten van schoolwerk af met ontspannende activiteiten zoals een wandelingetje, yoga, gymnastiekoefeningen, knutselen, dansen, een liedje zingen, even in de tuin werken, klusjes in huis doen enz. enz.

 

Mochten er vragen over het schoolwerk zijn, dan kunt u ons een mailtje sturen. Wij zullen deze dan z.s.m. beantwoorden.

 

Hoe de komende weken er exact uit komen te zien, weten we nu nog niet.

 

We wensen jullie allen veel sterkte, maar vooral ook mooie momenten met uw gezin toe.

 

Met vriendelijke groet,

Saskia van Dijk

Claimy Tiehuis

Karin van der Linde

Loes Moor

 

Klik hier voor de weekplanning voor de eerste week. 

Klik hier voor een mogelijke dagindeling

Klik hier voor tips om het leren wat afwisselender te maken

 


29 nov 2019 - thema 4 en sinterklaas
Met de start van thema 4 "op wielen", kwam ook sinterklaas in het land. Hierdoor lopen beide thema's een beetje door elkaar heen. In de klas hebben we een sinterklaastafel gemaakt, waar kinderen cadeautjes kunnen inpakken, verlanglijstjes kunnen schrijven of uitknippen, of een brief aan de sint kunnen schrijven. Ook hebben we een stoomboot waar de kinderen in kunnen spoelen. De lessen proberen we ook een sinterklaastintje te geven, door bijvoorbeeld te rekenen met pepernoten ipv met rekenblokjes: 2 kinderen krijgen 6 pepernoten, hoe kun je het getal 6 op verschillende manieren splitsen?

Binnen het thema "op wielen" leren de kinderen wanneer en hoe je de alarmcentrale belt en wat er dan gebeurt, welke hulpdiensten er zijn, wat je moet doen als je pech met de auto hebt,  etc. 

Juf Loes heeft in het kader van dit thema een grote bak met auto's meegenomen, waar met name de meisjes heel dol op zijn!

In de taallessen gaan we nu oefenen met eenlettergrepige woorden met meerdere medeklinkers voor- of achteraan in het woord (bv stoel of gilt).

Samen met de kinderen uit groep 6 hebben wij stoomboten geknutseld.

 


10 okt 2019 - Begin oktober 2019
Preview foto In ons fotoalbum vindt u een verzameling `kiejes`van uiteenlopende activiteiten bij ons in de klas:

- werken in de klas

- buiten spelen en dan moddersoep maken in onze eigen pannetjes en potjes

- parcourtje rennen op het schoolplein waarbij je onderweg veel woordrijtjes uit het rijtjesboek tegenkomt die je hardop moet lezen voordat je verder kunt

- chill voorlezen waarbij leerlingen uit groep 8 "onze"leerlingen voor kwamen lezen

- ons bezoek aan de kinderboerderij waarbij we veel leerden over diertjes die in, om, maar vooral onder de boom wonen


26 sep 2019 - schoolreis Plaswijckpark
Vandaag zijn we met de klas naar Plaswijckpark geweest. Helaas is Ali nog steeds ziek, we hebben hem gemist! Na wat onduidelijkheid over wie in welke bus paste, konden we met enige vertraging vertrekken. Als `troost`kregen de kinderen wel een filmpje in de bus, bofferds!

In de stromende regen kwamen we aan. De juffen trokken gelijk naar de binnenspeeltuin, maar de meeste kinderen doken toch eerst in allerlei speeltoestellen en kwamen pas heel veel later bij de binnenspeeltuin aan. Weer of geen weer! 

In de binnenspeeltuin was het druk en broeierig, maar ook dat maakte de kinderen niets uit. Rode bezwete koppies en een grote lach op hun gezicht. Er werd van alles gespeeld: verstoppertje, vadertje & moedertje, tikkertje...of in het restaurant (waar het wat koeler en rustiger was): een gezelschapsspelletje met de vader van Max, knutselen met de servetjes die op tafel lagen (NIna, Lucientiley, Lara en Jennifer), of rekensommetjes en schrijfletters oefenen in je eigen schriftje (Floris). 

Rond half 12 was het dan eindelijk droog en konden we alsnog naar buiten, wat we natuurlijk ook deden! De havenspeeltuin sloegen we toch maar even over, maar de verkeerstuin, de kinderboerderij, de andere dieren, het treintje, de draaimolen...waren allemaal een groot succes! Zelfs de waterspeeltuin werd bezocht (springen over stenen en een vlot in het water), waar niet alle kinderen zonder ongelukjes en dus droog uit kwamen!

Uiteindelijk is de dag voorbij gevlogen en moesten we nog haasten om op tijd weer bij de bus te zijn. En wat was iedereen toen heerlijk moe en voldaan!


24 sep 2019 - Naar de biep!
Maandagmiddag 23 september zijn we naar de bibliotheek geweest om ons eerste leesboekje te lenen. De bibliotheekjuf had een heleboel boekjes uitgestald, waarvan we er allemaal 1 mochten uitkiezen. Vanaf nu lezen we elke ochtend in alle rust een klein kwartiertje in ons leesboek. In het begin zoeken we vooral de letters die we net hebben geleerd, maar gaandeweg ontdekken we dat we steeds meer letters en woordjes kunnen lezen. En ook al enkele zinnetjes! Lezen, lezen, lezen - een hele nieuwe wereld - wat fijn! Zie de foto's in ons album van het bezoek.

11 sep 2019 - Hoera, we zijn begonnen!
De eerste dagen in groep 3 zitten er op. We hebben al veel geleerd, de letters r, d, i en k en we proberen al woordjes te lezen als rik, daan, en, ren , aan, kaan.

Ook hebben we al een aantal schrijfletters geleerd en zijn we begonnen met een rekencircuit.

Het is een gezellige klas en we gaan er een mooi jaar van maken met elkaar!

 

Op deze pagina zullen we u op de hoogte houden van de activiteiten in groep 3a.