Groep 6A

Welkom op de groepspagina van groep 6a!

 

Dit jaar hebben we een juf en een meester.  Juf Karin van Rijn geeft les van maandag tot donderdag en meester Arend Pottjegort is er iedere vrijdag.

Het eerste half jaar is ook juf Tianne bij ons in de klas te vinden op de maandag en dinsdag. Zij is 3e jaars PABO studente en zal een deel van de lessen op zich nemen.

We krijgen daarnaast twee keer per week, op maandagmiddag en dinsdagochtend gym van juf Angelina (ma) en juf Lisa (di). Elke twee weken op vrijdag, komt juf Elisa in onze klas om muziekles te geven.

 

Nieuw dit jaar zijn de atelierlessen, horend bij het thematisch werken, op de dinsdag- en donderdagmiddag. De kinderen zullen op deze middagen les krijgen van verschillende leerkrachten.

 

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

apottjegort@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

 

BERICHTEN

07 apr 2020 - Knutsels werkpakket week 3
 

Om vrolijk van te worden, zo'n gezellig digitaal prikbord!

Wat hebben we toch een knappe kunstenaars in de klas. Blijf ze vooral doorsturen die mooie werkjes!

 


02 apr 2020 - Knutsels werkpakket week 2
 

Wat wordt er weer knap geknutseld deze week. De eerste blokkenbomen en troostvogels druppelen binnen. Stuk voor stuk heel mooi gemaakt!

 

Iza heeft de blokkenboom zelfs met krijt buiten op de stoep gemaakt. Wat een creatief idee!

 


25 mrt 2020 - Knutselopdracht werkpakket 1
 

Wat ontzettend leuk dat al een aantal kinderen hun paashaas, de crea opdracht uit werkpakket 1, hebben doorgestuurd.

Stuk voor stuk zijn ze ontzettend mooi gemaakt! Wat een creativiteit van jullie!

Tezamen met het mooie weer van dit moment kom je hiervan toch in de lente stemming?

 

 

 


17 mrt 2020 - Werkpakketten groep 6a

Beste ouders,

 

Hier vindt u de toelichtende brief bij de werkpakketten, waarmee we de komende tijd zullen gaan werken.

 

Specifieke informatie over het werkpakket van week 1 vindt u hier

 

Met vriendelijke groet,

 

Karin van Rijn en Arend Pottjegort


06 jan 2020 - De zilveren weken
 

De zilveren weken zijn de eerste weken na de kerstvakantie. De tijd om nog eens terug te blikken op de gouden schoolregels en de afspraken die we samen aan het begin van het jaar hebben gemaakt. Ook de groepsvorming staat centraal en er worden in deze weken bewust wat meer groepsvormende activiteiten ingepland.

 

Zo hebben we vandaag een 'Schud en pak' gedaan in groepjes. De vragen op de kaartjes hadden betrekking op 2019 en 2020. Waar was je in 2019 tevreden mee? Wat hoop je dat er in 2020 gaat gebeuren? Hoe heb jij Oud & Nieuw gevierd? 

 

Bij 'Schud en pak' is er altijd een stapeltje met vragenkaartjes. Het schudden hebben we even achterwege gelaten, maar nummer 1 mocht de vraag voorlezen. Nummer 2 mocht deze beantwoorden en nummer 3 mocht (positief) reageren en doorvragen. 

Zo kwamen we veel van elkaar te weten! Grappig was dat wat voor de één de leukste herinnering aan 2019 was, voor de ander juist hetgeen was waar hij/zij zich op verheugde in het nieuwe jaar. Sommige kinderen bleken zelfs naar precies hetzelfde uit te kijken in het nieuwe jaar.

 

Het was een gezellige activiteit, waarbij er goed naar elkaar werd geluisterd en op een geinteresseerde manier werd doorgevraagd.

 

 

 

 


20 dec 2019 - Kerstdiner
 

Wat een gezelligheid en verwennerij! Het kerstdiner was een succes.
Bedankt ouders voor het verzorgen van het lekkere buffet!

 

Hele fijne feestdagen toegewenst en een mooi nieuw jaar!

 

Fotoalbum kerstdiner

 


16 dec 2019 - Kerstkaartjes voor eenzame ouderen
 

Afgelopen week hebben de kinderen allemaal een kerstkaartje geschreven voor een eenzame oudere i.s.m. het ouderenfonds. We hebben samen over het thema gepraat. Wat is eenzaamheid? 'Dan ben je heel alleen' kwam als eerste op bij het merendeel van de klas. Samen hebben we ontdekt dat je ook een gevoel van eenzaamheid kunt ervaren zonder dat je persé alleen bent. Dat er zoveel ouderen zijn die alleen zijn met kerst of waarbij maar af en toe iemand op bezoek komt maakte wel indruk. De klas was er echt even stil van.

Behalve een mooie kerstwens hebben veel kinderen ook wat vragen gesteld op hun kaart. Ze hopen op een berichtje terug. Wie weet.

 

Hier nog wat foto's.


12 dec 2019 - Museumles Museon 'magnetisme'
 

Op dinsdag 10 december waren we te gast in het Museon, waar we les kregen over magnetisme. Aan de hand van een opdrachtenboekje gingen we in tweetallen allerhande proefjes doen. Leuk en leerzaam!

 

De foto's vindt u hier

 

Het opdrachtenboekje is mee naar huis gegaan. De kinderen kunnen hier thuis zéker meer over vertellen.


05 dec 2019 - 5 december - Surprises

Wat was het een gezellige dag! Er was duidelijk veel zorg besteed aan alle gedichten en surprises. Een groot compliment voor alle kinderen! 
En of we nog niet verwend genoeg waren, stond er begin van de middag ook nog eens een groepscadeau voor ons klaar; Gravitrax: een héle gave knikkerbaan! 

We sloten de middag af met gezelschapsspelletjes en nog even extra buiten spelen.

 

Voor de foto's klik hier.


28 nov 2019 - Stoomboot knutselen met groep 3

Nu de ateliers van het thema Ontdekkingsreizen zijn afgelopen hebben we op de dinsdag- en donderdagmiddagen wat meer ruimte voor de creatieve vakken.
Een mooie kans om eens samen met groep 3b een middagje aan de slag te gaan. Wat zijn de kinderen uit de klas dan ineens groot en wijs! Vol geduld en heel behulpzaam wisten zij de jongere kinderen goed te begeleiden bij het maken van een 3d stoomboot. 
De helft van de klas werkte in het lokaal van 3b en de andere helft in ons eigen lokaal. Het was super gezellig!

 

Klik hier voor de foto's.


28 nov 2019 - Rommelpiet

Het was weer de grote vraag....Zou hij dit jaar aan onze school voorbij gaan of zou rommelpiet ook dit jaar weer de boel op z'n kop zetten?

De schoentjes waren weer gezet en vol verwachting klopte ons hart... En ja hoor! Het kon ook bijna niet anders. De klas was een ravage!
Gelukkig bleken de kinderen zeer bedreven in het opruimen. Kunnen ze dat thuis ook zo goed?

 

Klik hier voor de foto's.


04 nov 2019 - Ateliers thema ontdekkingsreizen
 

Het thema ontdekkingsreizen startte in onze klas met het atelier geschiedenis. We leerden vanalles over het ontstaan van de VOC, de route die werd gevaren & navigatie aan boord, de producten waarin werd gehandeld en het leven aan boord. We voerden met elkaar een interessante discussie over de naam 'Gouden Eeuw'.

In de tweede les maakten wij kennis met de WIC en de zgn. 'driehoekshandel'. Het thema slavernij maakte grote indruk in de klas. Met alle opgedane kennis lukte het de kinderen heel goed om vanuit het perspectief van een slaaf in die tijd een dagboek te schrijven. Het zit inmiddels in de schrijfdossiers. Komt u het, zodra er weer eens kijkweek is, eens lezen in de klas?

 

Inmiddels is ook het atelier Biologie afgerond en zijn de ateliers Aardrijkskunde en Techniek gestart. Zo zijn er vorige week bijvoorbeeld al raketten geknutseld, die morgenmiddag zullen worden afgeschoten. Spannend!

 

Het fotoalbum zal nog aangevuld worden, maar bevat reeds enkele foto's.

Update 19 november: Er zijn veel leuke nieuwe foto's toegevoegd van het techniekatelier.

 


01 okt 2019 - Schoolreis Duinrell
 

Op donderdag 26 september zijn we samen met de andere groep 6 en de groepen 5 naar Duinrell geweest.
Het was een extra bijzonder schoolreisje, want dit jaar mochten de kinderen alleen door het park lopen. Ondanks het 'Hollandse weer' hebben wij ons niet gek laten maken door de regen. Een groot compliment aan de klas: iedereen was keurig op tijd op de afgesproken tijdstippen op de afgesproken plek. Knap hoor, hoe goed iedereen de tijd in de gaten hield! Ook werd er erg goed rekening gehouden met elkaar. Durfde iemand een attractie niet in dan werd er een plek afgesproken waar de groep elkaar weer zou zien. 
Het was een erg gezellige dag!

 

De foto's kunt u in het fotoalbum terug vinden.