Groep 5B

Welkom op onze pagina. Groep 5 is een extra sportief leerjaar, want op dinsdag hebben we schoolzwemmen in zwembad Overbosch en we krijgen twee keer per week gym. Op maandag van juf Angelina en op donderdag van juf Lisa. 

 

Een keer per twee weken op vrijdag hebben we muziek van juf Elisa.

 

Door de Corona-maatregelen is het helaas nog niet toegestaan om zomaar de school binnen te wandelen. Dat vinden we jammer. Maar u bent van harte welkom om met ons een afspraak te maken als u wat wilt bespreken. Verder kunt u ons uiteraard altijd mailen indien u wat wilt vragen of doorgeven. 

 

We zullen proberen regelmatig berichten te posten, zodat u kunt lezen en zien wat er zoal gebeurt in de klas.

 

 

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Gerritje er                  Gdrost@nutsschoolbezuidenhout.nl

Op woensdag, donderdag en vrijdag is meester Daan er            ddjong@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Wij hebben er zin in!

   

BERICHTEN

16 jul 2021 - Laatste schooldag...
De allerlaatste schooldag in groep 5! Een relaxte ochtend met spelletjes, veel lekkere traktaties, een groepsfoto en ... afscheid van Lukas die na de zomervakantie op een school in zijn nieuwe woonplaats Nootdorp, gaat. We gaan hem missen!

 

Wij hopen dat u een fijne zomer tegemoet gaat!

 

 

 


13 jul 2021 - Mindmap afgelopen schooljaar
Vandaag hebben we terugkeken op afgelopen schooljaar. Wat hebben we allemaal geleerd? Wat was leuk, grappig, moeilijk, of fijn? Van al die gedachten hebben we een mindmap gemaakt! 

Kijk hier om de mindmap van uw kind te zien.


07 jul 2021 - JUFSTER-dag

Vandaag hebben we onze verjaardagen gevierd met JUFSTER-dag! We zijn begonnen met wat spelletjes in de klas en zijn daarna naar de Vlaskamp gegaan. Gelukkig was het heerlijk weer om buiten te spelen en dat hebben we ook gedaan. 

 

Rond 10:30 uur moest meester Daan nog een aantal toetsen af te nemen om zijn opleiding echt helemaal af te ronden. Op enkele onderdelen was het even spannend, maar gelukkig heeft hij de ‘proeve van bekwaamheid’ met goed gevolg afgelegd!

 

 

 

Daarna zijn we allebei ongelofelijk verwend! Het was erg leuk om zo in het zonnetje gezet te worden! We zijn er een beetje verlegen van. We willen jullie hartelijk bedanken voor het vertrouwen, de lieve woorden en mooie cadeaus. Een speciaal woord van dank aan de klasse(n)ouders die dit allemaal geregeld hebben!!

Hartelijke groet,
Daan & Gerritje 

 

PS natuurlijk hebben we foto's gemaakt


06 jul 2021 - Bijna...
Het einde van het schooljaar is in zicht, maar er gebeurt nog vanalles.

Hoog tijd voor een korte update en wat foto's.

 • de kinderen hebben vorige week zelf 'Kahoot-quizzen' gemaakt over spelling, taal, rekenen en wereldorientatie.
 • een (flink) aantal kinderen heeft een extra zwemdiploma behaald.
 • de rapporten zijn uitgereikt, maar ondertussen wordt er nog hard gewerkt.
 • juf Ananda (onze stagiaire) heeft vandaag afscheid genomen met een hele gezellige middag

27 mei 2021 - Wonderlijke uitvindingen
We zijn gestart met het thema 'Wonderlijke uitvindingen'. 

 

Kinderen hebben van thuis uitvindingen meegebracht die het leven makkelijker maken, zoals een kaasschaaf, een blikopener of een spaarlamp. Daarover hebben ze in Powerpoint een mini-presentatie gemaakt en er is een mini-museum ingericht. 


Verder hebben de kinderen ontdekt hoe moeilijk het moet zijn geweest om een hunebed te bouwen zonder hijskranen of bulldozers... In de periode van de hunebedden leefde ook het trechterbekervolk. Daarom hebben de kinderen van klei een eigen kommetje of beker gemaakt.

 

Verder zijn de boekenbeurten in volle gang en zijn we eindelijk weer compleet, want Ruben is terug in de klas. Reden voor een feestje dus!

 

Klik hier voor alle foto's


21 apr 2021 - Van alles en nog wat april (bijna mei-vakantie)
... en dan is het alweer (bijna) meivakantie. Tijd voor een update en natuurlijk foto's!

 

Afgelopen weken hebben we weer vanalles gedaan. Er is hard geknutseld aan onze 'stad van de toekomst' en nagedacht over het presenteren van de bouwsels. Er is gezwommen en Madé heeft zijn B-diploma gehaald. Er zijn al heel veel stickers behaald voor het tafeldiploma. Kato en Jonna waren jarig en hebben getrakteerd. We hebben genoten van een prachtige voorstelling in de gymzaal en mochten op de foto met de enige echte 'Mees Kees'. Regelmatig werkt Ruben online samen met iemand. We hebben 'happy stones' gemaakt en -weliswaar in afgeslankte vorm- vandaag waren de Koningsspelen!

 

Na de meivakantie gaan we met Wereldorientatie kijken naar 'Wonderlijke uitvindingen' en boekbesprekingen houden. We houden u op de hoogte! Fijne vakantie!


01 apr 2021 - Fijne Paasdagen!

                                foto's Paasontbijt & foto's zwemles


17 mrt 2021 - Van alles en nog wat (maart 2021)
Leuk om te weten dat...

 • we sinds de voorjaarsvakantie een nieuwe juf in de klas hebben. Ze heet juf Ananda, is 18 jaar en zit in het eerste jaar van de Pabo. 
 • het werken op de Chromebooks als een speer gaat (bij de kinderen ;-) wij moeten nog wel even wennen). We zijn enorm blij en trots dat we de pilotgroep mogen zijn. 
 • de eerste zwemles werd gebruikt om weer even rustig te wennen. Daarom mocht de hele klas aan het einde van de les lekker met matten en banden spelen. Zie foto's.
 • we alle Cito's hebben afgerond. De kinderen hebben geconcentreerd en hard gewerkt!
 • er weer stickers voor de tafels te verdienen zijn! De poster is nu nog helemaal leeg, maar we hopen dat dat snel verandert! Dus aan de slag, want er zijn veel leuke manieren om  tafels te oefenen.

 

 


18 feb 2021 - Kijkweek en ... bijna voorjaarsvakantie!
Het is de week voor de voorjaarsvakantie en dat is traditiegetrouw de kijkweek. Niet fysiek op school, maar met foto's. Kijk mee naar een wel heel bijzondere Spellingles in de gymzaal en andere dingen die we -naast hard werken- zoals doen in de klas.

 

                    


13 feb 2021 - Wat ik de bomen wil vertellen...
Aan de hand van een prachtig prentenboek*) zijn de kinderen afgelopen twee dagen aan het werk gegaan. Het werk varieerde van informatie opzoeken op internet, schrijven van brieven aan Mark Rutte, het maken van een rap, het opvoeren van een toneelstuk, het bouwen van decorstukken, het maken van spandoeken en nog veel meer. Wow, wat een werk hebben de kinderen verzet en wat zijn we trots op hun enthousiasme en betrokkenheid!

 

                  Wat een verhaal kan losmaken ... !!   Klik hier voor alle foto's

 

*) 'Wat ik de bomen wil vertellen' van Enzo Pérès-Labourdette


09 feb 2021 - Weer naar school!

Gelukkig, vorige week we kregen groen licht van premier Rutte: dus sinds maandag 8 februari is de school weer open! We nemen lekker de tijd om verhalen aan elkaar te vertellen en om weer even te wennen aan alles. Ook houden goed in de gaten hoe het met iedereen gaat.

 

Maar stiekem zijn we ook alweer best hard aan het werk, want dat doet deze klas graag! Vandaag 'wie ben ik' met de themawoorden en we kregen een officiële buiten-gymles in de sneeuw van juf Lisa: heerlijk! Foto's

 

Wat is het fijn om weer op school te zijn :-)


27 jan 2021 - Thuiswerken
Het is alweer de vierde week van thuiswerken en ...

 • wat zijn we ongelofelijk trots op de kinderen!! Ze zijn zo vaardig met het gebruik van Teams, het aan- en uitzetten van het geluid, geduldig als een klasgenoot nog even zijn spullen moet zoeken of als iets bij de juf niet helemaal gaat zoals de bedoeling is;
 • de oma van Isabel heeft voorgelezen en 'themawoorden-bingo' met de klas gespeeld;
 • we hebben ter afwisseling een woensdag zonder schoolboeken gedaan, waarbij de kinderen een verkeersspeurtocht konden doen, een code hebben gekraakt en bouwwerken hebben ontworpen van kapla, duplo, knutselmateriaal en zelfs van marshmellows;
 • er is gewoon toch gezongen voor de jarigen;
 • het lukt ook online om met elkaar in (kleine) groepjes te werken;
 • we hebben Kahoot gespeeld als afsluiting van de dag.

Okay, natúúrlijk gaan we liever naar school en we zien dat het soms lastig is, maar we blijven elkaar helpen als het even niet lukt en we blijven het zo 'leuk en leerzaam' mogelijk maken! Klik hier en hier voor foto's.


11 jan 2021 - Tekeningen
We hebben al fraaie tekeningen ontvangen! Blijf sturen, dan zetten we ze hierbij.

 

Kerstvakantie:

 

 

 

Monsters:


04 jan 2021 - Het spits is eraf!

15 dec 2020 - Fijne feestdagen!
Beste ouders en verzorgers,

 

Zodra de Sint het land uit was, hebben we de school in kerstsfeer gebracht. De kinderen hebben kerstballen van papier maché en en mini-kerstboompjes gemaakt, dus ook de klas was gezellig versierd. 

 

Maar voor we ook maar één foto konden maken, moesten we de boel alweer opruimen... Want vanwege de lockdown was dinsdag 15 december plotseling de laatste schooldag van dit jaar. Veel kinderen kwamen geëmotioneerd binnen vanwege het nieuws over de sluiting van scholen. Sommigen waren boos, anderen verdrietig en sommigen vonden het fijn. Daarom zijn we eerst begonnen met een uitgebreid klassengesprek om al die gevoelens een plek te geven.

 

Ook wij leerkrachten hadden gemengde gevoelens en moesten het nieuws even laten bezinken. Maar inmiddels is het thuiswerkrooster gemaakt en is er veel gedaan om digitaal te gaan lesgeven. Donderdag 17 december waren al de eerste online bijeenkomsten en vrijdag hebben we het jaar gezellig met elkaar afgesloten met een prachtig kerstverhaal en een Kerstbingo (foto).

 

Via deze weg wensen wij u een fijne kerstvakantie. Wij hopen dat u - ondanks de beperkingen - een dierbare & liefdevolle tijd zult hebben.

 

Hartelijke groet,

Daan & Gerritje

 


23 nov 2020 - Sinterklaastijd
Vrijdag 4 december

Vandaag was het zover... SURPRISES in de klas...

Het leek wel een kunstmuseum!! Wat een super gave surprises zijn er gemaakt en de gedichten waren ook niet mis.

 

Aan het einde van de ochtend kwam Sint met 2 Pieten ook nog langs met een fraai cadeau voor de hele klas en vanmiddag hebben we gezelschapspelletjes gedaan. (foto's 2)

 

Wat een gezellige dag. Dank u Sinterklaasje!!

 

Voorbereidingen Sint

 

De voorbereidingen voor de komst van Sinterklaas zijn in volle gang: de school is weer helemaal versierd en ook de klas raakt al steeds meer in Sint-sfeer.

 

We hebben al:

- lootjes getrokken

- Delftsblauwe bordjes gemaakt met 2 kleuren stift

- pakjesboten geknuseld met groep 3

- de hand van Sint in 3D het tekenschift getekend

- met gym een boot gebouwd

- Bingo gespeeld met Sint zelf !

- onze schoen gezet en Sinterklaasliedjes gezongen

- de chaos van rommelpiet opgeruimd

- (foto's 1)


18 nov 2020 - Haring...?
In het kader van "Ik hou van Holland" proeven we typisch Nederlandse dingen. Vandaag stond haring op het programma... Dat paste mooi bij de les over het Wilhelmus en over het verzet tegen de Spaanse Filips II. Het viel niet bij iedereen in de smaak, maar -heel stoer- bijna iedereen heeft het geprobeerd! Klik hier voor de foto's.

 

Verder hadden we een circuit (niet te verwarren met circus) met keersommen en klokkijken. Fijn als u hier ook thuis mee wilt oefenen! https://www.spelletjesplein.nl/rekenen-tafels/ of https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-5/klokkijken/algemeen


11 nov 2020 - Wie is wie...? Weet u het?

11 nov 2020 - Van alles en nog wat (begin november)
Deze week:

- zijn we naar een bijzondere en hilarische voorstelling geweest in de gymzaal. Er gebeurde vanalles met dieren, maar gelukkig liep het allemaal goed af!

- hebben we ontdekt dat we ook in Nederland een 'Big Five' hebben. Weet ú welke...? Vraag het maar eens. We weten misschien zelfs al te vertellen waar die dieren leven!

- hadden we een creatieve schrijfles: met wasco letters schrijven en daarna met ecoline er overheen. De gang ziet er nu kleurrijk uit! Klik hier voor een paar foto's.

 


27 okt 2020 - Nieuw thema: ik hou van Holland
Vandaag zijn we gestart met een nieuw thema voor Wereld Oriëntatie. De kinderen

mogen dingen meenemen om de klas in Hollandse sfeer te brengen.

 


16 okt 2020 - ... en dan is het alweer (bijna) herfstvakantie!

 

Deze week hebben we het thema 'Aardse extremen' afgerond. De kinderen hebben de vulkanen afgemaakt en hebben in tweetallen onderzoek gedaan naar vulkanen, tornado's en tsunami's.

 

We hebben deze week voor de herfstvakantie gezellig afgesloten met warme chocolademelk, thee en koekjes, terwijl een aantal kinderen een presentatie van hun onderzoek gaf. Ook hebben we de vulkanen laten 'uitbarsten' met een proefje met baking soda en azijn! Geen kijkweek helaas, maar we hebben wel weer lekker veel foto's gemaakt.

 

We wensen iedereen een fijne en vooral gezonde herfstvakantie toe!


09 okt 2020 - In deze boordevolle KinderBoekenWeek:
- gingen we "chill" voorlezen aan de kinderen van 1C.

- hebben we verder gewerkt aan de vulkanen met papier maché (dat rijmt).

- kregen de juffen en meesters stroopwafels van de ouderraad voor de dag van de leraar.

  (Hartelijk dank, lekker!)

- kwamen verschillende ouders voorlezen in de klas (via het digibord). Dat was superleuk.

- deden veel kinderen mee aan de voorleeswedstrijd. 

   (Het wordt een lastige beslissing voor de jury, want wàt hebben de kinderen goed gelezen!)

- heeft schrijfster Tineke Honingh vertelt over haar leesboeken en strips.

- kwam een nieuwe jongen kennis maken. Hij heet Pranav en komt na de herfstvakantie in

  onze groep en is van harte welkom!

- zijn er lekker veel foto's gemaakt :-)

 

                                 


30 sep 2020 - Start Kinderboekenweek en nog veel meer!

Vandaag is de Kinderboekenweek van start gegaan en hoe! De  meesters en juffen hebben een toneelstuk opgevoerd over de ontsnapping van Hugo de Groot en daarna hebben we samen het Kinderboekenweekliedje "En toen..." gezongen en meegedanst. Vier meiden uit groep 8 deden het supergoed voor!

 

Verder hebben we het alfabet geoefend in de klas èn op het schoolplein. De foto hebben we naar het jeugdjournaal gestuurd, maar helaas is onze foto niet uitgekozen (hij wel te vinden in dit fotoalbum). We hebben ook weer twee verjaardagen gevierd: die van Victor en Sophie.

 

Om elkaar (nog wat beter) te leren kennen, mogen de kinderen een voorwerp meenemen van iets wat ze leuk vinden en/of graag doen. De andere kinderen proberen aan de hand van het voorwerp te raden over wie het gaat. Zo hebben we al ontdekt dat Kato graag slijm maakt, Isabel een ware kunstschilder is, Yaroslava van paardrijden houdt, Danté op rugby zit, Anna Marie bakken heel erg leuk vindt en Sophie zo stoer was een stukje in haar gouden microfoon te zingen om voor de hele klas! Kom maar op met de voorwerpen, we doen er regelmatig een.

 

Tot slot zijn we vandaag begonnen met het maken van een vulkaan. Hier gaan we de komende weken mee verder en wie weet kunnen we de vulkanen wel echt laten uitbarsten als ze klaar zijn.


18 sep 2020 - Kraanwaterdag 23 september


Op 23 september hebben we meegedaan aan de Nationale kraanwaterdag.

We hebben een gastles van Dunea Duin & Water gewonnen en hebben tijdens die les een proefje gedaan. Klik hier voor de foto's!

 

Fijn dat veel kinderen elke dag water mee naar school krijgen.


11 sep 2020 - Presentatie informatie-avond

10 sep 2020 - Van alles en nog wat (week 2)
Deze week hebben we:

 • voor het eerst met de hele klas in Overbosch zwemles gehad;
 • de verjaardagen van Ruben en Thijs gevierd;
 • onderzocht wat de kringloop van water is en hebben we geprobeerd om zelf regen te maken;
 • woordenschat geoefend met domino-kaartjes;
 • twee keer gym gehad waarbij we veel samenwerk-oefeningen hebben gedaan;
 • natuurlijk ook lekker buiten gespeeld!      

Tot slot hebben we vandaag geleerd hoe tornado's ontstaan en hoe je zelf een tornado in een fles kunt maken. Als de kinderen de proefjes thuis willen nadoen, dan vinden wij het leuk als u ons hiervan foto's stuurt!

                                          Klik hier voor de foto's.


04 sep 2020 - De eerste week zit er alweer op!
Preview foto Zo. De eerste week is voorbij gevlogen en wat was het een fijne start van het schooljaar!

 

Aan het begin was het best even spannend. Voor de kinderen, maar ook voor de meester en de juf. Hoe zal het allemaal gaan in groep 5... ? Maar we bouwen het rustig stapje voor stapje op. Gelukkig verdween het gekke gevoel al snel. 

 

Maandag en dinsdag zijn we begonnen om  u i t g e b r e i d  vakantieverhalen met elkaar te delen. Een groot compliment voor de klas die zo knap naar elkaar geluisterd heeft. Vanaf woensdag was meester Daan er. Eindelijk! Meester Daan heeft verschillende leuke activiteiten gedaan om hem en elkaar (nog beter) te leren kennen.

 

Verder hebben we natuurlijk al hard gewerkt, twee keer gym gehad, een boekenlegger gemaakt en een fotocamera met vakantiefoto's geknutseld. Vrijdag was er ook al muziek van juf Elisa en hebben we de introductie gehad van het nieuwe thema waar we vanaf volgende week aan gaan werken: aardse extremen! Klink hier voor de foto's.