Groep 6B

Welkom op de groepspagina van groep 6b!

 

Dit jaar hebben we 2 juffen. Juf Elisa van Kesteren (woensdag en donderdag) en juf Iris de Waard (maandag, dinsdag en vrijdag).

 

Juf Anouk van Schaik loopt dit jaar LIO stage in onze groep. Zij is er tot aan februari elke dinsdag en vanaf februari meerdere dagen per week.

 

Op dinsdagmiddag en vrijdagochtend krijgen de kinderen gym van juf Lisa.

 

Elke twee weken krijgen de kinderen muziekles van juf Elisa.

 

Nieuw dit jaar is de methode Blink voor de vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Dit is een geïntegreerde methode voor de zaakvakken.

 

Onze e-mail adressen zijn:

Juf Elisa: e.vkesteren@nutsschoolbezuidenhout.nl
Juf Iris: idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

BERICHTEN

13 jul 2021 - Juffendag
Preview foto Op vrijdag 9 juli hebben we met elkaar Juffendag gevierd. Het was een vrolijke en gezellige dag.

 

De dag werd geopend met een open podium. Daarna hebben we met elkaar gezelschapsspelletjes gespeeld en ’s middags zijn we naar het Spaarwaterveld geweest waar we de dag hebben afgesloten met een ijsje. In het fotoalbum rechts op deze pagina kunt u de foto's bekijken. Tot slot willen we jullie hartelijk bedanken voor de lieve cadeautjes!


21 mei 2021 - Moestuintjes
Preview foto Vanaf dinsdag hebben alle kinderen uit de klas hun eigen moestuintje om te verzorgen! Vandaag is het eerste moestuintje ontkiemd. 

23 apr 2021 - Koningsspelen!
Preview foto Vandaag waren de Koningsspelen!

De dag begon op het Spaarwaterveld met een dans bij het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen. Daarna werd er fanatiek gesport met o.a. een grote stormbaan, een samenwerkinsspel en flessenvoetbal. Het was een gezellige en zonnige ochtend. 

’s Middags werden er gezelschapsspelletjes gespeeld om de meivakantie alvast in te luiden.

We wensen iedereen een fijne vakantie en voor een impressie van de dag kunt u een kijkje nemen in het fotoalbum ‘Koningsspelen’ rechts op deze pagina.


03 apr 2021 - Paasontbijt en Blink
Preview foto Op donderdag 1 april is groep 6b de dag begonnen met een lekker paasontbijt.

Het was een groot succes en bovenal heel gezellig om weer eens zoiets met elkaar te kunnen doen!

 

’s Middags stond Blink, wereldoriëntatie op het programma. Er wordt momenteel hard gewerkt en geknutseld aan de stad van de toekomst, binnen het thema ‘Stadsmakers’. Samen ontwerpen en maken de kinderen hun eigen stad van de toekomst. Ze vormen zich een beeld van de stad met alles wat daarbij hoort, zoals het ontstaan van steden in de middeleeuwen, de verschillen tussen een stad en een dorp, voorzieningen in een stad, de metropool, vervoer in een stad en verkeer van de toekomst.

 

In de albums (paasontbijt en Blink lessen) rechts op de pagina vindt u de foto’s. 


06 feb 2021 - Winterbeats!
Preview foto Naast de creatieve opdrachten laten jullie je ook van je muzikale kant horen!

We hebben al een paar gave winterbeats via de mail ontvangen die we hier aan jullie willen laten horen. 

Door op de blauwe link te klikken kan je de winterbeats van elkaar beluisteren en een muziekstuk samengesteld uit jullie winterbeats!

 

Veel plezier!

 

Wintermuziek groep 6b

 

Winterbeat de nacht Joost

Winterbeat Jona

Winterbeat Hunter

Winterbeat Misha

Winterbeat Jagger

Winterbeat Stijn

Winterbeat Zoey

Winterbeat Noa

Winterbeat Sanjivani


06 feb 2021 - Digitale expositie creatieve opdrachten
De afgelopen tijd zijn jullie allemaal druk bezig geweest met o.a. rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen, maar op de creatieve opdrachten hebben jullie ook ontzettend je best gedaan!

 

We hebben prachtige ontwerpen voorbij zien komen van o.a. jullie namen in graffiti, schitterende zelfportretten geïnspireerd op Picasso en het kubisme en jullie eigen slaapkamer getekend met diepte in de stijl van Vincent van Gogh. 

 

Hierbij een tentoonstelling van jullie eigen kunstwerkjes!

 

Victory Boogie Woogie - Mondriaan

 

Stillevens

Graffiti

Zelfportret - Picasso stijlSlaapkamer met diepte - Vincent van Gogh


17 jan 2021 - Muziekvraag
Preview foto Ook deze week krijgen jullie weer een muziekvraag van ons!

 

Je kunt op internet googelen, in boeken zoeken en je mag natuurlijk je ouders om hulp vragen. De vraag is deze keer een beetje moeilijker dan de vorige, omdat jullie het antwoord op die vraag wel heel snel hadden gevonden!

 

Denk je het antwoord op de vraag te weten of misschien een deel daarvan?

Stuur een mailtje en laat het ons weten!

 

Over een paar dagen verschijnt hier de link naar een filmpje met het antwoord, extra achtergrondinformatie en een leuke muziekopdracht!!

 

De bladmuziek om te kunnen oefenen, kan je hier of rechts op de pagina downloaden!

 

De vraag luidt:

 

Deze componist behoort tot ‘de grote drie’ van de klassieke muziek.   

In zijn absolute meesterwerk zit een gedicht van de Duitse toneelschrijver Schiller verwerkt. 

Welke componist en welk muziekstuk zou dit kunnen zijn?

 

Veel succes!!!


03 jan 2021 - Muziekvraag
Preview foto Deze week krijgen jullie een muziekvraag van ons!

 

Je kunt in boeken zoeken, op internet googelen en je mag natuurlijk ook je ouders om hulp vragen.

Denk je het antwoord te hebben gevonden op de vraag? Stuur een mailtje en laat het ons weten!

Over een paar dagen verschijnt hier een link naar het filmpje met het antwoord, extra achtergrondinformatie en een opdracht!!

 

De vraag luidt:

 

Na de slag bij Custoza componeerde een bekende Oostenrijkse componist dit muziekstuk ter ere van de overwinning.

 

Welk muziekstuk is dit?

 

Veel succes!!!


04 dec 2020 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag is het Sinterklaasfeest gevierd met surprises en gedichten! Het was een gezellige en geslaagde dag. Er zijn veel foto’s gemaakt, deze zijn te vinden in het fotoalbum. 

15 okt 2020 - Blink Wereld
Preview foto De lesmethode van Blink Wereld wordt sinds het begin van dit schooljaar voor wereldoriëntatie (geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek) gebruikt. 

De leerlingen gaan op een onderzoekende, ontdekkende en ontwerpende manier met verschillende thema’s aan de slag.  

 

Het eerste thema Aardse extremenzit er alweer op.  

We zijn het thema begonnen met een introductie. De kinderen hebben geleerd welke soorten aardse extremen er zijn. Ze luisterden naar verhalen van mensen die zo'n extreme situatie hebben meegemaakt en een aantal kinderen hebben verteld over hun eigen ervaringen met aardse extremen.  

 

Vervolgens hebben we vier onderzoekslessen doorlopen, waardoor er een breed beeld is gevormd over het weer, het klimaat en natuurlandschappen zoals wolken en neerslag, vulkanen, aardbevingen, tsunamis en orkanen. Om de opgedane kennis te testen hebben de kinderen een test jezelftoets gemaakt om daarna aan de slag te gaan met een eigen onderzoek.  

 

In kleine groepjes werden verschillende onderzoeksvragen bedacht en verder uitgewerkt in een muurkrant met bijvoorbeeld een bijbehorendpowerpoint presentatie of proefje! Dit werd vervolgens allemaal gepresenteerd in de Aardse extremen markt. Het presenteren was soms nog best wel een beetje spannend. Ondanks dat, was het een succes met prachtige resultaten! 

 

Tijdens de lessen, het onderzoek en de presentatie zijn foto’s gemaakt. Deze vindt u in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.  


14 okt 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto De Kinderboekenweek is weer voorbij. Hierbij een korte terugblik op een aantal activiteiten!

 

De week begon met een feestelijke opening op het schoolplein waarbij een toneelstuk werd opgevoerd over de ontsnapping van Hugo de Groot. Daarna zongen alle groepen samen het speciaal voor de Kinderboekenweek gecomponeerde lied “En toen”. Diezelfde dag was er een verassingsactiviteit in de bibliotheek waarbij groep 6b werd uitgedaagd zoveel mogelijk kennis op te doen over een aantal historische gebeurtenissen door middel van een speurtocht. Ook werden de bekroonde boeken van dit jaar gepresenteerd. 

Verder kwam schrijfster Tineke Honingh op bezoek. Zij vertelde vol enthousiasme over haar werk als schrijfster van kinderboeken en stripscenario’s. De kinderen waren zeer geïnteresseerd en stelden haar veel vragen. Tot slot is er een begin gemaakt aan de voorleeswedstrijd en werd de Kinderboekenweek afgesloten met een geslaagde boekenmarkt.

Een impressie vindt u in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.