Groep 8B

Welkom op de site van groep 8B!

 

We gaan er een leuk schooljaar van maken. Op deze pagina vindt u alle informatie, foto's en agendapunten van groep 8. 

 

De groep heeft op woensdag en vrijdag gym van juf Lisa. En op vrijdag krijgen de kinderen om de week muziekles van juf Elisa. 

 

 

 

 

U kunt mij bereiken op het volgende mailadres: fvtleven@nutsschoolbezuidenhout.nl

 

Met vriendelijke groet, 

 

Femke van 't Leven

BERICHTEN

06 jul 2021 - Afscheidsboekje
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=U8tAmLxXtEu4BBU7XfsB2UfoxEjiyYVLvZ-IHP3K8mRUMEc5REpYWDk4V0hTQ0hZOTNVWVhTM1lFQS4u

23 apr 2021 - Koningsspelen
Preview foto Wat was het een feest op het Spaarwater tijdens de Koningsspelen. De kinderen hebben gesport en genoten van de grote stormbaan. 

 

Bekijk hier de foto's. 


01 apr 2021 - Pasen
Preview foto Voor Pasen hebben de kinderen dit jaar met papiermaché een paasei gemaakt. Het was een heel project met het maken van een ontwerp, schilderen en het versieren van het ei. Het resultaat is fantastisch geworden! Het geeft een gezellige en kleurijke sfeer in de klas. 

 

De fotos van de eieren en de Paasviering vind je hier


18 mrt 2021 - Centrale eindtoets
De Centrale Eindtoets vindt plaats op 20 en 21 april. Het is een toets waar de kinderen de afgelopen 8 jaar op zijn voorbereid. De weken voorafgaand aan de Eindtoets zullen we geregeld oefenen met de vraagstelling, manier van invullen en de manier van werken. De informatie voor deze Eindtoets kun je vinden in het 'krantje' wat meegegeven is aan de kinderen. Daarnaast kan je ook informatie vinden op de volgende website: www.centraleeindtoetspo.nl

 

 


18 mrt 2021 - Levensdagboek
Deze week zijn kinderen gestart met het maken van hun eigen levensdagboek. De basisschooltijd komt aan een einde en de kinderen zijn klaar voor een nieuw avontuur. Het dagboek is een mooie herinnering aan de basisschool. Hoe tof is het dan dat je over 10 jaar nog eens terug kan kijken op alles wat je tot die tijd hebt gedaan?

 

De juffen van groep 8 hebben een schema gemaakt met een tijdspad voor het levensdagboek. Daarnaast ook een begeleidende brief voor de kinderen met informatie. Lees het eens op je gemak door.

 

Informatiebrief Levensdagboek
Beoordeling Levensdagboek

 

De begeleiding en uitwerking vindt plaats op school. Wat aan het einde van een week niet af is wordt wel mee naar huis genomen om daar afgemaakt te worden. Vervolgens kunnen kinderen ook alvast de geschreven tekst in Word zetten zodat ze elke week een beetje doen i.p.v. alles op het laatste moment. 

 


08 feb 2021 - Weer terug op school en SNEEUWPRET!
Preview foto We zijn weer begonnen en wat zijn we blij! Ook nog eens een fantastische start met een flink pak sneeuw! Dat laat zelfs groep 8 niet aan zich voorbij gaan! De kinderen hebben weer genoten van elkaar op deze mooie eerste dag. We hebben hard gewerkt maar ook spelletjes gedaan om weer goed aan elkaar te wennen. Het is allemaal toch anders achter zo'n beeldscherm. Op naar een mooie afsluitende periode voor groep 8B op de Nuts!

 

Bekijk hier de foto's in de sneeuw!


05 feb 2021 - Speurtocht
Preview foto Vandaag hebben de kinderen speurtocht door de wijk gedaan. Dat is weer eens iets anders dan thuiswerken. Met hun mobiele telefoons zijn ze langs verschillende posten geweest en hebben ze daar opdrachten uitgevoerd. Het was een groot succes!

 

Bekijk hier de foto's!


04 dec 2020 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag hebben de kinderen sinterklaas gevierd! Naast de surprises hebben zij ook de kleuters geholpen met spelletjes. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan. Het was een geslaagde dag!

 

Bekijk hier de foto's. 


30 okt 2020 - Humanity House en Filmhuis
Preview foto De kinderen hebben als laatste ooit een bezoek gedaan bij het Humanity House in Den Haag. Hier ervaarden ze hoe het is om als vluchteling te leven. Het was een spannende opdracht. De kinderen hebben veel informatie opgedaan over het onderwerp. Ook de film was erg leerzaam!

 

Klik hier voor de foto's


19 okt 2020 - Powerpoint info-avond BoVo
Bekijk hier de powerpoint van 12 oktober.

15 okt 2020 - Thematisch werken
Preview foto De kinderen hebben het eerste thema 'Wereldsterren' afgerond. En wat is het gaaf geworden! Na vele kennislessen over verschillende wereldsterren hebben de kinderen in groepjes een eigen wereldster uitgekozen en deze laten leven in het zelfgemaakte beleefmuseum. Van Einstein tot Elon Musk, er zijn veel grote sterren voorbij gekomen. In het beleefmuseum stond één ding centraal, namelijk: 'Hoe kunnen wij jouw wereldster echt beleven?' De kinderen hebben onderzoek gedaan en hun creativiteit gebruikt om de bezoekers te laten proeven, ruiken, zien en zelfs voelen. Het was een groot succes!! 

 

Klik hier voor de foto's van het beleefmuseum!


15 okt 2020 - sessie over de overstap naar het VO
Op maandag 12 oktober was de informatieavond voor ouders van groep 8. Onderwerp was de overstap van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs in e zomer van 2021. De presentatie is opgenomen kan hier onder worden bekeken. (Dit is test, laat weten als het wel of niet lukt)


10 okt 2020 - Portretten
Preview foto Voor het thema 'Wereldsterren' hebben de kinderen een huiswerkopdracht gekregen om zichzelf in te leven in een wereldster uit de tijd van Pruiken en Revoluties of Burgers en Stoommachines. De kinderen zijn aan de slag gegaan, met mooie portretten als resultaat!

 

Klik hier voor de foto's.


30 sep 2020 - Dit zijn WIJ!
Preview foto We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met wie wij zijn en hoe je elkaar kan herkennen. Ieder is weer anders en daar hoorde verschillende opdrachten bij. Zo hebben de kinderen een t-shirtje gemaakt waarin ze zichzelf omschrijven. Het resultaat mag er zeker wezen!

 

Kun jij ontdekken wie wij zijn? Je vindt de shirtjes hier!


30 sep 2020 - Secret friend
Preview foto Door een onwijs spontane actie van Lotte is er iets heel moois ontstaan. Lotte speelde voor 'secret friend'. Stiekem heeft zij bij mij een roos op de tafel gelegd en zelfgemaakte koekjes. 

 

Dit bracht het idee om secret friend in de klas te gaan organiseren. Veel kinderen zijn al goed verwend en er komen hele mooie dingen naarvoren. Kaartjes, zelfgemaakte koekjes, mooie gedichten. De kinderen leven zich volledig uit! Tot aan de herfstvakantie hebben de kinderen nog de tijd om elkaar te verrassen, daarna zal de grote onthulling plaatsvinden. 

 

 


09 sep 2020 - De eerste week in groep 8
De eerste week van groep 8 zit erop. De kinderen hebben zelfs al rekenen, spelling en taal gedaan. Daarnaast hebben we veel tijd besteed aan leuke spellen om elkaar nog beter te leren kennen. 

 

We gaan er een gezellig en mooi jaar van maken!