Groep 6B

Welkom op de groepspagina van groep 6b!

 

Dit jaar hebben we 2 juffen. Juf Elisa van Kesteren (woensdag en donderdag) en juf Iris de Waard (maandag, dinsdag en vrijdag).

 

Op maandagmiddag krijgen de kinderen gym van juf Angelina en op dinsdagochtend van juf Lisa.

 

Elke twee weken krijgen de kinderen muziekles van juf Elisa.

 

Nieuw dit jaar zijn de atelierlessen, horend bij het thematisch werken. De atelierlessen zullen op dinsdag- en donderdagmiddag worden gegeven. De kinderen krijgen op deze middagen van verschillende leerkrachten les.

 

Onze e-mail adressen zijn:

Juf Elisa: e.vkesteren@nutsschoolbezuidenhout.nl
Juf Iris: idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

BERICHTEN

09 apr 2020 - Muzikale vraag
Preview foto Omdat we momenteel helaas geen muziek met elkaar kunnen maken, willen we jullie weer een muzikale ‘vraag van de week' stellen. 

 

Je kunt in boeken zoeken, op internet googelen en je mag natuurlijk ook je ouders om hulp vragen.

Denk je het antwoord te hebben gevonden op de vraag? Stuur een mailtje en laat het ons weten!

Over een paar dagen verschijnt hier een link naar een filmpje met het antwoord en extra achtergrondinformatie!

 

De vraag van deze week is:

 

Na de slag bij Custoza componeerde een bekende Oostenrijkse componist dit muziekstuk ter ere van de overwinning.

 

Welk muziekstuk is dit?

 

Veel succes!!!


01 apr 2020 - Muzikale vraag
Preview foto Omdat we momenteel helaas geen muziek met elkaar kunnen maken, willen we jullie een muzikale ‘vraag van de week' stellen.

 

Je kunt in boeken zoeken, op internet googelen en je mag natuurlijk ook je ouders om hulp vragen.

Denk je het antwoord te hebben gevonden op de vraag? Stuur een mailtje en laat het ons weten!

Volgende week verschijnt hier een linkje naar een filmpje met het antwoord en extra achtergrondinformatie!

 

De vraag van deze week is:

 

Dit orkest had tijdens de Tweede Wereldoorlog nog maar twee stapeltjes bladmuziek over!?

 

Hints: denk aan een bekend Nederlands orkest en aan een bombardement….

 

Veel succes!!!

 

 


17 mrt 2020 - Werkpakketten groep 6b
Beste ouders,

 

Hier vindt u de informateve brief met toelichting over de werkpakketten waar we de komende tijd mee zullen gaan werken. Specifieke informatie over werkpakket 1 vindt u hier.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Elisa en juf Iris


25 feb 2020 - Museumles Museon 'weer en klimaat'
Preview foto Op donderdag 6 februari heeft groep 6B een les over het weer en klimaat gevolgd in het Museon. De les begon met een uitleg en een proefje, waarna de kinderen zelf op onderzoek uitgingen rond het thema klimaat. In kleine groepjes hebben ze vragen beantwoord over koude, warme en droge klimaten.

 

In het fotoalbum vindt u een impressie van de ochtend.

 

 


06 dec 2019 - Boekenbeurt
Na de kerstvakantie starten we met de boekenbeurt. De kinderen hebben uitleg gekregen over hoe dit voor te bereiden. Ook hebben alle kinderen een datum voor de boekenbeurt gekregen.

 

De twee formulieren, die de kinderen mee naar huis hebben gekregen ter voorbereiding, kunt op onze groepspagina vinden. Tevens vindt u hier het rooster.


06 dec 2019 - Sinterklaas
De kinderen hebben Sinterklaas gevierd, het was een gezellige dag! De foto's kunt u vinden in het fotoalbum.

06 dec 2019 - Museon magnetisme
De kinderen hebben een les over magnetisme gevolgd in het Museon. Vervolgens hebben ze proefjes met magneten uitgevoerd. De foto's kunt u vinden in het fotoalbum.

03 nov 2019 - Muziek
Om de twee weken op vrijdagmiddag heeft groep 6B muziekles. Vandaag hebben we een begin gemaakt met het liedje ‘Nima Naja’. Eerst hebben we geoefend om het te zingen. Dit klonk al snel prachtig waarop de klas heeft geoefend om het liedje daarnaast zelf mee te spelen op Boomwhackers!

 

De foto's kunt u vinden in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.

 


27 okt 2019 - Ateliers ontdekkingsreizen
We zijn alweer een paar weken verder en inmiddels zijn ook de ateliers van start gegaan. Bij aardrijkskunde op dinsdag hebben de kinderen geleerd over de vrouwelijke ontdekkingsreizigster Alexandrine Tinne uit Den Haag. De kinderen zijn vervolgens zelf op hun eigen ontdekkingsreis gegaan en hebben landen uit de werelddelen: Afrika, Azië en Zuid-Amerika onderzocht. Ze hebben informatie met betrekking tot de natuur, de economie, de politiek, de cultuur en het klimaat verwerkt in prachtige muurkranten. Deze zijn inmiddels gepresenteerd. De resultaten waren zeer de moeite waard en er is fijn samengewerkt!

Bij techniek ging het over de eerste ontdekkingsreis naar de maan, het lanceren van een raket ten gevolge van een chemische reactie, waarna de kinderen hun eigen raket mochten ontwerpen en uiteindelijk ook lanceren! Het was spannend of er een raket door het plafond van de klas zou schieten!

Tot slot hebben de kinderen geleerd over hoe ontdekkingsreizigers zich vroeger konden oriënteren. We hebben ons verdiept in de verschillende windstreken en geleerd hoe een kompas werkt. De kinderen hebben zelf een kompas gemaakt en daarmee een kleine speurtocht in de klas gedaan.

 

De foto's kunt u vinden in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.

 


21 okt 2019 - Kinderboekenweek voorleeswedstrijd
Tijdens de Kinderboekenweek is er in de groepen 3 t/m 8 een gedichtenwedstrijd of voorleeswedstrijd gehouden. De voorleeswedstrijd in onze groep was spannend, de deelnemers waren aan elkaar gewaagd! Met veel enthousiasme werden de mooiste, interessantste en grappigste passages uit boeken voorgelezen. Juf Saartje en Juf Femke hebben vrijdag voor de herfstvakantie een grote finale georganiseerd voor de groepen 6 en 7, waarbij door een jury uit groep 5 een winnaar is gekozen. Een impressie van de grote finale vindt u in het fotoalbum.

 

De foto's kunt u vinden in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.


27 sep 2019 - Schoolreisje Duinrell
Preview foto Op donderdag 26 september zijn we op schoolreis naar Duinrell geweest. De kinderen hebben het enorm naar de zin gehad. Ze mochten voor het eerst zelfstandig in groepjes het park verkennen. De tijd voor de lunch en het ijsje aan het eind van de middag, werd door de kinderen goed in de gaten gehouden. Complimenten! Ondanks de regen was het een gezellige en geslaagde dag.

 

De foto's kunt u vinden in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.