Groep 6B

Juf femke staat nu voor de klas. Dit is het laatste onderdeel van haar Pabo-studie. Hierna mag zij zich 'echt' juf noemen. Ik merk dat jullie het met haar ook fijn hebben. Gelukkig maar. Met het mooie weer zoeken we ook regelmatig het schoolplein op. Niet om te spelen, maar ook om te leren. Een verkeersles, kleuterlezen of een taalles. Je hebt niet altijd een lokaal nodig, buiten kan het ook. En het levert leuke foto's op.

 

De atelierlessen van het thematische werken slaan erg aan merken we. Vooral de andere manier van les krijgen van een andere juf of meester en de andere manier van leren, bevalt jullie wel.

De mini-musical is ook bijna af, nu nog hard oefenen en dan kunnen we 18 juli optreden.

 

Kijk regelmatig op deze groepspagina om te lezen én te zien wat de kinderen hebben gedaan, wat voor toetsen en dictees ze hebben en wat er de komende tijd op de agenda staat.

   

 

meester Paul (ma, wo, do, vr)                                  

pwouters@nutsschoolbezuidenhout.nl 

 

meester Arend(di)

apottjegort@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

juf Femke

fvtleven@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

BERICHTEN

18 apr 2019 - Heel 6B Bakt
Preview foto Maandag 15 april.

 

Het was een spannende  dag voor 6B. Ze kwamen op school met tassen vol bakspullen. De ene had chocolade mee en de andere had suiker mee. De kinderen wisten al wat ze wilden maken. Eerst begonnen de twee en drietallen aan het beslag.


Ze goten het in een springvorm en de taarten gingen - door de hulpmoeders gebracht - naar bakschool, het Mondriaan hotel.

Daar gingen de taarten in de oven. Na 2 uur haalde we de taarten op, en kregen ook nog een klein rondleiding door de keukens. Met de baksels gingen we terug naar school, waar we de taarten gingen versieren.

Toen de taarten klaar waren, kwamen de juryleden meester Wilbert en juffrouw Cindy. Zij ging beoordelen wie de lekkerste en mooiste taart hadden.

 

De mooiste taart was de Paastaart, gemaakt door Lola en Caitlyn.

De lekkerste taart, volgens de jury, was de Sweet Lake taart, gemaakt door Pien en Giliano.

 

Kijk hier voor alle foto's.

 


02 apr 2019 - sommen oefenen
Altijd leuk om thuis ook te oefenen.

 


28 mrt 2019 - Stoomtreinen en stoommachines
Met Geschiedenis hebben we het over de tijd dat burgers steeds meer 'macht' kregen in Nederland, en dat de stoommachine en stoomtrein zijn intrede deed. Wat is er dan leuker als Kik uit groep 8, en gepassioneerd stoomtreinfanaat daarover komt vertellen in de klas, en de werking van een stoommachine uitlegt en zelfs demonstreert. 

 

Klik hier voor de foto's.


12 mrt 2019 - Verkiezingskoorts in 6B
Preview foto Een echte aardijkskundeles, maar dan anders.

20 maart zijn de Provinciale verkiezingen, maar op 19 maart zijn de 6B verkiezingen. Heuse politieke partijen zijn opgericht inclusief lijsttrekkers en een kieslijst. De parijen hebben boeiende namen. In de klas werken ze aan verkiezingsposters en een verkiezingsfolder waar de verschillende standpunten duidelijk naar voren komen.

Elke partij houdt een 'pitch' voor de klas waarin zij zo duidelijk mogelijk vertellen waarom er op hun partij gestemd moet worden. Wie gaat de 6B verkiezingen winnen?

 

Kijk hier voor meer foto's van de partijen.


18 feb 2019 - Paspoppen maken
Preview foto Wanneer het in de taalmethode gaat over mode, en je vraagt welke kleding de kinderen graag dragen, dan is het maar een klein stapje naar het ontwerpen van eigen kleding of een eigen style. Dan heb je wel 'paspoppen' nodig. Sommige paspoppen lijken ook wel heel erg op de kinderen zelf.

 

Kijk hier voor de foto's. 


30 jan 2019 - Museonles Magnetisme 6B

In het Museon hebben we een super-interessante en leuke les over Magnetisme gehad.

Over +pool en -pool, aantrekken en afstoten, statische deeltjes. Dat ijzer uit deeltjes bestaat die verschillende kanten op wijzen, bij een magneet wijzen ze 1 kant op.

 

Als je een magneet bij ijzer houdt gaan de deeltjes in het ijzer ook 1 kant op en wordt het ijzer zelf ook eventjes magnetisch. De kinderen hebben geoefend met magneetjes, met verschillende materialen en met een kompas. Daarbij volgden ze de aanwijzingen uit een werkboekje en werden ze begeleid door twee medewerkers van het Museon.

 

Kijk hier voor de foto's  


30 jan 2019 - Makey Makey en MicroBits
Preview foto Robotica en programmeren is een bijna niet meer te stopen ontwikkeling. Nog even en er staat een robot juf of meester voor de klas. Hopelijk niet, maar het gaat hard. Veel kinderen zijn er al mee in aanraking gekomen, en willen er meer van weten. 

 

Samen met een juffrouw van Lucas Onderwijs hebben we in de groepen 6 les in programmeren en robotica. De eerste les hebben we geoefend met de Makey Makey en daarna met de Micro:bit . De komende lessen gaan we het werken hiermee verder uitbreiden, en er ook nog leuke of nuttige toepassingen mee maken. 
Doel van de lessen is om te bekijken hoe we deze lessen in de toekomst een plek in ons onderwijs kunnen geven. 

 

Kijk voor de foto's hier.

 


13 dec 2018 - Wat voel, ruik, proef, hoor ik?
Met natuur hebben we het gehad over de zintuigen. De kinderen hebben zelfstandig 4 verschillende proefjes gemaakt. Zo kon iedereen raden hoe iets voelt, ruikt, proeft en klinkt. Ook een mooie opdracht om zoiets met elkaar te bedenken. Hoe werken we samen, hoe verloopt de voorbereiding en hebben we goed genoeg nagedacht over de uitvoering? 

Natuurlijk loopt niet altijd alles zoals je zou willen, maar daarvoor zitten we op school: om er van te leren. 


05 dec 2018 - Sinterklaas en surprises
Wat blijft het toch een leuk feest. Sinterklaas is er voor klein en groot. En zo hoort het ook te zijn. Jullie hebben mij blij verrast met al die mooie surprises die jullie gemaakt hebben. Ik heb het in de klas al gezegd. Ik heb nog nooit een klas gehad waarbij alle surprises én gedichten zo mooi waren. Een heel groot compliment voor jullie allemaal.

Ik begrijp dat jullie papa's en mama's ook zeer trots waren op alle surprises. Zo trots dat zij er ook allemaal foto's van hebben gemaakt. Misschien dat ze die nog naar mij toe kunnen sturen, want mijn foto's zijn niet allemaal heel duidelijk geworden. 

 

Jammer dat het nu alweer voorbij is, maar nu komt de kerst er aan. Dat is ook altijd zo'n leuke periode waar ik mij al heel erg op verheug.


27 nov 2018 - Crea met restmateriaal
Samen met de kinderen van groep 3 hebben we gewerkt aan het maken van hulpvoertuigen. Deze werden gemaakt van allerlei restmateriaal. Van alles werd er meegenomen naar school. En wat werden er speciale voortuigen van gemaakt. 

Het fijne was ook hoe de kinderen van groep 6, de kinderen van groep 3 konden helpen. Juf Karin en meester Paul hebben er echte 'juffen en meester in de dop' tussen gezien.

 


15 okt 2018 - Kleuterlezen 6B
Een keertje een extra kleuterlezen. Heel leuk vooral wanneer je het op 15 oktober (!) lekker buiten kunt doen. Wel zo lekker, voor iedereen

05 okt 2018 - Chill voorlezen
Het blijft toch leuk om voor te lezen aan de kleuters. En zeker tijdens de kinderboekenweek, want dan gaan we Chill Voorlezen. Lekker op een kussentje, ergens in de school. Ze gezellig.

05 okt 2018 - Natuur gymles
Dat was leuk. Een gymles waar je al je spieren in je lijf leert ontdekken, en een renspel om het skelet  bij elkaar te krijgen. Niet makkelijk hoor. Vooral bovenarm en bovenbeen lijken best wel op elkaar. Totdat je ze naast elkaar legt. Een leuke les. Gaan we vaker doen, een 'gewone' les combineren met een gymles.

27 sep 2018 - Theatervoorstelling Koning van Katoren
Preview foto Vandaag hadden we op school een leuke en muzikale theatervoorstelling over het verhaal 'De Koning van Katoren'. Leuk verteld, vrolijke muziek en natuurlijk mochten de kinderen meedoen, meezingen en meedansen. Kijk hier voor de foto's, en hier om een idee te krijgen van de voorstelling van Kees Sijbrandij.  

20 sep 2018 - hoeveel kinderen passen er op 1m2
Preview foto Altijd een leuke les. Uitrekenen hoeveel 1m2 (één vierkante meter) is, en daarna bedenken hoeveel kinderen er op die ene vierkante meter. Met een beetje proppen zijn het er meer dan je denkt.