Groep 7B

Welkom op de site van groep 7B

Dit jaar sta ik, Saartje van Walstijn, voor de klas van jullie kinderen. Ik ben dit jaar nieuw gekomen op de Nutsschool en heb heel veel zin om te starten in groep 7B. 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door, even na schooltijd, binnen te lopen in de klas of een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7B gym van juf Lisa. 

Op vrijdag heeft groep 7B een keer in de twee weken muziekles van juf Elise. 

 

Via de rechterkolom kun je de de woorden en websites vinden voor spelling om thuis mee te oefenen.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

18 mrt 2020 - Uitleg werkpakket
Beste ouders/verzorgers,

 

De nieuwe algemene brief kunt u hier vinden. 

Specifieke informatie over de werkpakketten kunt u hieronder openen:

 

Werkpakket 3: van 1 t/m 7 april

Werkpakket 4: van 8 t/m 17 april

Werkpakket 5: van 20 t/m 24 april

 

Antwoorden werkpakket 2

Antwoorden werkpakket 3

Antwoorden werkpakket 4

Antwoorden werkpakket 5

 

 

Ik wil jullie graag vragen om de gemaakte werkpakketten (3, 4 en 5) te bewaren en te zijner tijd mee terug te nemen naar school.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Saartje van Walstijn


02 mrt 2020 - Werkstuk
Beste ouders, 

 

 

Vanaf deze week starten de spreekbeurten voor de kinderen. Naar aanleiding van deze spreekbeurt gaan de kinderen ook een werkstuk maken. Het werkstuk moet worden ingeleverd op 24 april 2020. Naast dat de kinderen de gelegenheid krijgen om in de klas aan het werkstuk te werken, verwachten wij ook dat ze hier thuis mee aan de slag gaan.

 

U kunt hier de uitleg vinden voor het maken van een werkstuk. 

U vindt hier het beoordelingsformulier van het werkstuk. 


14 jan 2020 - Verkeersexamen
Binnenkort zal het verkeersexamen van de groepen 7 worden afgenomen. Dit bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Het theoretische deel zal op maandag 30 maart worden afgenomen op school.

De leerlingen krijgen, tegen die tijd, leerwerk verkeer mee naar huis. Dit zal in de vorm van huiswerk komen en het maken van oefenexamens op de computer. Deze oefenexamens zijn te vinden op: https://examen.vvn.nl/oefenen.

Het theoretisch examen zal op de computer worden afgenomen. Vandaar dat het handig is als de leerlingen dit thuis oefenen. Wilt u uw kind helpen met het leren en maken van dit huiswerk?

 

De fiets moet voor het praktisch examen aan bepaalde eisen voldoen. Op de website https://fietsexamen.com/Den Haag kunt u deze eisen vinden. Ook staat er vermeld welke route de leerlingen moeten fietsen tijdens het examen. Wij zullen deze route ook meegeven naar huis. Het zou fijn zijn als u de route voor het examen een keer met uw kind kunt fietsen. Het praktisch examen is op 15 mei 2020.

Voor het verkeersexamen zullen wij ook praktische verkeerslessen krijgen. Deze vallen op 7 april, 23 april en 12 mei. We verzoeken u dan ook uw kind met de fiets naar school te laten komen. 


14 jan 2020 - Project 'De muren hebben oren'
Beste ouders,

 

Zoals op de ouderavond benoemd hebben wij dit leerjaar een project. Dit project gaat over de (migratie-)geschiedenis vanaf 1940 tot nu. De diversiteit in de stad, die ook terug te vinden is in de klas, vormt de rode draad.
Iedere klas wordt gekoppeld aan een klas uit de stad met een andere sociaal-culturele achtergrond. Voor meer informatie kan je op de website kijken:

https://www.demurenhebbenoren.nl/

 

Wij zullen tijdens dit project een introductieles krijgen, interviews leren te maken en af te nemen, leren presenteren en wij zullen naar het nationaal archief gaan. Belangrijke data voor dit project zijn:

- Woensdag 29 januari: inleveren van toestemmingsformulieren die de kinderen maandag 27 januari meekrijgen. 

- Dinsdag  februari: Openingsles

- Vrijdag 7 februari: bezoek aan het Nationaal Archief. 

- Vrijdag 27 maart 12.30-14.00: de eindpresentaties waarbij de kinderen gaan presenteren wat zij dit gehele project gedaan hebben. 


14 jan 2020 - Spreekbeurt
Beste ouders,

 

Vandaag heb ik verteld dat wij vanaf 2 maart spreekbeurten gaan houden. De lijst waarop staat wanneer jouw kind is - met het onderwerp - is gestuurd in de groepsapp. 

 

Hieronder staat een link naar het document waarop de kinderen worden beoordeeld tijdens de spreekbeurt. Het belangrijkste bij de spreekbeurt is dat kinderen ontspannen leren te spreken voor de groep en dus niet iets gaan voordragen! Als er vragen zijn of als er hulp nodig is kom dan gerust even langs of stuur een mailtje!

 

Uitleg spreekbeurt