Groep 8A

Welkom op de site van groep 8A

Je kan via de rechterkolom oefenmateriaal, extra woorden en doelenposters vinden per vakgebied.


Met enige regelmaat ververs/ vernieuw ik de inhoud van de site.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

 

De groep heeft op woensdag en vrijdag gym van juf Lisa en om de twee weken op vrijdag muziekles van juf Elisa.

 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Saartje van Walstijn 

BERICHTEN

03 nov 2020 - Juf Esmee
Beste ouders,

 

Mijn naam is Esmee. Sinds 26 oktober loop ik met veel plezier elke maandag en dinsdag stage bij uw kinderen in de klas. Ik kom vanaf de hogeschool leiden en ben een vierdejaars PABO student. Mijn hobby's zijn wandelen en lezen. Ik kijk erg uit naar de komende periode! 

 

Met vriendelijke groet,

Esmee de Leeuw


02 nov 2020 - Boekbespreking
Preview foto Het was een feest om alle 'exploderende' dozen te bekijken. Samen met mijn familie heb ik dit weekend genoten met het openmaken van alle dozen. 

Aan de hand van de exploderende doos houden de kinderen een boekbespreking. Alle voorbereidingen hiervoor hebben ze al getroffen omdat ze de doos al hebben gemaakt. Vandaag hebben ze een blad meegekregen waar de informatie op staat.

Hieronder staat de lijst met de data wanneer de kinderen aan de beurt zijn

02 nov 2020 - Filmhuis en Humanity House
Afgelopen vrijdag (30 oktober) zijn wij met de groepen 8 naar het Filmhuis en het Humanity House geweest. Wij hebben het daar over thema's gehad zoals: vluchten, mensenrechten en identiteit. De kinderen gingen onderzoeken waarom mensen eigenlijk vluchten? Ze gingen ervaren hoe het is om alles achter zich te moeten laten en in een ander land opnieuw te moeten beginnen. 

 

Om deze onderwerpen te ervaren hebben wij een film gekeken in het Filmhuis. 

In het kort:
De 12-jarige Ben is verhuisd en merkt al snel dat hij een buitenbeentje is op zijn nieuwe school. Totdat een ander buitenbeentje zich meldt bij de voetbalclub; de 12-jarigeTariq, gevlucht uit Syrië. Als blijkt dat Tariq geen wedstrijden mag voetballen omdat hij geen spelersvergunning heeft, neemt Ben hem op sleeptouw en worden ze vrienden voor het leven.

In de filmzaal kregen leerlingen inzicht in de manier waarop nieuwkomers binnen verschillende film- en tv-producties in beeld worden gebracht. Wat betekenen die beelden in de media voor jouw eigen beeldvorming over migratie? 

Na de film hebben wij voor het filmhuis heerlijk geluncht en gespeeld. Daarna zijn we naar het Humanity House gegaan voor een interactieve ervaringsreis. Hoe is het om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied? Welke keuzes heb je en wat betekenen die voor je toekomst? 


19 okt 2020 - Powerpoint info-avond BoVo
Bekijk hier de powerpoint van 12 oktober.

15 okt 2020 - Sessie over de overstap naar het VO
Op maandag 12 oktober was de informatieavond voor ouders van groep 8. Onderwerp was de overstap van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs in e zomer van 2021. De presentatie is opgenomen kan hier onder worden bekeken. (Dit is test, laat weten als het wel of niet lukt)


10 sep 2020 - Secret Friend
Preview foto Wat hebben we genoten de afgelopen 5 weken. In deze 5 weken is iedere leerling één of meerdere malen verrast door zijn Secret Friend. Er is heel veel moois, liefs, lekkers en creatiefs voorbij gekomen. Iedereen mag trots zijn op zichzelf. De onthulling van de Secret Friends hebben we de laatste middag voor de herfstvakantie op een gezellige manier afgesloten. Met thee, limonade en lekkers (gemaakt of gekocht door de kinderen) mocht iedereen raden en uiteindelijk werd de 'echte' naar voren geroepen en zijn ze samen op de foto gegaan. Daarnaast hebben wij herinneringen opgehaald. De meest spannende momenten, iemand die zijn mond per ongeluk voorbij had gepraat etc. 

Een groot succes dat wellicht nog eens herhaald wordt. 

 

Introductie Secret Friend

Door een onwijs spontane actie van een leerling uit groep 8A is er vandaag iets heel moois ontstaan. Die leerling speelde voor 'secret friend'. Stiekem heeft zij woensdagochtend een roos op de tafel van juf Femke gelegd en vandaag zelfgemaakte koekjes. 

 

Het leek ons een mooie introductie om 'Secret Friend' in onze klas te organiseren. Zo heeft vandaag iedereen een lootje gepakt met een naam erop. Voor deze persoon mogen zij een of meerdere kleinigheidjes maken en stiekem op de tafel van diegene zetten. Tot de herfstvakantie heeft iedereen de tijd om zijn/haar 'Secret Friend' 1 of meerdere keren te verassen. Op een hoop mooie, leuke, zelfgemaakte kleinigheidjes en vooral heel veel liefs!