Groep 3B

Welkom op de site van groep 3B!

 

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en we hebben er reuzeveel zin in! Groep 3B is de groep van juf Loes en juf Karin. Juf Loes is er elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag en vrijdag is juf Karin in de groep. Op dinsdag is juf Karin er ook, als extra leerkracht voor beide groepen 3. Ze zal dan soms in groep 3a te vinden zijn en soms in groep 3b.

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle nieuwtjes en bijzonderheden. Ook kunt u hier oefentips voor het lezen en rekenen terugvinden.

 

Om de start van het schooljaar voor uw kind en alle andere kinderen soepel te laten verlopen, hebben wij vast een aantal huishoudelijke zaken voor u op een rijtje gezet.

  • Groep 3b bevindt zich op de 2e etage van onze school, rechts van de algemene trap, achteraan in de gang.
  • Trommeltjes en bekers kunnen in de tas blijven en worden bij de jas aan de kapstok gehangen.
  • De eerste dag is allemaal nog even spannend, vanaf woensdag is het de bedoeling dat u kort afscheid neemt van uw kind, in de gang.
  • Bij het naar huis gaan om 10 over half 3, komen de kinderen onder begeleiding van de leerkracht naar beneden. Spreekt u duidelijk met uw kind af, dat uw kind ons eerst een handje moet geven voordat het naar u toe gaat. Zo kunnen wij er goed op toezien dat kinderen pas weglopen als ze daadwerkelijk hun vader of moeder zien.                                        

  • De kinderen van groep 3B komen door de rechtervoordeur naar buiten (links vanaf de straatkant).

  • Elke vrijdag gaat er een map mee naar huis. Hierin zitten werkjes van uw kind en/of brieven die voor u van belang zijn. De mappen graag op maandag leeg retour.

 

Juf Loes en Juf Karin

 

 

Gym:

Dinsdag          13:45 - 14:45       juf Lisa

Donderdag      09:20  -10:10       juf Lisa

 

Graag iedere week schone gymspullen meegeven.

 

 

Overige informatie over belangrijke zaken in groep 3 hebben wij u gegeven tijdens de informatie-avond aan het begin van het schooljaar. Klik hier voor de powerpointpresentatie.

 

 

BERICHTEN

11 sep 2019 - Hoera, we zijn begonnen!
De eerste dagen in groep 3 zitten er op. We hebben al veel geleerd, de letters r, d, i en k en we proberen al woordjes te lezen als rik, daan, en, ren , aan, kaan.

Ook hebben we al een aantal schrijfletters geleerd en zijn we begonnen met een rekencircuit.

Het is een gezellige klas en we gaan er een mooi jaar van maken met elkaar!

 

Op deze pagina zullen we u op de hoogte houden van de activiteiten in groep 3a.

 


10 sep 2018 - Rijtjesboek
Elke dag lezen we in ons rijtjesboek. Het rijtjesboek is een effectief hulpmiddel om te oefenen met het vlot en foutloos lezen van woorden en zinnen. Ook thuis kunt u samen met uw kind de rijtjes oefenen.

5 tot 10 minuutjes per keer is meestal voldoende. 

Hieronder vindt u de digitale versie.

 

 

Er is tevens een app beschikbaar van Lijn 3. Indien er problemen zijn met inloggen, kan het zijn dat uw emailadres verkeerd door ons is ingevoerd. In dat geval kunt u na schooltijd altijd even langskomen om dat te laten controleren.

 

Thema 1

bz.1 kan thuis geoefend worden

Download:
Thema-1.docx