Groep 6B

Welkom op de groepspagina van groep 6b!

 

Dit jaar hebben we 2 juffen. Juf Elisa van Kesteren (woensdag en donderdag) en juf Iris de Waard (maandag, dinsdag en vrijdag).

 

Juf Anouk van Schaik loopt dit jaar LIO stage in onze groep. Zij is er tot aan februari elke dinsdag en vanaf februari meerdere dagen per week.

 

Op dinsdagmiddag en vrijdagochtend krijgen de kinderen gym van juf Lisa.

 

Elke twee weken krijgen de kinderen muziekles van juf Elisa.

 

Nieuw dit jaar is de methode Blink voor de vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Dit is een geïntegreerde methode voor de zaakvakken.

 

Onze e-mail adressen zijn:

Juf Elisa: e.vkesteren@nutsschoolbezuidenhout.nl
Juf Iris: idwaard@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

BERICHTEN

15 okt 2020 - Blink Wereld
Preview foto De lesmethode van Blink Wereld wordt sinds het begin van dit schooljaar voor wereldoriëntatie (geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek) gebruikt. 

De leerlingen gaan op een onderzoekende, ontdekkende en ontwerpende manier met verschillende thema’s aan de slag.  

 

Het eerste thema Aardse extremenzit er alweer op.  

We zijn het thema begonnen met een introductie. De kinderen hebben geleerd welke soorten aardse extremen er zijn. Ze luisterden naar verhalen van mensen die zo'n extreme situatie hebben meegemaakt en een aantal kinderen hebben verteld over hun eigen ervaringen met aardse extremen.  

 

Vervolgens hebben we vier onderzoekslessen doorlopen, waardoor er een breed beeld is gevormd over het weer, het klimaat en natuurlandschappen zoals wolken en neerslag, vulkanen, aardbevingen, tsunamis en orkanen. Om de opgedane kennis te testen hebben de kinderen een test jezelftoets gemaakt om daarna aan de slag te gaan met een eigen onderzoek.  

 

In kleine groepjes werden verschillende onderzoeksvragen bedacht en verder uitgewerkt in een muurkrant met bijvoorbeeld een bijbehorendpowerpoint presentatie of proefje! Dit werd vervolgens allemaal gepresenteerd in de Aardse extremen markt. Het presenteren was soms nog best wel een beetje spannend. Ondanks dat, was het een succes met prachtige resultaten! 

 

Tijdens de lessen, het onderzoek en de presentatie zijn foto’s gemaakt. Deze vindt u in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.  


14 okt 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto De Kinderboekenweek is weer voorbij. Hierbij een korte terugblik op een aantal activiteiten!

 

De week begon met een feestelijke opening op het schoolplein waarbij een toneelstuk werd opgevoerd over de ontsnapping van Hugo de Groot. Daarna zongen alle groepen samen het speciaal voor de Kinderboekenweek gecomponeerde lied “En toen”. Diezelfde dag was er een verassingsactiviteit in de bibliotheek waarbij groep 6b werd uitgedaagd zoveel mogelijk kennis op te doen over een aantal historische gebeurtenissen door middel van een speurtocht. Ook werden de bekroonde boeken van dit jaar gepresenteerd. 

Verder kwam schrijfster Tineke Honingh op bezoek. Zij vertelde vol enthousiasme over haar werk als schrijfster van kinderboeken en stripscenario’s. De kinderen waren zeer geïnteresseerd en stelden haar veel vragen. Tot slot is er een begin gemaakt aan de voorleeswedstrijd en werd de Kinderboekenweek afgesloten met een geslaagde boekenmarkt.

Een impressie vindt u in het fotoalbum aan de rechterzijde op deze pagina.