Groep 7A

 

Welkom op de pagina van groep 7a!

We gaan er een leuk schooljaar van maken en via deze groepspagina houden we u op de hoogte van wat we allemaal (gaan) doen in de klas d.m.v. berichten, foto's en onze agenda.

 

Ook diverse downloads zijn te vinden onder het kopje 'pagina's van groep 7a'.

 

 

 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7a gymles van juf Lisa.

Op vrijdag is er om de week muziekles van juf Elisa. 

 

Er zijn dit schooljaar twee juffen:

 

Juf Karin (ma,di)

kvrijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Juf Tianne (ma,woe,do,vr)

tvdam@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

14 okt 2021 - Kinderboekenweek 2021
'Worden wat je wil' 

 

Na een spetterende opening op woensdag 6 oktober, hebben we de afgelopen tijd activiteiten gedaan rondom het thema van de Kinderboekenweek: 'Worden wat je wil'. Zo zijn we naar de bibliotheek geweest, hebben we bezoek gehad van schrijfster Evelien van Dort, hebben we 'chill' voorgelezen aan groep 4 en was er weer de jaarlijkse boekenmarkt. In de klas hebben we onze eigen boekomslag ontworpen en gedichten geschreven & voorgedragen. In een les over beroepen werd de discussie gevoerd over vrouwen- en mannenberoepen en hoe het beeld dat we hierover hebben onbewust door de media wordt beinvloed. Wat vinden we zelf leuk en wat past er bij onze talenten?
We hebben ook bedacht wat we zouden willen zijn als we ieder denkbaar beroep zouden kunnen uitvoeren later. Achtbanentester, vakantieparktester, donutproever en chocoladekunstenares leek de kinderen wel wat. In een opstel hebben we beschreven hoe onze dag eruit zou zien als dit ons beroep zou zijn.
Natuurlijk is er tussendoor volop gedanst op het Kinderen voor Kinderen lied van de kinderboekenweek.
De opa van Sebastiaan is in de klas komen vertellen over het beroep dat hij altijd heeft uitgeoefend: cardioloog. Ook de oma van Joost is langs geweest en deelde haar verhaal met ons. 

 

Foto's staan weer in het fotoalbum.


24 sep 2021 - De spellingsles buiten!
Met spelling deden we een actief en leerzaam spel. We deden een rendictee en een spellingparcours. Iedereen deed goed mee omdat we lekker aan het bewegen waren. Wij raden dit spel aan alle klassen van groep 3 t/m groep 8 aan. 

 

Groetjes, 

 

Cecilia en Lydia

 

Klik hier voor de foto's. 


08 sep 2021 - Informatieavond groep 7a
Beste ouders,

 

Wat fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren tijdens de informatieavond van 7 september. In dit bericht staat de PowerPointpresentatie die wij u hebben laten zien. 

 

Tianne en Karin