Groep 5A

Welkom op onze pagina!

Op deze pagina kunnen jullie lezen en zien wat wij zoal doen in onze klas. Wij zullen proberen regelmatig nieuwe berichtjes te plaatsen. 

 

Helaas is het voor ouders nog niet toegestaan om zomaar de school binnen te wandelen. Maar u bent van harte welkom om met ons een afspraak te maken als u wat wilt bespreken. Verder kunt u ons altijd mailen indien u wat wilt vragen of doorgeven.

 

Groep 5 is een extra sportief leerjaar, want op dinsdag hebben we schoolzwemmen in zwembad Overbosch en we krijgen twee keer per week gym. Op maandag van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa. 

 

Een keer per twee weken op vrijdag hebben we muziek van juf Elisa.

 

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag is juf Saartje er s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

Op dinsdag, woensdag en donderdag is juf Marissa er mvdnieuwenhuijsen@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Kan uw kind door omstandigheden niet komen? Gebruik dan ziekmelding@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Wij hebben er zin in!!

BERICHTEN

13 okt 2021 - Mauritshuis
In het kader van het thema 'Wereldkinderen' waar we met Blink mee bezig zijn, hebben wij een uitje geboekt naar het Mauritshuis. Deze les ging namelijk over portretten van mensen van vroeger.

 

Het eerste gedeelte van het uitje hebben we in twee groepen door het museum gelopen, op zoek naar portretten van mensen van vroeger. Bij die portretten hebben we besproken wat deze mensen vroeger deden en waarom ze zo een portret van zichzelf lieten maken. Het was erg mooi om te zien dat de kinderen zoveel wisten en zulke mooie vragen stelden bij de portretten. Ze leken echt onder de indruk. Naast de persoon op het schilderij hebben wij ook besproken hoe het schilderij gemaakt is. Vanuit welk perspectief? Hoe ziet de achtergrond eruit? Waar komt het licht vandaan?

 

Toen we veel portretten gezien hadden zijn we naar het werkatelier geweest. Daar gingen de kinderen zelf aan de slag met portretten maken van elkaar. Maar wel op een moderne manier, namelijk met een iPad. De kinderen kregen verschillende opdrachten: Maak een foto vanuit vogelperspectief, maak een foto waarbij de achtergrond verschilt, maak een foto waarbij de compositie anders is dan in het midden. We hebben flink wat toekomstige modellen en fotografen voorbij zien komen. 

 

Het was een fantastisch uitje en vanuit ons grote complimenten voor en aan de kinderen. We zijn namelijk niet alleen heen, maar ook terug gelopen vanaf het Mauritshuis. De kinderen waren erg moe maar zeer voldaan na deze leuke vrijdagmiddag. 

 

Foto's zijn te vinden in het foto-album. 


06 sep 2021 - Informatie-avond
Gisteren was de informatie-avond voor de ouders van de groepen 5. Leuk om jullie in zo een grote hoeveelheid te ontmoeten, ook al was het online. Wij hopen u dit schooljaar ook weer rond en in de school tegen te komen.

 

Was u niet aanwezig of wilt u hem nog eens bekijken kunt u op de volgende link klikken:

Powerpoint

 

Schroom niet als u nog vragen/ opmerkingen heeft en neem zeker contact met ons op. 


31 aug 2021 - Eerste schooldag
De eerste schooldag zit er alweer op. Er is alweer van alles gebeurd in de klas.
Zo hebben wij het 'skittles'spel gedaan waarbij een kleur skittle overeenkwam met een vraag waar de kinderen dan antwoord op moesten geven.
Er is een rooster gemaakt voor de klassendienst waarbij de kinderen zelf de taken hebben bedacht die zij belangrijk achtten.
We zijn ook al gestart met de eerste taal-, spelling-, reken- en gymles. Bij taal zijn we bezig geweest met het herhalen van werkwoorden. Ze mochten in groepjes werkwoorden uitbeelden en dan moesten de andere kinderen proberen te raden wat ze deden.
We zijn geeindigd met een spel waarbij de kinderen op een goede volgorde moesten gaan staan; op alfabet van je naam, geboortedag en lengte. Al bij al een hele geslaagde eerste dag.
Wil je ook een beetje meegenieten, kijk dan snel bij de fotoalbums?

 

PS. Wil je weten wanneer jouw kind een kwartiertje later uit school komt i.v.m. de klassendienst? Klik dan hier: klassendienstrooster