Groep 5B

Welkom in groep 5B!!

Onze klas heeft twee juffen: juf Marissa en juf Angelina.

Juf Marissa (ma,do,vr)

mvdnieuwenhuijsen@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

Juf Angelina (di,wo)

acodron@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Groep 5 is een sportief leerjaar. Zo hebben we op dinsdag schoolzwemmen in zwembad Overbosch en hebben we natuurlijk ook gym. Op maandag van juf Angelina en op vrijdag van juf Lisa.

Wij hebben er weer heel veel zin in dit jaar! Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

25 mei 2020 - Nakijkbladen werkboekjes
Lieve leerlingen uit groep 5B, 

 

hier zijn de nakijkbladen voor het huiswerk. Je kan ze van deze website afhalen. 

 

Succes!

 

Juf Angelina en meester Bart


11 mei 2020 - Nakijken thuiswerk
Hier zijn de nakijk bladen voor het thuis werk te vinden.

14 apr 2020 - Nakijken week 5
Beste leerlingen en ouders, 

 

week 5 is toegevoegd aan de nakijkmap. 

 

hier te vinden. 

 

 


31 mrt 2020 - nakijken week 3
Preview foto Beste leerlingen en ouders, 

 

Hier kunnen jullie de nakijkbladen voor week 3 vinden. Veel plezier er mee! 

 

Met vriendelijke groeten!

 

Juf Angelina en Meester Bart

Download:
week 3

25 mrt 2020 - huiswerk nakijken
Preview foto Beste leerlingen en ouders, 

 

Hier zijn de antwoorden voor de rekenopdrachten en spelling. Als je klaar bent met de taken van de dag kan je aan je ouders vragen of ze het na willen kijken of vragen of je het zelf mag doen is natuurlijk ook goed! Het is een link naar een mapje waar de antwoorden in zitten. Ook zitten hier twee documenten in met spellejes om te oefenen met klokkijken en de tafels.

 

Als je Nieuwsbegrip maakt via Basispoort krijg je vanzelf de juiste antwoorden te zien. Ook kan je oefenen met woordenschat en oude teksten! Heel leerzaam!

 

nakijken

 

 


17 mrt 2020 - Brief thuiswerk opdrachten
Beste ouders van groep 5,

 

Voor elk kind hebben wij een huiswerkpakket op maat gemaakt voor komende week (van woe 18 maart t/m din 24 maart).

 

In het pakket zit er voor elke dag spelling, taal en rekenen, daarnaast een begrijpend lezen opdracht (Nieuwsbegrip), een tafelblad en een tekenopdracht. Ook hebben we extra vrijwillige opdrachten toegevoegd

Wij vragen u, uw kind te begeleiden in het plannen van het werk zodat dit goed verdeeld wordt over de 5 “thuisschooldagen”.

 

Het pakketje en het leesboek ligt in een mapje klaar op de tafel van uw kind. Het mapje kunt u de week erna weer meegeven om het nieuwe pakketje op te halen. Mocht het leesboek uit zijn dan kan het bij het volgende ophaalmoment geruild worden. 

 

Naast dit maakwerk kan uw kind ook oefenen op de computer via de site Basispoort. De inloggegevens hiervoor vindt u op een A4tje bij het huiswerkpakket.

Uw kind kan dan oefenen met Bingel (rekenen) en Taal Actief (spelling).

 

Via onderstaande link kan uw kind ook oefenen.

 

https://www.nutsschoolbezuidenhout.nl/groepen/groep-5a/extrapagina/links-om-te-oefenen

 

Ook is de website Team Talento nu voor iedereen opengesteld. Hier staan vooral filmpjes om te bewegen, ontspannen en creatief bezig te zijn op.

 

https://www.teamtalento.nl/

 

Wij wensen u samen mooie en leerzame weken toe!

 

Met vriendelijke groet,

 

de leerkrachten van groep 5


17 dec 2019 - Sinterklaas in groep 5B
Preview foto Wat was het een fijne dag! 

's Morgens toch grote spanning voor de aankomst van Sinterklaas, de zoektocht naar juf Gerritje EN het dansje. Wat zijn we trots op Sarah, Jagger en Sarah. 

Daarna mochten we beginnen aan de surprises. Wat spannend! De surprises stonden in de kring te wachten tot ze zouden worden uitgepakt. Sommige waren zelfs ingepakt in cadeaupapier, waardoor we de prachtige creaties soms pas bij het uitpakken konden bewonderen. Alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan met knutselen en schrijven. We hebben veel plezier gehad. 's Middags was het de bedoeling een sinterklaasfilm te kijken, maar uiteindelijk werd dat een kerstfilm. Daarbij wel sinterklaasversnaperingen. 

 

Er zijn heel veel foto's, maar ik wilde te toch allemaal met u delen. 


25 okt 2019 - Atelier aardrijkskunde periode 1
Voor het atelier aardrijkunde zijn we bezig geweest met klimaatsoorten, verschillende landen en kenmerken van landen. Deze lessenreeks hebben we afgesloten met het maken van een muurkrant over een zelf gekozen land. Met behulp van atlassen en het internet hebben de kinderen prachtige werkjes gemaakt die nu op de gang te bewonderen zijn. De foto's laten zien hoe betrokken de kinderen zijn. 

25 okt 2019 - Kinderboekenweek
We hebben het druk gehad tijdens de kinderboekenweek! We hebben in de bibliotheek een schrijfster bezocht, die naast schrijfster ook stewardess is. De figuren in haar boek maken allemaal dingen mee op reis. Daar waren een hoop vragen over!

Er is een schrijfster in de klas geweest. We hebben een voorleeswedstrijd gehad met als winnares Juliette! We zijn zelf aan het schrijven geweest en aan het eind van de kinderboekenweek hebben we boeken verkocht (en gekocht). Wat een drukke, maar vooral leerzame en gezellige week weer! 


01 okt 2019 - Schoolreis
Preview foto De dag begon met regen en een polonaise!

 

Helaas heeft het, het eerste uur flink geregend, maar daarna was het op een enkele miezerbui na droog. Alhoewel sommige kinderen de splash erg interessant vonden en soms toch nog een flinke plens water over zich heen kregen.
De kinderen hebben duidelijk genoten. Er werd gelachen en samen plezier gemaakt.
Er zullen in de groepsapp al veel foto's zijn verschenen, hier nog een aantal. 

Mede dankzij de hulpouders hebben de kinderen een super dag gehad. 

Nogmaas dank!


24 sep 2019 - De gouden weken
Tijdens de informatieavond hebben jullie gehoord dat wij werken met de gouden weken. Dit keer hebben we een groepsopdracht gedaan waarbij we een rij moesten maken van klein naar groot. Eerst in twee groepen, daarna met de hele groep. 
De volgende opdracht werd lastiger. In de juiste volgorde op naam. De eerste letter lukte nog wel, maar wat dan? Er werd heel goed samen gewerkt, geluisterd en nagedacht. 

Fotoalbum:

IMG_6489.JPG IMG_6488.JPG IMG_6487.JPG IMG_6486.JPG IMG_6485.JPG IMG_6484.JPG IMG_6483.JPG

24 sep 2019 - Genieten van de laatste mooie dagen
Meester Wilbert had ons lokaal even nodig en daar hebben wij weer van kunnen profiteren.

Er is 's morgens heel hard gewerkt, waardoor we extra tijd hadden. Met onze tassen op de rug zijn we naar het Spaarwaterveld gegaan en hebben we genoten van het mooie weer. Eerst even wat eten en daarna heerlijk spelen. De kinderen hebben genoten!

Fotoalbum:

IMG_6251.JPG IMG_6248.JPG IMG_6247.JPG IMG_6244.JPG IMG_6243.JPG IMG_6241.JPG IMG_6240.JPG IMG_6239.JPG

24 sep 2019 - Verjaardagsfoto's
We zijn het jaar begonnen met verjaardagsfoto's voor onze kalender.

Per maand staan de kinderen met elkaar op de foto. Alleen augustus en sepember zijn samengevoegd, anders is het niet helemaal eerlijk!