Groep 7B

Welkom op de site van groep 7B

Dit jaar sta ik, Saartje van Walstijn, voor de klas van jullie kinderen. Ik ben dit jaar nieuw gekomen op de Nutsschool en heb heel veel zin om te starten in groep 7B. 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door, even na schooltijd, binnen te lopen in de klas of een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Op woensdag en vrijdag heeft groep 7B gym van juf Lisa. 

Op vrijdag heeft groep 7B een keer in de twee weken muziekles van juf Elise. 

 

Via de rechterkolom kun je de de woorden en websites vinden voor spelling om thuis mee te oefenen.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

BERICHTEN

18 sep 2019 - Debat
Debat

 

Wij hebben een debat gehouden in groep 7B. Er waren 3 teams, met ieder een eigen doel. De doelen waren: de bedreigde diersoorten, sigaretten moeten erboden worden en kinderen moeten mee beslissen in het parlement en de plannen. Uiteindelijk was er een team dat het het beste deed, dat was het team van: 'Er moet meer geld worden besteed aan de bedreigde diersoorten'. 
Toen we op het boekje zagen dat je het debat kan opsturen en kans kan maken om een echt debat te bekijken wilden wij dat graag doen. 

In ons debat over de bedreigde diersoort hebben we verteld dat we vinden dat er camera's moeten komen in de zee en buiten de zee. Zodat, wanneer mensen plastic niet in de prullenbak gooien, ze daar straf voor kunnen krijgen. Onder de 14 jaar krijg je dan een waarschuwing en boven de 14 jaar kan je een boete verwachten. We willen ook graag dat er meer acties georganiseerd worden om plastic op te ruimen op het strand zodat er ook geen plastic de zee in kan waaien. Ook hebben we het gehad over stropers, dat er beter opgelet moet worden en dat er strengere straffen moeten komen. 

 

Daarnaast mochten andere leerlingen opstaan wanneer ze vragen en/of opmerkingen hadden over de argumenten die wij hadden genoemd. Sommige waren heel goed. Zo leek het net op een echt debat, want je ging steeds verder met elkaar in gesprek. Het was leuk om te doen en om mee te maken. 

Nadat we dit debat hebben gehouden hopen we dat we er iets aan kunnen doen!

 

Groetjes de kinderen uit groep 7B
maar vooral Anna en Lente