Groep 8A

Welkom op de site van groep 8A

Je kan via de rechterkolom oefenmateriaal, extra woorden en doelenposters vinden per vakgebied.


Met enige regelmaat ververs/ vernieuw ik de inhoud van de site.


Op deze site lezen en zien jullie wat wij zoal doen in onze klas. Veel kijkplezier!

 

De groep heeft op woensdag en vrijdag gym van juf Lisa en om de twee weken op vrijdag muziekles van juf Elisa.

 

Ik vind het fijn om contact te houden met ouders. Dit kan door een mailtje te sturen naar mij. U kunt mij bereiken door te mailen naar:

s.vwalstijn@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Saartje van Walstijn 

BERICHTEN

13 feb 2021 - Extra activiteiten
De corona tijd heeft ook veel positieve kanten. Je denkt meer na over wat je belangrijk vindt om de kinderen mee te geven, helemaal in dit laatste jaar van hun basisschoolcarrière.

Zo vind ik het belangrijk dat ze, ondanks alles wat ze nu missen, kunnen terugkijken op veel plezier en mooie momenten die ze met elkaar hebben gedeeld en nu met elkaar aan het delen zijn. 

In het onderwijs komt dit naar voren door elke dag af te sluiten met een activiteit in tweetallen, groepjes of klassikaal. De meeste van deze activiteiten heb ik gefotografeerd en kan je nu bekijken bij de foto's. Daarnaast wordt de dag afgesloten met een vraag. Voorbeelden van een afsluitende vraag zijn: 'Waar ben jij vandaag dankbaar voor?', 'Wat vond je vandaag vermoeiend? Of juist leuk', 'Naar welke middelbare school ga je?. Elke dag een nieuwe vraag. 

 


13 jan 2021 - Blink presentaties
Preview foto De Blink presentaties zitten erop. Voor de kerstvakantie waren wij begonnen met thema 2 van Blink Wereld. De titel hiervan was 'Stem op mijn partij'. Met de kinderen hebben wij toendertijd op school onderzocht wat partijen deden en hoe ze dilemma's moesten oplossen. 

 

Tijdens het onderzoek gingen ze zelf hun partij oprichten en koos ieder groepje 1 onderwerp uit om zich in te verdiepen. Vandaag hebben wij deze presentaties gedaan. Wat een knappe kinderen heb ik in de klas zitten. Want gisteren hebben ze online in 15 minuten tijd hun presentaties voorbereid. Sommige groepjes gingen zelfs nog erna aan de slag.

Ik kan niet trotser zijn. Natuurlijk gingen de presentaties niet zo zoals ze zouden gaan als we het in de klas zouden doen, maar toch heb ik leuke, creatieve ideeën gezien waarbij zij duidelijk hun standpunt verwoord hebben. De foto's van de posters zijn ook te zien zodat je een klein inkijkje kan nemen in de partijen in groep 8A.

 

 


12 jan 2021 - Fantasieverhaal
Samen met juf Esmee hebben de kinderen vanochtend een fantasieverhaal geschreven. Juf Esmee had het verhaal bedacht, maar de dikgedrukte woorden zijn allemaal door de kinderen bedacht. De dag begonnen met een lach door dit leuke verhaaltje te hebben gehoord. Fijn om de dag zo te starten. 

 

Een mooie dag!

 

Op een dag werd ik blij wakker. Toen wist ik dat het een mooie dag zou worden. De lucht was blauw en er was een tornado. Dus ik sprong uit bed, trok mijn reusachtige en mooie sneakers aan, en ik was klaar om te rennen. Eenmaal buiten nam ik de eerste driewieler die me rechtstreeks naar de Noordpool bracht. Daar ging ik richting het zuiden tot ik een winkel tegenkwam die rare lampjes verkocht. Daar kocht ik de perfecte vreemde voetbal. Daarna trakteerde ik mezelf op een lekkere pizza bij een pizza restaurant. Hij was wel 40 graden, maar nog steeds goed genoeg om te skaten. Ten slotte ging ik naar huis. Ik gaf de dodo’s te eten, ging op bed zitten en dacht: Wat een fantasierijke dag!


11 jan 2021 - Drama online
Met de kinderen hebben wij afgelopen donderdag voor het eerst een drama les gehad. Wij zijn hier mee gestart om alvast heel rustig, de kinderen voor te bereiden op eventueel, de musical. 

 

Afgelopen donderdag stond in het teken van aliens. Hoe die naar de aarde zouden reizen en wat ze daar dan allemaal tegen zouden komen. Aliens (natuurlijk) lopen niet zoals de 'gewone' mens dus moesten de kinderen anders lopen. Ze bekeken ook de wereld vanuit een gek oogpunt: liggend, staand, scheel-kijkend en nog meer dingen heb ik voorbij zien komen. Daarnaast gingen de kinderen voorwerpen gebruiken voor iets waar ze totaal niet voor bedoeld zijn: een glas om je rug mee te krabben, schriften om als hoed te dragen en meer creatieve ideeën heb ik voorbij zien komen. 

 

Op de heen -en terugreis hebben de kinderen ook afgeteld in jabbertaal (want dat spreken de aliens). Zie hieronder ons alfabet van de cijfers. Van 23 naar 1 hebben we afgeteld en toen stegen we op om naar de aarde te reizen. 

23: Ojalele

22: Appels met pindakaas

21: Aardappelen

20: Shrek

19: Unk

18: Blup

17: Hoepashoepaloepa

16: Snhsnht

15: Trump

14: Blop

13: Klinkkling

12: Yeet

11: Sjeempie

10: Loesoe

9: Cheese

8: Chika

7: Loodgietertje

6: Dinosaus

5: Flimfie

4: Miauw

3: Skipmieparty

2: Broklovo

1: Boemlalakaka

 

Uiteindelijk een hele geslaagde eerste dramales waar ik veel creativiteit heb gezien. De kinderen waren ook meteen enthousiast en betrokken bij het uitvoeren van de opdrachten. 


21 dec 2020 - Feestelijke maand
Ondanks het teleurstellende nieuws dat wij tot 19 januari dicht zijn, hier toch een bericht over de feestelijke maand die wij hebben gehad. 

 

Het begon met de voorbereidingen van sinterklaas. Alle kinderen hebben lekker lootjes getrokken en hebben het redelijk stil weten te houden voor andere klasgenootjes. De kinderen hebben prachtige gedichten geschreven en hele mooie surprises voor elkaar gemaakt. Op de dag zelf hebben we door middel van het spel 'dobbelen' alle surprises gezien, naar de gedichten geluisterd en op zoek gegaan naar de cadeautjes. Met ondertussen veel spelletjes. Spelletjes die je binnen 1 minuut moest voltooien want alleen dan mocht je jouw surprise pakken.

 

Toen sinterklaas weg was is de klas meteen omgetoverd naar kerstsferen. Wij zouden, als enige van de hele school, een kerstdiner hebben. Helaas gooide corona en de nieuwe maatregelen roet in het eten. Wij gaan dit diner zeker inhalen. Wel hebben wij maandagmiddag prachtige kerststukjes met elkaar gemaakt. En dinsdag met elkaar spelletjes gespeeld en een film gekeken. 


03 nov 2020 - Juf Esmee
Beste ouders,

 

Mijn naam is Esmee. Sinds 26 oktober loop ik met veel plezier elke maandag en dinsdag stage bij uw kinderen in de klas. Ik kom vanaf de hogeschool leiden en ben een vierdejaars PABO student. Mijn hobby's zijn wandelen en lezen. Ik kijk erg uit naar de komende periode! 

 

Met vriendelijke groet,

Esmee de Leeuw